Fleur

Fleur https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37167/bmid_fleur-rAW-37167.jpg 4 62 8

The Kirov Trilogy série

< 2. díl >

Druhý díl této volné rodinné ságy nás zastihne nejprve v Londýně, v době konání Světové výstavy. Tam se seznamuje Fleur Hamiltonová, dívka z anglické šlechtické rodiny, s ruským hrabětem Kirovem....Sergej Kirov je synem Anny Petersové. Fleur se do Sergeje zamiluje, ale ten, ačkoliv se zpočátku Fleur dvořil, se najednou bez rozloučení vrací do Ruska. Fleur je zdracená, ale když jí později zve jeden z ruských obchodníků, který přijel do Londýna vystavovat, na návštěvu ke své rodině do Sankt Peterburgu, ze zvědavosti pozvání přijímá. Už cestou se na lodi seznamuje se Sergejovým bratrem Péťou, a tak setkání s ztracenou láskou na sebe nenechá dlouho čekat.... Nesmírně čtivý příběh, nabitý dramatickými dějovými zvraty, dobrodružstvím i milostnými vztahy, má všechny předpoklady k tomu, aby své čtenáře zaujal a potěšil.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Fleur , 1991


více info...

Přidat komentář

Paulika419
19.03.2023 5 z 5

Krásně se to četlo.Krymská válka velmi dobře popsána.Smekám před spisovatelkou.

martiline
14.02.2020 5 z 5

Stejně jako první díl - líbilo se mi to moc. Ze začátku jsem si pro sebe posuzovala jednotlivé postavy, ale když začalo být nejasné, kdo je vlastně ten pravý :-) - zvolnila jsem a užívala si pouhé čtení s překvapením na konec.


čef
12.07.2018 5 z 5

Předpokládal jsem, že to bude jako v 1. dílu této trilogie tj. něco na způsob kdy si "báječnou ženskou bere báječný chlap" přes všechny překážky samozřejmě. Tady je však děj odlišný a kdo je ten báječný chlap není hodně dlouho jasné. Román se odehrává v době krymské války, o které ani tehdy mnozí nevěděli o co vlastně jde, tak plasticky autorkou podané už ve 20. díle Morlandů a zde opět ukazuje "jak to bylo žalostné - a jak okouzlující, ten sen o odvaze a velkoleposti, sen o vznešené smrti". Rozhodně za přečtení kniha stojí a jsem zvědav na poslední díl zda bude laťka opět vysoko i když o tom vlastně nepochybuji.

vikaa
09.12.2017 3 z 5

Mám ráda romány, které se odehrávají v Rusku a nejsou psané Rusy. Anna se mi asi líbila víc, přesto jsem se u Fleur (až na pár stránek podrobného líčení bojů) rozhodně nenudila. Nemůžu říct, že by mě Fleur byla nějak moc sympatická, to už mi bylo bližší chování mladé Miločky, která dokázala jít svému štěstí naproti. Toho by asi Fleur, kterou Sergej pomalu ale jistě omotával pomyslnou pavoučí sítí, nebyla schopná...
Za mě tři a půl hvězdy.

Babo
11.06.2016 4 z 5

Pro mě byl druhý díl slabší než první. Dokonce o tolik,že jsem chtěla dát jen 3 hvězdičky ,ale nakonec dávám 4. Tentokrát mě autorka nepřesvědčila o promyšlenosti charakterů hrdinů ,ale problém nesmyslnosti válek mě nakonec přesvědčil , že kniha stála za přečtení.
Válka o Sevastopol , opět tisíce mrtvých kdysi mladých nadějných mužů , jejich nekonečné utrpení a strádání v nelidských podmínkách . Rozpolcenost hlavní hrdinky , angličanky nyní žijící v Rusku , zamilované do podivínského hraběte Milující sestra mladého anglického vojáka . Neuvědomuji si , že bych kdy narazila v knize na tento problém. Na čí stranu se přidat. Fleur to ale takhle nevidí, miluje bez ohledu na čí straně zrovna její bratr nebo přátelé stojí.
A to je to nejsmutnější. Panovníci naverbují vojáky , pošlou je proti sobě a i když by za normálních okolností mohli být přáteli a často i byli , tak najednou stojí proti sobě a jde jen o to ,kdo bude rychlejší a dožije se dalšího dne. Ani tyto masakry lidstvo nezměnily .
V dnešní době,kdy už nestojí tváří v tvář není naděje , že by odhodili zbraně a šli na drink.

lenyleny
27.01.2016 5 z 5

Ani druhý díl trilogie nemá chybu. Skloubení historických událostí národů a rodin je perfektní. Popis historických událostí nepřekonatelný. Člověka to úplně vtáhne do té doby.

xxiixxi
20.08.2015 5 z 5

Zbožňuji styl psaní této autorky, kniha byla plná perfektních popisů bojů, oblékání, stolování...Zkrátka, při čtení si vše můžete perfektně představit. Příběh byl povedený. Těším se, až si přečtu další díl.

Danafantom
15.10.2011 4 z 5

Knížka byla tak nějak obměnou prvního dílu Anna, jen s jiným koncem. Pro mě zajímavý je popis historických událostí, na jejichž pozadí se odvíjí příběh hlavní hrdinky.