Muž, který stvořil sám sebe

Muž, který stvořil sám sebe https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431895/bmid_muz-ktery-stvoril-sam-sebe-6QD-431895.jpg 3 35 35

Tony Stark - Iron Man série

1. díl >

Geniální vynálezce, playboy a superhrdina je zpátky! Iron Man vstává z mrtvých a je rozhodnutý dohnat ztracený čas. Jenže si s sebou přináší i pochybnosti a jedno velké tajemství. A samozřejmě, spoustu starých i nových protivníků! Je tady první díl nové hitové série!

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Self-Made Man , 2019


více info...

Přidat komentář

HerrPilot
28.01.2023 3 z 5

Antropomorfní létající tank je spolu se Spidermanem mým oblíbencem z Marvelu, proto jsem se rozhodl zkusit nějaký komiks, který je ještě na skladech knihkupectví.
No, asi takhle – bylo to hloupoučké. Když si v komiksovém žánru přečtete takové tituly jako Z pekla, Zatmívačku, Bombu nebo i ten Dopis 44, pak tato svým rozsahem spíše naprosto bezpřesahová brožura, kde je na malém prostoru opravdu velké množství rvaček, dějových linií, zpřeházených panelů, nepochopitelných rozhodnutí a zase rvaček, vám přijde jako taková infantilitka.

Přesto poslední příběh s Tonyho bratrem se mi líbil, v určité míře pracoval s takřka „lemowskou“ tematikou, byť do celku (zatím) moc nezapadal. Kresba byla taky nepříliš nepohledná a barev těch tam bylo tolik, že i osmdesátkové diskotéky se šly léčit s depresemi.
Ale tak na toaletu je to opravdu královské čtení. 3* dávám za výše zmíněné aspekty.

KubaHanzelin
04.03.2021 2 z 5

No, nevím, nevím..
S žádnou postavou a ani s Tonym Starkem jsem se nedokázal sblížit, příběh byl takový.. nijaký, jediné co se mi líbilo byl pátý sešit s Tonyho bratrem a samotné myšlenky, které možná budeme v budoucnosti muset řešit.. za to, dávám ty 2 (slabé) hvězdy


Hwaelos
09.12.2020 3 z 5

Je super, že Slott aktualizoval Iron Mana pro dnešní dobu tím, že vyšel z toho, čím se od ostatních supráků odlišuje. Velký Íčko ve svém světě řeší to, co budeme brzy řešit v našem: práva UI a zneužitelnost inteligentních systémů. Je to zajímavý a místy i vtipný. Co tomu chybí, je prostor. Jen v prvních pěti sešitech máme až tři potenciální záporáky, všechno se řeší obříma zkratkama a na dvou stranách se toho odehraje tolik, co by vystačilo aspoň na sešit. Čímž samozřejmě trpí jakejkoli vývoj postavy. Ale popkorn je to zatím zábavnej, uvidíme, co bude dál...

wullcann38
23.11.2020 4 z 5

nový pohled na Tonyho Starka a.k.a Iron mana

Adasin
12.11.2020 3 z 5

Docela zklamání... příběh mě vůbec nebavil, postavy taky ne... tahle verze Tonyho Starka, už to nějak není ono, to už bylo lepší, když komiks tak nějak navazoval na filmy nebo je svým stylem připomínal. Kresba je jinak pěkná, ale i přes plochost příběhu mi komiks přišel přeplácaný - v soubojích příliš mnoho vizuálních vjemů najednou, často pomíchané s tunou textových bublin, pomíchané panely... Upřímně dost uvažuju nad tím, že první díl ze série byl i tím posledním, co jsem si koupila, radši se vrátím k UKK, tam aspoň vypisovali a vysvětlovali souvislosti s dalšími událostmi Marvelovského univerza. 5/10

TerezaRS
01.11.2020 4 z 5

Musím říct, že tohle byla super oddychovka! Nejenže měla úplně dokonalé kresby, ale nechyběl ani nezapomenutelný humor Tonyho Starka, takže všichni fanoušci Avengers a Iron Mana si přijdou na své. Jen mě mrzí, že vše bylo jen tak nakousnuto a pravděpodobně připraveno na další díl, takže žádné úplné rodeo nečekejte. Občas jsem se dost ztrácela v ději, ale dalo se to vše celkem snadno domyslet. Postavy měly barvité charaktery a celkově mě to dost nalákalo na pokračování, zvlášť ten poslední sešit!

_Tess_
30.10.2020 2 z 5

Tony Stark je tu přesně takový, jakého ho mám ráda. Egoistický, sarkastický a obklopen miliony technických vychytávek. Podobně na mě působí i další postavy, ať už je to Tonyho dlouholetý kamarád Rhodey nebo Janet aka Wasp. Ty se prostě povedly a jejich charaktery byli v komiksu takové, jaké je známe a máme je rádi. Tady ale veškeré moje nadšení končí. Příběh je jedno velké mech. Někdo se snaží ukrást Starkovu technologii, on se snaží přijít na to kdo, bla bla bla. Nuda, nuda, nuda. Hlavní záporák je taky nic moc a musím uznat, že první boj s Foomzilou, jak ji nazval Tony, mě bavil víc než celý zbytek komiksu. Poslední sešit na mě působil jako jedno velké WTF a upřímně nevím, co si o tom mám myslet. Jediná další věc, co se mi líbila, byla kresba. Ta byla hodně hezká a Stark vypadal naprosto úžasně.
Za mě tenhle komiks ne. Postavy jsou skvělé, ale příběh to celé pokazí tak, že to ani slavný Tony Stark nespraví. Celkově se mi tohle nějak netrefilo do noty a čekala jsem něco poněkud jiného.

fvalek
24.09.2020 5 z 5

Já jsem tedy spokojený, a to jsem očekával něco mnohem horšího. Jak je to u Marvelu obvyklé, čtenáři domysli si a poraď si sám. Muž, který stvořil sám sebe... jak? Těžko říct. Ale výhodou je, že je příběh velmi intuitivní a dá se snadno zorientovat.

Tony není má top postava, ale tady je vyváženě vtipný, arogantní, ale i milý. Spíš jsem víc fandil Andymu než Tonymu, ale jelikož byli tým, tak to je jedno. U Tonyho mě potěšilo rýpání se v jeho znovuzrození, protože to nejen ukázalo jeho osobní rovinu ,ale také mi to lehce osvětlilo, co se vůbec stalo. Dobrá byla také Jocasta. Nejdřív jsem si říkal "Jéžiš, kam ti roboti zajdou", ale nakonec robotí etika nebyla nijak otravná a byla vlastně dost komická.

Co se týče děje, tak byl sice dost útržkovitý, ale všechny děje byly zakončené a navazovaly na sebe, takže nebyl problém vše pochopit, i když mi spíš nešly do hlavy určitá řešení problémů, třeba krádeže v SU vyřešit večeří se Sunset a ještě jí za to zaplatit? Rýsující se hlavní zápletka v pozadí s ovládáním mozků je něco, na co se těším. Jinak ze samostatných příběhů mě moc nebavil ten finální s Arnem, který je pro mě nový a moc mi tam nepasuje. Líbil se mi příběh s randěním, ten byl i hodně vtipný: "Čas na ukončení vztahu - není to tebou, je to mnou; není to tebou, je to mnou; není to tebou, je to mnou..." Jeden z lepších je i testování projektu Útěk.

Vcelku povedený komiks, i když jako obvykle poměrně zmatený startovací komiks, tady konkrétně ještě složený z více akcí, takže spíš takové ochutnávání nového Tonyho jedno po druhém než se rozjede silnější zápletka. Ale mně se to líbilo. :)