Belladonna

Belladonna https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200591/bmid_belladonna-C1Z-200591.jpg 4 46 9

Temné vody série

< 2. díl >

Pokračování románu Jed. Cassandra Caravellová se snaží zapomenout na Falca, divokého malíře, který jí uloupil srdce, a znovu se sbližuje se svým snoubencem Lucou. Jenže zdá se, že i Luca má svá tajemství. Když ho uprostřed noci zatknou a odvedou vojáci, Cassandra se opět ocitá v nejistotě. Aby Lucu zachránila, musí za každou cenu najít Knihu věčné růže – jediný důkaz toho, že je nevinný. Tak začíná Cassandřin výlet do Florencie, města, jehož obyvatelé si šeptají o případech vampyrismu a kde se odehrávají podivné večírky a tajná setkání Řádu Věčné růže. A čeká ji i další setkání s Falcem, který pracuje přímo pro mrazivě krásnou vůdkyni Řádu, samotnou Belladonnu. Pozná tentokrát Cassandra pravdu, když se nechá vést svým srdcem? Jenže nic není, jak se zdá, a pravda může být nejsmrtelnějším jedem ze všech.... celý text

Přidat komentář

Sixtínka
11.04.2023 5 z 5

Druhá časť sa mi páčila rovnako ako prvá. Dej je opäť veľmi zaujímavý, nechýba napätie, trošku sa nám to okolo tých dvoch fešákov zamotáva a všetko je krásne vyvážené. Som nadmieru spokojná.

Saraken
20.12.2020 4 z 5

Odporucam hned sa pustam do tretej :)


Pedruska01
28.08.2020 5 z 5

Druhý díl jsem po tom prvním popadla celkem brzo, protože mě fakt zajímalo, jak se to bude vyvíjet dál. I druhá kniha si udržela svoji čtivost, akci a napětí. Bavilo mě to a dokázalo mě to vývojem děje překvapit. Od samého začátku. Takže tím si mě autorka udržela a četlo se to o to rychleji.
Hlavní hrdinka Cass se nezměnila, díky bohu ne k horšímu, takže pořád jsem jí měla ráda a pořád jsem jí obdivovala za odvahu, kterou ukazovala v jistých chvílích. A neměla to lehké. Ohledně jejích myšlenek na dva muže v jejím životě, omílala jen jednoho, což mi vůči tomu druhému přišlo líto a nespravedlivé. Možná jsem jí to měla malinko za zlé, ale když jsem posoudila, co s kterým zažila, tak jsem jí to odpustila, protože to bylo vlastně v pořádku.
Druhý hlavní hrdina, kterým nebyl nikdo jiný než Falco byl... trošku jiný. Anebo se mi to tak zdálo. Nebyl už tak "nevinným" a "zamilovaným", neukazoval se v tom pěkném světle. Naopak, ukázalo se, že se umí naštvat, urazit i to, že umí být až drzý a oprsklý? Nevím, tohle se trochu těžce popisuje, ale nebyl to úplně Falco z prvního dílu. Nebylo to nic, co by znamenalo, že bych ho zavrhla a zprotivila si ho, to ne, ale kapku mě to překvapilo. Však pořád jako u prvního dílu si nejsem jistá, co si o něm pořadně myslet - myslí to vážně anebo se jen chytá příležitostí a snaží se přežívat, využívat?
A třetím hrdinou byl Luco. Do toho mého oblíbeného trojúhelníku. Celkem mě dostalo, že i když ani v prvním díle neměl tolika prostoru, že ho autorka hned zkraje "uklidila". Naopak jsem ho chtěla poznat víc. Trochu mě to zamrzelo, ale nemám pocit, že by to bylo něco vyloženě špatného. Protože se na konci objevil, a i když opět neměl mnoha prostoru, trošek se mi ukázal. Jenže to nestačilo na to, abych si i na Luca udělala pořádný názor. Takže jsem skončila ve slepé uličce, co se týče - kdo z koho. Možná se v duchu k jednomu přikláním o malé procento víc, ale stejnak to není jasný výsledek, takže si musím počkat na finále, kde se to snad uvnitř mě rozsekne.
Dějově jsme z Benátek odjeli do Florencie, kde je to snad ještě podivnější. Ty lidi, jejich poslání a činy jsou tak děsivé, nespravedlivé a vyšinuté. Občas jsem měla nutkání si zaťukat na čelo. Belladonna, i když to není na první dobrou vidět, je cvok a tak trochu pěkná mrcha. Věřím, že se s ní ještě setkám. Musím každopádně přiznat, že se mi zalíbil Piero, až skoro do konce, kde se to mírně pokazilo. Ale co čekat v takové společnosti? Nikdo normální v ní přeci být nemůže. A na něj se celkem v závěru série těším, protože cítím, že s dějem ještě zamává. Anebo by mohl.
Závěr knihy, kde se objevil velký zvrat sice dopadl lépe než se dalo čekat, i přesto, že to bylo za pět dvanáct, tak i tak mě šokoval. To, co se stalo Sieně? Chápu to, ale...
Musím konstatovat, že se dost těším na Špačka, kde to všechno vygraduje, vysvětlí se a především rozsekne v té romantické lince. Tohle dílo, více-žánrové se mi hodně líbí a baví mě. A ani se nejedná o něco, co se nazývá vycpávkovým dílem - ani omylem. Takže prostě i tentokrát musím doporučit a hodnotit plným počtem. :)

Majka1979
13.04.2020 5 z 5

Opäť nesklamala, zase som nevedela prestať čítať, jej odvaha je neskutočná, no jej nerozhodnosť je tiež nervy drásajúca, už len čakať, ako sa rozhodne a čo to bude až to bude. No aj tak čakám, že ten Luca sa ešte predvedie :) Už som začala čítať tretiu časť, tak uvidíme, ako toto všetko nakoniec dopadne, ako sa rozhodne, prečo sa tak rozhodne a ako, kde a s kým vlastne bude žiť :)

Knihomolka97
21.03.2020 4 z 5

Falco nebo Luca? Těžké, velice těžké, ale po jistých událostech už mám svého favorita. :D
Druhý díl se mi líbil o něco méně než první, ale jen o trošku.

PerfectionistKa
26.03.2019 5 z 5

Syndrom druhých knih (a filmů) se tady překvapivě (aspoň pro mě) nekonal! Toto pokračování mě bavilo stejně, ne-li více, než 1. díl :-)
Ve Florencii jsem sice byla, ale kromě Ponte Vecchio si toho moc nepamatuju, takže prostředí nebylo až tak skvělé jako Benátky. Každopádně příběh byl zase celý originální, postavy zajímavé a Cass jsem si oblíbila ještě více. Na konci jsem byla napnutá jak struna a tu nešťastnou událost jsem teda nečekala, ale uznávám, že to muselo být. Přesvědčilo mě to ke koupi posledního dílu a už se těším, až se do něho pustím :-)
P.S. tým Luca!

Lily-fairy
14.01.2019 4 z 5

Stejně jako Jed se četla úplně sama, ale chyběla mi temná atmosféra a noční Benátky

Brunnetka
17.08.2018 3 z 5

Trošku slabší než první díl, ale i tak jsem to dočetla. A stejně mě zajímá konec :D Komu dá přednost :)

sakalik55
08.04.2015 5 z 5

Bez pochyby jedna z nejlepších knih co sem četla(i kdyz Jed byl lepší, protože Falco)!Do Cass sem se naprosto vžila a ne kazda romanticka kniha ma zápletku dvou mužů, mezi kterymi si Cass nemuze vybrat...nemluvne o tom ze sme ze zecatku Lucu nenavideli a pak si presne jako Cass museli postupne priznavat, my ho vlastne mame radi! A ta scenka se Sienou? au! az si mi to do knihy nehodilo, avsak musim uznat ze kdyby vyvazli vsichni zdravi brala bych to za pohadku.A hlavne co by pak autorka se zamilovanou Sienou do Luca delala? Je mi lito ze Falco se zacal vykreslovat v trochu jinem svetle nez v orvni knize .

Štítky knihy

Florencie tajemství Toskánsko dobrodružství

Autorovy další knížky

Fiona Paul
americká
2013  80%Jed
2015  87%Špaček
2014  79%Belladonna