Teorie a terapie osobnosti

Teorie a terapie osobnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461235/bmid_teorie-a-terapie-osobnosti-VcV-461235.jpg 4 5 2

Výbor z díla jednoho z nejvýznamnějších psychologů 20. století a zakladatele na klienta zaměřené terapie přináší do češtiny dosud nepřeložené práce. Stěžejní součástí tohoto výběru je „Teorie terapie, osobnosti a interpersonálních vztahů, jak byla vyvinuta v rámci na klienta zaměřeného přístupu“. V ní jsou definovány a komentovány pojmy a koncepty, které tvoří základy Rogersova přístupu, jako jsou podmínky osobní hodnoty, intencionalita, místo hodnocení a další. Tato stať je doplněna o zamyšlení nad pocity a přenosem v terapii, facilitaci terapeutického potenciálu ve skupině, moderním přístupu k hodnotám, poznámku o přirozenosti člověka. Kniha významným způsobem rozšiřuje soubor již publikovaných prací a je doplňujícím článkem pro všechny, kdo se o Rogersovy myšlenky a přístup zajímají, ať již při jejich využití v praxi či v akademickém prostředí.... celý text

Přidat komentář

Shindo
09.09.2021 4 z 5

Veľmi dobre spracované základné texty rogeriánskej psychoterapie. Množstvo výskumov, ktorými sú texty podložené búra zažitý stereotyp "uhm terapie", v ktorej terapeut "nič nerobí" a necháva všetko na klienta. Doslov v krátkosti približuje okrem aplikácie PCA aj smery, ktoré z nej vyšli.

Bod dolu za obal. Neviem, na čo myslel grafik pri jeho tvorbe, ale premýšľam nad tým, čo má spoločné s obsahom knihy. Zlaté Argo a jeho vymazlené obaly.

Alteriol
15.05.2021 4 z 5

Po prvnich dvou kapitolach jsem protacel oci a rikal si, co to proboha zas je. Nicmene zbytek knihy to velmi pekne spasil. Jsem rad, ze konecne doslo k prekladu techto zakladnich textu Rogerse, jelikoz se mi tezko diva, jak nekteri rogeriani neznaj ani je. Diky.


Štítky knihy

výbor z díla

Autorovy další knížky

Carl Ransom Rogers
americká, 1902 - 1987
2015  83%Být sám sebou
2014  85%Způsob bytí
1998  0%Sloboda učiť sa
1999  0%O osobnej moci
2000  60%Klientom centrovaná terapia

Kniha Teorie a terapie osobnosti je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst16x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x