To jsi můj Bůh?

To jsi můj Bůh? https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193038/to-jsi-muj-buh-193038.jpg 5 8 3

I kněz vystavuje svou víru otázkám. Autor bilancuje svých 30 let řeholního a kněžského života a klade si provokující otázky: „Kdo je pro mne Ježíš? Jaký smysl má moje životní volba tváří v tvář nenaplněným snům, samotě či vlastním chybám a utrpení?“ Dobře míněné rady a zbožné fráze nestačí. Autor uvažuje o známé modlitbě Duše Kristova a v ní poctivě hledá a také nachází neotřelé odpovědi, o které se lze opřít i tehdy, když ne všechno funguje podle plánů.... celý text

Přidat komentář

Matematicka
30.04.2016 5 z 5

Kněz, jeho víra, životní zkušenosti, pochybnosti a otázky. Zcela prostě a otevřeně, tak, jak to prožívá a vidí jeden německý kněz, provinciál vymírajícího řádu.

"Dobře vím (i když to z úst kněze zní nestoudně) : Pro většinu křesťanů je víra v trojjediného Boha pouze věcí na papíru. Je větou z knih o církevních dogmatech, ale ne větou, která by vstoupila do našich srdcí. Kdyby se zítra zrušilo dogma o trojjediném Bohu, většině křesťanů by nic nechybělo. Ve svém životě by to nepostřehli."

Vojslava
27.01.2016 5 z 5

Tak to byla opravdu knížka k zamyšlení - byla mi z důvěryhodných míst doporučena a absolutně jsem nelitovala, jistě se k ní ještě vrátím. Reflexí vlastní víry není nikdy dost a tady se najde spousta štěpných podnětů.


KlubKnihomolu
11.06.2014 5 z 5

Skvělá kniha, autor mluví o své víře otevřeně, jde do hloubky a odkrývá i své pochybnosti. Modlitba duše Kristova je opravdu inspirující!

Štítky knihy

duchovní život kněží kněžství řeholní, klášterní život

Autorovy knížky

Heiner Wilmer
německá
2014  95%To jsi můj Bůh?

Kniha To jsi můj Bůh? je v

Přečtených9x
Knihotéce2x
Chci si koupit2x