Touha po druhém

Touha po druhém https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75461/bmid_touha-po-druhem-PWv-75461.jpg 4 15 2

O lásce v pohádkách. Lidé touží po druhém člověku, touží po vazbě. Najít však naplňující a spolehlivý vztah nebývá jednoduché. Jeden či druhý, nebo dokonce oba bývají - stejně jako v pohádkách - jako začarovaní, zakletí. To, co pohádky označují jako zakletí, lze z psychologického pohledu chápat jako komplikovaný otcovský či mateřský komplex, jehož důvody bývají tak četné. Pohádky v této knize vyprávějí o touze člověka po druhém člověku, o překážkách, které se mohou na cestě ke spolehlivému vztahu vyskytnout, ale i o východiscích ze zmíněných obtíží.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Sehnsucht nach dem anderen , 2009


více info...

Přidat komentář

Bytost na cestě
04.10.2023 2 z 5

Verenu Cast mám ráda, ale tohle mě tedy nenadchlo. Jednak je výběr pohádek zvláštní a jednak vše, co v nich autorka vidí, mi přijde až moc, zkreslené filtry jejího vnímání. Pitvání mě nebavilo, takže kniha putuje dál.

LordSnape
17.01.2018 2 z 5

Jak jsem se na tuhle knihu těšil, tak mě i zklamala. Výběr pohádek byl fajn, ale jejich výklad místy dosti o ničem a dle mě i docela mimo. Je zajímavé, co vše v tom autorka vidí. U pohádky Železná kamna jsem měl pak i srovnání s výkladem od německého kolegy Röhra, který dle ní napsal knihu o narcismu. V podstatě by šlo celou publikaci proškrtat a nechat vždy jen pohádku a poslední tři věty, protože i tak by čtenář o nic nepřišel.