Tollrander: Klenot zakletého čaroděje

Tollrander: Klenot zakletého čaroděje https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17782/tollrander-klenot-zakleteho-carodeje-17782.jpg 4 41 9

Mezi syny ledového boha vypukla bratrovražedná válka. Zasněžené pláně severu se zachvěly pod nohama znepřátelených armád, temná noc se rozezněla zvoněním oceli… …a v podzemní městě Thormarenu mezitím ožila nepředstavitelná hrůza. Kdo se všemu tomuto strachu postaví tváří v tvář, s mečem v ruce? Kdo bude tím statečným bojovníkem? Další dobrodružství ze světa plného magie a nelítostných bojů meče proti meči, volně navazující na příběh Olgerd ze Scallbornu: Meč z Thormarenu.... celý text

Přidat komentář

špulo
31.01.2024 4 z 5

Raný Ďuri. Oddychovka ako bič, len ešte bez toho správneho červenákovskeho švihnutia a plesknutia po zadných lícach. Škoda veru, že sme sa nedostali k vydaniu ďalších dielov. Bolo by to parádne gviltypléžr. Už len tie názvy v pláne hovoria samé za seba:
Amulet stříbrného draka
Meč prokletého království
Koruna krále Dharona
Lebka černého démona
Svatyně šíleného boha
Noc ohnivých mečů
Hrobka netvora temnot
Stín okřídleného hada
Ostrov měsíčních bojovníků

No neznie to krásne a nonšalantne? ;)))

Dédečko75
20.09.2020 5 z 5

Super fantasy


OlafSveinsson
13.05.2019 3 z 5

Když jsem vytáhl tuhle knihu z knihovny, došlo mi, že jsem hrozně dlouho nečetl klasickou conanovskou fantasy. Vzhledem k datu vydání jsem neměl žádné velké očekávání a to bylo moc dobře. Děj ubíhá ve zběsilém tempu, ale spousta věcí se děje jakoby náhodou a je hrozně znát autorova nevyzrálost, i když už je poznat jeho styl, který dopiloval v pozdějších knihách. Navíc se na pár stránkách do nás snaží nasypat co nejvíce ras a druhů bestií, která jeho fantazie vymyslela. Ale ruku na srdce, kdo z nás, kdo se snažil napsat něco vlastního, tohle neudělal :D Každopádně jsem rád, kam se od téhle tvorby Ďuro posunul.

Holmann
02.05.2019 4 z 5

Klasika mé puberty doplňující Conana, Zaklínače a Pána Prstenů :-) Prima jednoduchá pohodovka, ke které se v dobách chaosu možná i nostalgicky vrátím.

1972Sixo
29.12.2018 4 z 5

Vidno, že Ďuro Larssen chodil do školy k Tolkienovy a Howardovy. A aj keď je to také nezávislé pokračovanie "Meča z Thormarenu" je to oveľa lepšie. Je to všetko také, že menej klišé. Postavy, aj dej sú lepšie prepracované, takže sem tam vykukne nejaké prekvápko. Len s tými dialógmi si nedal ešte veľa práce a mená sú všetky také nordické, sem tam sa pletú. No na pubertálny vek autora, je to celkom pecka.

Erinien
19.10.2018 4 z 5

Ne náhodou je můj nick zde totožný s jménem hlavní hrdinky. V pubertě jsem tu knihu přečetla několikrát:)

ludek.n
28.04.2018 3 z 5

Na knize je vidět, že byla koncipována jako úvodní díl rozsáhlé desetidílné série, jejímž prequelem byla útlá knížečka o Olgerdovi ze Scallbornu. Rozvíjí vedle sebe hned několik dějových linií a skupin postav, které se spolu v jednom bodě protnou, aby pak každá pokračovala svou vlastní cestou, pokud vůbec. Autor své čtenáře navíc do světa tollranderů hází rovnou po hlavě. Brutální bratrovražedná řež hned v úvodu dává jasně najevo, že tady se žádné velké seznamování s postavami, rasami, reáliemi či zákonitostmi konat nebude. Zjednodušeně by se dalo dokonce mluvit o jakési road movie trojice hrdinů - posledního tollrandera, trpaslíka a elfí bojovnice - od jednoho krvavého boje ke druhému. Odměnou pro vítěze pak má být magický klenot s jeho mocí. Je to jednoduché, přímočaré, ale bohužel také hodně primitivní, předvídatelné a malinko nemastné, neslané.

Gordonlord
08.04.2018 5 z 5

Perfektní béčko ! Nabušený hlavní hrdina, zlý dobyvačný král, bitky s netvory, krvavé řeže, kozaté královny, krásné bojovnice, putování za artefaktem a hlavně děj, který jede kupředu jak vystřelený šíp, vám skutečně nenechají vydechnout ani na vteřinu ! Jak zde již bylo napsánu - knihu jsem opravdu přečetl jedním dechem, protože zde není jediné zbytečné slovo, žádné popisy okolí, citů, politiky a dalších zbytečností, jen šílená akce v klasickém, true old-school conanovském stylu, hrnoucí se nezastavitelně kupředu !

Ardein
18.04.2014 5 z 5

Fantasy masakr jak má být! Neuvěřitelně zábavná knížka, kterou přečtete jedním dechem! Můžu jenom doporučit! :)