Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144190/temny-rytir-povstal-144190.jpg 4 45 45

Je tomu již osm let, co se Batman vytratil do noci a z hrdiny se změnil v uprchlíka. Tím, že na něj padla vina za smrt Harveyho Denta, obětoval temný rytíř všechno pro to, co společně s komisařem Gordonem považoval za vyšší dobro. A na čas tato lež skutečně zabírala, když byla kriminální aktivita v Gothamu rozdrcena silou Dentova odkazu. Všechno se ale mění s příchodem prohnané zlodějky a jejích tajemných zájmů. Avšak ještě daleko nebezpečnější je nástup Banea, maskovaného teroristy, jehož nelítostný plán proti Gothamu vyžene Bruce Wayna z jeho dobrovolného exilu. Avšak ani pokud si znovu nasadí svou masku a temnou kápi, nemusejí jeho síly proti Baneovi stačit… Oficiální novelizace posledního dílu jedné z neúspěšnějších filmových sérií všech dob je stejně fascinující jako samotný snímek a navíc přináší řadu scén, které na plátně neuvidíte.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Dark Knight Rises , 2012


více info...

Přidat komentář

DarkAvenger
20.07.2021 5 z 5

Film zbožňuji a kniha byla stejně skvělá. Misty mne pěkně dojala, hlavně na začátku a na konci díky proslovu komisaře Gordona. Za mě nejlepší komikosvaz filmová trilogie. Jen škoda že v češtině nevyšli i první dva díly. Alw jsem ráda i za tenhle třetí díl.

Overkill
15.07.2021 5 z 5

Trilogie Temný rytíř od režiséra Christophera Nolana je pro mě nejlepší filmové zpracování o netopýřím muži vůbec. Kniha dělá své filmové předloze čest v tom nejlepším slova smyslu. Byť kniha nijak nerozšiřuje filmový příběh, je to strhující román který bych nejlépe přirovnala k těžkému dramatu o tom kam až může zajít touha sebeobětování se pro vyšší dobro. Kniha by obstála i jako samostatné dílo bez filmu a podle mě by si zasloužla většího docenění než jen na to pohlížet jako na filmovou knihu. Nejvic mne vnitřně zasáhl prolog a epilog proslovu Jima Gordona který hovořil o Batmanovi a nejlépe vystihl podstatu jeho charakteru. Kéž by takových lidí jako je Temný rytíř bylo mezi námi více, svět by byl pak o mnoho lepší!


Meybe-
08.04.2018 3 z 5

Kniha nedoplňuje film. Jedná se spíše o přepis. Za to je velmi čtivá a povedená.

alzbeta2843
11.02.2017 5 z 5

Pokiaľ sa vám páčil film, bude sa i kniha. Mňa úplne pohltila. Len som si priala, aby bola rozsiahlejšia a obohatená o pasáže, ktoré vo filme neboli a prepojili by tak celok. Za mňa i tak spokojenosť ani som neverila, že može byť ešte niečo lepšie než filmové spracovanie.

Centurion.d
04.08.2016 4 z 5

Dobře čtivě napsané. Přesně přepsaný film.

CharlesWard
20.07.2016 4 z 5

Kniha je věrná své filmové předloze. fanoušci Nolana by neměli být zklamáni.

Highlander
17.05.2016 5 z 5

Copak bych mohl dát knize, která je přesnou kopií perfektního filmu, méně než 5 hvězdiček?
Ne, nemohl.

Ano, je to sice přesná kopie filmu, takže se člověk nic nového nedozví, přesto jsem rád, že jsem měl možnost si tak úžasný příběh (napsat zde 'film' by mohlo znít hodně divně :)) přečíst a poté vložit do svojí knihovničky, do sbírky. A že byla za 39 Kč z Levných knih? Dokonalost. :)

Musím říct, že se mi moc líbí i kniha jako taková - pevné lesklé desky, pěkný obrázek, formát akorát, dost tlustá na to, aby se v knihovničce vyjímala... prostě se mi líbí.

Jinak mi nevadí, že v knize nebylo nic navíc - nemusí mě mrzet, že 'zrovna tohle' nebylo ve filmu. Jediné, co mě moc mrzí je, že nejsou v knižním podání i předchozí dva díly. :-/

MikeDV3
22.08.2015 5 z 5

Jelikož jsem neviděl film byla pro mě kniha naprosté překvapení.

t-e-r-k-a
05.03.2015 5 z 5

Pro ty, kterým se líbil film určitě doporučuji.

Beatris
26.03.2013 4 z 5

Jelikož je to vlastně "doslovné přepsání" už tak úžasného filmu, je samozřejmé, že to bude skvělé. Jestli tedy čekáte, že se v knize dozvíte něco navíc, co ve filmu nebylo nebo podobně, budete asi zklamaní. Ale jestli máte rádi maskovaného hrdinu, tak si tohle čtení fakt užijete. Ještě by to ale chtělo knížky Batman začíná a Temný rytíř, aby to bylo všechno komplet. ;))

Autorovy knížky

Greg Cox
americká, 1959
2012  87%Temný rytíř povstal