Toskánsko: Peklo i ráj

Toskánsko: Peklo i ráj https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356350/mid_toskansko-peklo-i-raj-kpB-356350.jpg 2 9 9

Nekonvenční průvodce místy a dějinami Toskánska. Nový humoristický román Ivana Krejčího vás zavede do slunné Itálie, kde si hrdinové příběhu plní své cestovatelské, literární a mnohdy i erotické sny. Plány jedné české rodiny na dovolenou v Toskánsku se obrátí vzhůru nohama v okamžiku, kdy otec vytáhne z hořícího auta italského hraběte a ocitne se v nemocnici. Režie cest zbytku Čechů se ujme mladý syn hraběte, který jim pomáhá poznat krásy svého rodného kraje a přitom postupně zdolává i počáteční odpor české dívky k němu samému. Návštěvy památek se prolínají s horečnatými vizemi otce, které čtenáře vtáhnou do dějů dávno minulých. Knížka vhodná pro všechny cestovatele, kteří se do Toskánska chystají, i pro ty, kteří ho již poznali.... celý text

Přidat komentář

MarceD.
11.07.2022 2 z 5

Velmi oddychové čtení na horké letní dny. Myslím, že dobrý nápad, kde se propojuje cestopis, románová zápletka a sny zasazené do historické éry. Bohužel to sráží fakt, že psaní je mnohdy na úrovni školní slohovky a často je zbytečně vulgární. Za to body dolů.

hapac
19.02.2020 1 z 5

Za mne tedy ne.


lynxir
10.07.2019 odpad!

To je tedy slátanina!

Galadwen
07.04.2019 2 z 5

Kniha mne zaujala krásnou obálkou a ze začátku i způsobem vyprávění - kombinace průvodce, jednoduchého příběhu a vsuvek reflektujících historické události formou snů nebo představ mi připadala zajímavá a přinejmenším jako neotřelý nápad, který by mohl přitáhnout čtenáře, kteří (jako já) cestopisům obvykle neholdují. Text je bohužel zahlcený extrémním množstvím sprostot, a to jak v mluvě hlavních postav, tak ve vulgárním způsobu, jakým jsou podány vztahy. Část, která vypráví příběh českých turistů, je potom v kontrastu s částmi "průvodcovskými" popisujícími dějiny a památky Toskánska jako pěst na oko. Dobrý pokus, sporný výsledek. Škoda.

Baobab
08.01.2019 2 z 5

Podle obalu jsem doufala v lepší knihu, po několika stranách jsem ji odložila, protože mě rozčilovala.

ivanaga
05.04.2018 1 z 5

Toskánsko mám ráda a proto jsem si knihu koupila. Byla to však pro mě vyhozená investice. Neměla jsem sílu ji ani dočíst. Způsob psaní mě hrozně iritoval. Nejde ani tak o obsah, jako způsob podání. Prostě nejsem cílová skupina, na kterou je tato kniha namířena. Laciný podbízivý nevkus. Brrr.

stavinohova
29.03.2018 5 z 5

Me se kniha libila moc ;) pribeh, zaroven seznameni s krajinou, mela jsem z ni strach, ale opravdu moc doporucuji!!!!

Driftersoul
05.03.2018 3 z 5

Miluji Toskánsko s jeho malebnými kopečky a starobylými městečky, zalitými sluncem. Pokud bych román vzal jako manuál/průvodce, který oživil vzpomínky, nebo jako inspiraci pro příští cestu sem, pak bylo moc příjemné jej číst.
Zasvěcené/podrobné turistické info je bohužel pospojováno prkenným textem, na úrovni červené knihovny, plným vulgarit. Asi pro odlehčení a z komerčních důvodů.... Výsledná kombinace je brutální. Škoda. I o erotice by šlo psát se stejnou noblesou. Pak by rovněž potěšila.