Tisíckrát obejít strach

Tisíckrát obejít strach https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533932/bmid_tisickrat-obejit-strach-65eb0b25f15a4.jpg 4 8 3

Berlínská vypravěčka, dcera někdejší východoněmecké punkerky a angolského studenta, neustále udržuje rozhovor s kýmsi blíže nespecifikovaným. Podle oslovování a typu otázek můžeme jen tušit, že se jedná o dávno zesnulého bratra, jindy o amerického imigračního úředníka nebo psychologa, případně o rozhovor s vlastním já. Olivia Wenzel píše srdceryvně i humorně o původu i ztrátě, o radosti ze života, osamělosti a rolích, které člověku přisuzuje společnost.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

1000 Serpentinen Angst , 2020


více info...

Přidat komentář

vintage_soul
26.04.2024 5 z 5

Kniha má dva plusy a to téma (vyrůstání v DDR, když je člověk jiné barvy) a spojení češtiny a angličtiny. Bohužel mi vadilo, že jsem se často ztrácela s kým hovoří.

Elizabeth26
20.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Jak já se na tuhle knihu těšila, počítala jsem dny, kdy konečně vyjde.. A bohužel jsem tedy zklamaná.
Styl, jakým je kniha psána mi tedy vůbec nesedl, často jsem se ztrácela v tom, kdo zrovna mluví.. A tak nějak jsem pořád čekala na ten konec, kdy tam bude nějaký ten boom a já se konečně dozvím, s kým vlastně vypravěčka knihy mluví..
Kniha se mi četla celkem těžko a myslím, že od autorky už si nic jiného nebudu chtít přečíst.
Kniha není úplně k zahození. Řeší důležitá témata, jako například rasismus, špatné vztahy v rodině nebo ztrátu někoho blízkého.


lulucinax
20.04.2024 3 z 5

Zajímavá a netradičně zpracovaná kniha, která je vyprávěním ženy, která předkládá střípky ze svého života a současně řeší i otázky společnosti, například rasismus. Protože není ani bílá a ani černá, ostatně jako v životě, nic není jen černobílé.
Kniha rozhodně vybízí k zamyšlení. Dokázala jsem se do hrdinky vcítit, ale kvůli zpracování jako rozhovoru a část monologu, mi vyprávění přišlo neucelené a popravdě jsem se v něm trochu ztrácela a často jsem si říkala: „S kým to sakra mluví?“
Autorka by měla přijet na Svět knihy, tak si od ní můžete nechat podepsat knihu. Co jsem četla, na programu je v pátek, takže já ji bohužel prošvihnu.

Štítky knihy

německá literatura

Autorovy knížky

Olivia Wenzel
německá, 1985
2024  75%Tisíckrát obejít strach

Kniha Tisíckrát obejít strach je v

Přečtených7x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst49x
Chci si koupit12x