Lara Croft: Tomb Raider

Lara Croft: Tomb Raider https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41520/bmid_lara-croft-tomb-raider-QdW-41520.jpg 3 84 20

Tomb Raider série

1. díl >

Je chytrá, krásná, odvážná. Vyhledává nebezpečí a pouští se do dobrodružství, která by od ženy v jejím postavení určitě nikdo nečekal. Dáma z lepší společnosti přeci jen nechodí v šortkách, neprohání se jako o závod na motorce a místo pudru a rtěnky s sebou všude nenosí dvě pětačtyřicítky. Croftové vždy patřili k mocným rodům v Anglii a Lara kromě impozantního rodinného sídla zdědila po otci i nelehký úkol. Musí zabránit po absolutní moci prahnoucí tajemné lóži, jistému tajemnému řádu Osvícených, v získání prastaré relikvie, s níž by mohla ovládnout… a také zničit celé lidstvo. Její otec se Osvíceným pokusil vzepřít a byl smeten, ale Lara je pevně rozhodnuta jít v jeho stopách a pomstít jeho smrt. Barvitý a napínavý příběh zavede čtenáře nejen do exotické Kambodže a jejích starobylých chrámů, ale i do tajuplných Benátek a nehostinné pustiny daleko za polárním kruhem. Naštěstí se může Lara spolehnout na neocenitelnou pomoc dobrých přátel – počítačového virtuose Brycea a poněkud staromódního ale neméně brilantního komorníka Hillaryho. Mimoto jí dluží nějakou tu laskavost i pár dalších lidí, na něž se může v případě nouze obrátit. Než naplní otcův odkaz, musí se nejen vypořádat s oživlými sochami opičích válečníků, nebezpečnými pastmi a nástrahami přírody, ale i se zradou jednoho z nejbližších. Nakonec ji čeká úkol z nejtěžších. Musí zvítězit sama nad sebou, nad svou touhou, nad svými vzpomínkami. Lara Croft: Tomb Raider, původně velice úspěšná počítačová hra, se nyní dočkala i filmového a knižního zpracování. Nenechte si ujít poutavý příběh, ve kterém nechybí napětí, humor, zrada, láska ani smrtelné nebezpečí. „Svět není takový, jaký se na první pohled zdá,“ vzkázal lord Croft své dceři. Sami uvidíte, že se nemýlil.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , BB art
Originální název:

Lara Croft: Tomb Raider , 2001


více info...

Přidat komentář

deefha
03.02.2023 3 z 5

Eh, no... Není to přepis scénáře 1:1 a i když to místy bylo lepší než film (což není nic obtížného), tak se ani zdaleka nejedná o žádné veledílo :-) Nicméně čistě osobně jsem spokojený, protože Lara je moje guilty pleasure už od první hry v polovině devadesátek a mám rád všechno, co se fenoménu Tomb Raider týká. Ale upřímně - radši si přečtěte komiksy, ty jsou parádní.

Meda77
27.11.2021 2 z 5

Předem bych chtěl upozornit, že mám odehrané všechny Tomb Raidery na platformách a mnohé z nich vícenásobně, takže se považuji za rodilého fandu.Jak tu píše uživatel, že je povinnost pro všechny fandy, dovolím si nesouhlasit. Opravdoví fanoušci nechť se tomuto blafu raději vyhnou. Především autor neumí psát, možná by se uplatnil jako autor scénářů, ale románovou tvorbu ať nechá jiným. Kniha je zhruba citací filmového počinu s Angelínou, kde jste mohli aspoň okukovat stehna výše uvedené. U knihy můžete okukovat tak maximálně svoje hýždě, ale rozhodně to bude lepší zábava než se zaobírat knihou. Příběhově je kniha obrazem filmového scénáře, ovšem film ve své stopáži dokáže udržet děj, což se o knize říct nedá. Styl psaní je nejenom nudný, ale také stylisticky chotický, takže se při něm může stát, že se přistihnete, jak se dloubáte v nosíku.Opravdový fanda se bude po dočtení cítit jako roztleskávačky po prohraném zápase, stejně unavený a s pocitem, že tam hopsal úplně na prd. Tenhle výtvor můžete klidně minout je tu velká spousta lepšího čtení s menší pravděpodobností ztráty času. Dám za 2starsy jen s ohledu ke křivkám slečinky Croftovic.


georginaa
21.09.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila a o něco víc i film s Angelinou Jolií. Je to plné dobrodružství, akce a záhad. Mám ráda tenhle styl četby a když je to i zfilmované, je aspoň co porovnávat. Kniha nebo film? Někdy je to tak a někdy onak, nicméně stojí to obojí za přečtení a zkouknutí.

ComicGuy899
08.11.2020 3 z 5

Prečo má niekto tendenciu prepisovať filmy do kníh?

ladyxx
10.08.2020 4 z 5

Dílo vymykající se obvyklému chronologickému zpracování v pořadí kniha-film-počítačová hra. Knižní verze je propracovaná, autorův styl psaní mi sedl - vyprávěný děj je čtivý, humoru tak akorát, snad žádná postava není černobílá. Příjemná akčně dobrodružná četba s nekonvenční hlavní hrdinkou a charismatickým hlavním záporákem.

jirka9453
20.07.2019 4 z 5

Povinnost pro všechny milovníky Tomb Raider série :-)

Lady.Lucrezia
22.01.2019 3 z 5

Dobré odpočinkové čtení na cesty, děj o něco propracovanější než ve filmu.

PabloFuentes
13.08.2018 3 z 5

Malinko lepší než film, ale úplně uchvácený jsem z ní nebyl. Alespoň se dozvíme osudy některých postav, které už ve filmovém zpracování řešeny nejsou.

Murysek
28.09.2017 3 z 5

Kniha napsaná podle filmu, který byl natočen podle hry. Mohlo to dopadnou mnohem, mnohem, ale opravdu mnohem hůře. Takhle to bylo jen asi jako film, né špatný, né dobrý, né průměrný, obyčejný. Tenkrát bych to hodnotil asi pozitivněji, ale s odstupem času jsou tři hvězdičky tak akorát.

elisnovotna
03.01.2017 3 z 5

Kniha se mi obsahově velmi líbila. Ohromně plný děj, ale styl psaní se mi moc nelíbí. Nelíbilo se mi, jak autor skáče od jednoho dějového celku ke druhému. Proto 3 hvězdy.

Terva
15.11.2015 4 z 5

Čas vypršel. Pět tisíc let čekání je u konce. Brány času se otvírají. Začíná neúprosný boj o klíč k absolutní moci! Pokaždé, když slyším Lara Croft, vždy si vzpomenu na Angelinu Jolie. Tady to už je úplně jasný, ta žena je neoddělitelně s touto postavou spojena. Toto je archeologický dobrodružný akční román, který si může přečíst úplně každý - tedy, alespoň si to myslím.

zuzana13
15.05.2015 5 z 5

Skvěle napsaná kniha. Několikrát přečtená.
Doporučuji.

pobijecmuch
11.07.2014 4 z 5

Originál vyšel pod názvem Lara Croft: Tomb Raider v nakladatelství Pocket Books v roce 2001.

Fifth Element
07.07.2014 4 z 5

Napad dobre sepsany, zapletka promyslena, rozuzleni taktez.. jen ten styl postradal jakysi naboj, ktery by vtahl ctenare naplno do deje..

LittleMonste
28.05.2014 3 z 5

"Spatřil svět v zrnku písku,
A nebe v divoké květině,
Zachytil nekonečno v dlani,
A věčnost v jediné hodině."

Mnohem propracovanější děj než ve filmu....příjemné odpočinkové čtení
Hodnocení - 55%
Přečteno - 1x

veru.nika
02.07.2013 5 z 5

Kniha mě pobavila...je hezky zpracovaná, mnohem lepší než film.

orangerose
07.05.2013 5 z 5

výborná knížka, občas vtipná, mně osobně bavila :)

Iwette
21.03.2013

TOMB RAIDER
To pravé pro všechny akční nadšence si myslím

Ale bohužel nemám příliš zkušeností s digitální distribucí http://tojepohoda.cz/
Poraďil by někdo prosím??

Dandulka
18.05.2012 5 z 5

1. díl Lary Croft..... Na to, že to byla původně PC hra, je to pěkný příběh.

Jeanette
30.11.-0001 3 z 5

Tuto knihu jsem si přečetla jen proto, že jsem velká fanynka postavy jménem Lara Croft. Je to knižní adaptace filmového dobrodružství naší počítačové hrdinky, které psal někdo, kdo to vyloženě neumí. Pokud jste o Laře Croft nikdy neslyšeli nebo či ji snad nemáte rádi, raději to nečtěte.

Štítky knihy

zfilmováno akční herní adaptace

Autorovy další knížky

Dave Stern
americká, 1958
2001  68%Lara Croft: Tomb Raider
2003  71%Lara Croft: Tomb Raider - Kolébka života