Tokijský ghúl:re 1

Tokijský ghúl:re 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406129/bmid_tokijsky-ghul-re-1-XBV-406129.jpg 4 57 10

Tokijský ghúl:re série

1. díl >

Ve světě, kde řádí lidožraví ghúlové, má někdy šanci zvítězit jen ten, kdo se k nim přidá. Jedinou skupinou, které bojuje proti ghúlům, je ÚPG – a ta používá jakékoliv prostředky, jen aby ochránila lidi před téměř všemocnými predátory. Jejich nejnovější zbraní je infikovat vyšetřovatele ghúlím genem. Jenže udělá to z nich hrdiny… nebo monstra?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

東京喰種トーキョーグール: re 1 (Tokyo Guru: re 1) , 2014


více info...

Přidat komentář

DarthSoren
21.07.2022 4 z 5

Série TG:re mi v poličce leží již rok a nyní jsem se k ní konečně dostal! Je to pokračování se vším všudy. Víme co, jak, kde, a kdy, vidíme zde několik známých postav, víme na co se navazuje ale je zde i mnoho nového. Setkáváme se s členy nově vytvořeného týmu ÚPG s názvem Quinx. Tahle parta je odlišná od normálních týmu holubic a můžeme říct, že jde o obdobu "speciálního komanda" v boji proti ghúlům... i když to podle jejich výsledků moc nevypadá. Vede je charizmatický Haise Sasaki, který je... ale to jistě všem došlo. Příběhově je první číslo spíš kecací, hodně se vysvětluje co jsou Quinxové zač, nastavují se základní charakteristiky členů týmu a podobně. Akce až na jednu-dvě scény moc není. Graficky je to v podstatě stejné jako pomalejší scény první série, tudíž velice hezká kresba, čemu asi napomáhá minimum akce, která byla v první sérii často chaoticky nakreslená. Ale toho se asi později taky dočkáme. Zatím ale v klidu.
TG mi docela chyběl, tuhle mangu jsem na rozdíl od mnoha lidí nezatratil a první díl druhé řady mi docela sednul. Jednu hvězdičku si nechám do rezervy. 4*

Terva
18.12.2021 4 z 5

„Vmísí se do davu
a požírají lidské maso.
Vypadají jako lidé.
Avšak
lidé to nejsou“

Zcela klasické pokračování předchozí série. Poznáváme sice nové lidi, ale jsem neustále v kontaktu se starou partou. Děj se lehce posunul a ghúlové již nejsou tak moc zranitelní. Maj i silnější organizaci. Lehký nádech detektivky ale se spoustou krve nás nenechává na pochybách, že i v této „RE“ sérii bude spousty mrtvol a napětí. Ta ideologie, ten vzor je stejný, jak v první sérii, ale i tak je to akční, plné soubojů a překvapení.

Malá ochutnávka:
...SASAKI - Nejdůležitější je vycvičit nové inspektory, stejně schopné jako Arima. A tvoji Quinxové se pro ÚPG* mohou stát světlem budoucnosti.
...AKIRA - „Na to, abys vychoval inspektory, kteří Arimu překonají...ho napřed budeš muset překonat ty sám“.

Nemusím moc obličeje ve kterých se skoro ztrácím a tak mě v tomto příběhu nejvíce zaujala kresba na straně..hmm...manga není číslovaná a tak jen odhadem..na straně čtrnáct(?) Jedná se o pohled na ulici s restaurací NAWATA. Je tam spousty krásných věcí, například křesla před obchody, nebo ty balkony plné detailů. Být to v barvě byl by z toho krásný obraz.
Asi nejvíc mě rozesmála situace s bestiálním vrčením, nahlášeným jako útok ghúla. Nakonec se ukázalo, že to byl jen toulavý pejsek. Ale pěkně na*raný, protože mu někdo vlezl do jeho teritoria.

Citát: Jen počkej, usmažím si tvoje vnitřnosti.

*Úřad pro Potírání Ghúlů.


Lenka.Vílka
18.04.2021 3 z 5

Ještě jsem nikdy nečetla knihu, během který bych si tolikrát řekla "uf" a tolikrát jí odložila. Hodně dlouho jsem totiž nevěděla, zda do knihy jít nebo ne. Tokijský ghúl se mi líbil a tenhle pohled z druhé strany? Oprávněně jsem se toho bála, protože jsem měla hlavního hrdinu, co byl ghúl v pohodě a ÚPG byla parta zlejch lidí. Číst to obráceně, asi mluvím obráceně, ale dalo by se snadněji přistoupit na hru, že ráda objevím hodného ghúla. Protože mě ty pasáže s ÚPG předtím bavily podstatně méně. Tedy, když dostavali na budku, bylo to ok.

Čekala jsem tedy zaporáky záporné do morku kostí, abych začala fandit té zlé organizaci. A v prvním díle jsem ho skutečně dostala. Ale než se tam autor prokecal, první třetinu jsem solidně "proufala". A jo, ghúl, který se vyžívá v mrzačení, je dostatečně záporný. Ale to je ten problém. Je mu věnována celá kniha, přesto se o něm nic nedozvíme. Jako víc. Nejdřív si tam jenom povídaj, hierarchie ÚPG, bla bla, zase hierarchie ÚPG, bla bla bla, potom je polovina, dlouhá, předlouhá akce, která mě už v polovině nudila. A potom konec.

Jsem ráda, že mám po ruce hned druhý díl. Protože ten asi rozhodne, zda se pustím do série, teď jsem trochu...zmatená... :(
Ale jednotka čistě z ghúlů je nápad dobrý. Tak uvidíme, co bude dál. V rámci všech linek :/

Alespoň že jedna věc se nezměnila. Kresba. Krásná jako vždy. Tady už vlastně není o čem debatovat. Tak alespoň něco ;)

Update: sorry, mě to prostě nebaví. Druhý díl nedočten :(

yonda
10.01.2021 5 z 5

Nejdřív jsem trochu postrádala informace, ale postupně čtenář zjistí, že jsou mu autorem dávkovány postupně v průběhu děje.

-Endy-
23.04.2020 4 z 5

...tak, a je to v pytli. Že já jsem s tím "re:čkem" vůbec začínala! Teď budu nutně potřebovat číst i další díly, a čím dříve, tím lépe.
To byl teda slušný tsunami twist...

mattonela2000
15.02.2020 3 z 5

Po přečtení hlavní série mám z prvního volume REčka pěkný mindfuck. Tím, jak si obě série neustále spojuji v jedno asi nedělám zrovna dobře a ostatním bych to taky zrovna nedoporučovala. Mám z toho akorát hodně otázek, na které nedokážu najít odpovědi.
A jednou z nich je i otázka, jestli se ještě stále jedná o mangu pro děcka. Nějakou dobu jsem dělala v knihkupectví, takže moc dobře vím, o čem mluvím. Zrovna pro tuhle mangu si chodila hlavně samá mláďátka (tak 11 až 14 let?), v nejlepších případech i v doprovodu rodičů, kteří si mých WTF pohledů asi očividně nevšímali... Ne! Prosím ne. TG bylo ještě ok, pár neškodných lámání prstíků, trhání nehtů, decentní cenzurka a z těch akčních scének stejně kolikrát ani sama nepoznám, jestli tam někdo hodil ghoula do skartovačky, nebo jsem tam omylem v noci rozmázla broučka, takže vcelku kvalitní teen content, že jo. Ale tady to spadlo ještě víc do extrému. Nevím jak vy, ale číst moje imaginární dítě o ghoulovi, který má fetiš na zjizvená ženská těla nebo ghoulí bitch, která chlapům s chutí louská varlata (#nospoilers, klid), asi bysme si pak měli o čem povídat, ale v noci bych se bála usnout s tím, že si ve vedlejším pokoji pěstuju vlastního Tsukiyamu... Tres Bien!

OsolenéKnihy
13.12.2019 4 z 5

Tady si tou jednou hvězdičkou nechávám odstup pro další díly, až se ujistím, že jsem vše pochopila jako neznalec předchozí série, potom si to ode mě získá pět hvězd, protože mě to bavilo, zaujalo od prvních stran a navnadilo na další díly. ????

Mooneylan
29.07.2019 5 z 5

Musím říct, že na to jak byl čtrnáctý díl série Tokijský ghúl uondaný a ne úplně záživný (tedy pro mě), tak RE mi vyrazilo dech!
Nová zaopatření holubic proti ghúlům, nové postavy na straně ÚPG, Kanekiho odkaz a zjištění, proč se kniha jmenuje RE... Ach! Těším se na další díl! :)

p3tris
18.07.2019 4 z 5

ÚPG má novou tajnou zbraň. Quinxy, holubice s implementovaným ghúlým drápem. Jsou rychlí a mocní, ale také je to banda zelenáčů. Akira Mado pověřuje jejich velením Haise Sasakiho. První úkol, který tým tohoto amnézií trpícího inspektora dostává, je vypátrat ghúla, který zanechává na místě činu končetiny a hlavy, přezdívaného "Torzo". A cestu jim překříží nejen konkurenční tým, ale i několik starých známých. Mimochodem, vysvětlení toho tajemného "Re" v názvu se dozvíme až na posledních stránkách tohoto sešitu.

orangerose
10.07.2019 5 z 5

super komix :)

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl:re 1 je v

Přečtených87x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce46x
Chystám se číst12x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x