Terorista

Terorista https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466742/bmid_terorista-IvA-466742.jpg 4 17 17

Román s rysy thrilleru a detektivního románu vypráví příběh mladého muže sympatizujícího s extrémní pravicí v současné České republice, který má plán, jak skoncovat s vlivem liberálů a levicových neziskovek. Terorista vypráví příběh mladého muže sympatizujícího s extrémní pravicí v současné České republice. Hlavní anti-hrdina je frustrován stavem společnosti a tím, co vnímá jako úpadek civilizace pod taktovkou levicových liberálů a neziskových organizací. Pod vlivem svého politického guru se rozhodne osobně angažovat v boji a vypracuje důmyslný dlouhodobý plán. Hodlá vstoupit do jedné z významných neziskovek, kterou vnímá jako původce zla, získat si důvěru ostatních členů, a nakonec jménem oné neziskovky vykonat teroristický útok. Hodlá tím vyburcovat společnost a poukázat na domnělá nebezpečí levicového aktivismu. Kniha využívá autorovy znalosti prostředí politického extremismu. Jak se děj hýbe kupředu a hlavní postava se blíží k vykonání atentátu, příběh získává rysy thrilleru a detektivního románu – ovšem z pohledu zločince.... celý text

Přidat komentář

Rilian
12.05.2024 2 z 5

Příběh je velice přímočarý bez vedlejších dějových linek. Zápletku a plán hlavního hrdiny uhodne čtenář hned na začátku, nicméně musím přiznat, že v poslední třetině knihy jsem napjatě sledoval, jak se pomyslná smyčka utahuje kolem krku hlavního hrdiny. Za tuto část bych klidně autorovi přidal další půl hvězdičky.
Autor docela pěkně vystihl podobnost mezi levicovými a pravicovými extremisty. V podstatě by si náramně rozuměli. Oba proudy usilují o ideální společnost a oba neváhají prosadit svoji vizi i za pomoci násilí. Možná se neshodou, kdo je v dnešním světě ten hlavní padouch, ale to je v konečném důsledku jenom drobnost.

jopp
07.01.2022 3 z 5

Kniha je dobře napsaná, bohužel téma mi nesedlo a po přečtení ve mně přetrvává pocit znechucení až zhnusení z hlavní postavy.


Tatrman
27.09.2021 4 z 5

Zajímavá kniha především tématem, které zpracovává. Škoda jen, že větší spád nabírá až ve své poslední třetině...

Crozz
07.06.2021

Dobře napsáno, četlo se jedním dechem.

Dejvid
20.05.2021 4 z 5

Kniha to je určitě zajímavá, přeci jen námět terorista v českém prostředí je poměrně originální. Příběh mi přijde uvěřitelný, kombinuje faktické reálie s fikcí, která je ale také inspirovaná realitou. Trochu nadbytečné mi přišly některé části věnované (pseudo) intelektuálním debatám mezi postavami v knize, tady mi přijde, že je hodně vidět vzdělání autora, které se snaží v knize "prodat". Celkově se mi to četlo dobře a byl jsem celkem napnutý, zda se plán nesympatického hlavního hrdiny podaří uskutečnit.