Tatarák slečny Engely

Tatarák slečny Engely https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534755/bmid_tatarak-slecny-engely-65fd25a54d735.png 5 2 3

Je to příběh, který se v realitě nemohl stát. Zároveň je to příběh, který se může stát komukoliv a kdekoliv. Stačí se do něj začíst a stanete se jeho součástí. Ten dům je jako volání svědomí. Svědomí nás všech. Engela už na vás čeká. Engela už má namleto. Tak přijďte. Klíč je pode dveřmi.

Přidat komentář

S.partan
28.04.2024 5 z 5

Je to jednoduchý jako facka - Jan Mašata zraje jako víno. Každá jeho kniha je jiná, tahle je navíc brutálně nepředvídatelná a hraje si se čtenářem až do konce. A to já tuze rád. Tady prostě netušíte, co na vás vybalí v další kapitole. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, podobnou zápletku jsem tu ještě neviděl. Smekám a autorovu fantazii bych chtěl mít.

BookDave
11.04.2024 4 z 5

Přečetl jsem si a řekl bych, že je to asi nejodvážnější dílo autora. Kniha hodně klame tělem. Začne naprosto nepředvítatelně. Měl jsem nejdříve pocit, že čtu drama. Po pár kapitolách horor střihnutý detektivkou. V půlce psycho-thriller a nakonec to vypadalo na romantiku. Jenže to by vás autor nesměl absolutně setřít tím, že osudy postav rozstřílel na kusy. No, mám z toho smíšené pocity. Vlastně si musím srovnat co tím chtěl autor říct. Nemohu ale upřít zábavný, strhující a napínavý děj. Pan Mašata vlastně nezklamal. Nemohu mu upřít originalitu. Jen se obávám, že se trefí do chutě jen málo čtenářům. Chce to asi odvahu. Jako parafráze na lidské svědomí, myslím povedené. Proto dávám dobré hodnocení.


J.kudrnatá
08.04.2024

Máte někdy pocit, že už Vás nemůže nic překvapit? Že už dokážete odhadnout děj po pár kapitolách, že Vy sami jste vlastně v pohodě a máte své temné komnaty zavřené a vyřešené? Také jsem si to myslela. Příběh Engely mě přinutil přemýšlet jinak, sáhnout hluboko do nitra, do svědomí, dokáže přinést poznání, odpuštění, nadhled....a poselství, že nic není beznadějné. Příběh je propojený s hudbou, jak jsem už u autora zvyklá a moc se mi to líbí, hudba doladí a podtrhne naléhavost situace a stav postav. Píšu tento komentář.....a stále mám v žaludku divný tlak....příchuť krve, která provází celý příběh mě přiváděla někdy k šílenství...stejně jako postavy z příběhu, ale s odstupem vnímám, že autor zcela cíleně a nenásilně a přitom s velkou dávkou napětí ukazoval, čeho všeho jsme všichni schopní, a vlastně z úplně základního důvodu a to je láska, v jakékoliv podobě. Naléhavost děje a propletení postav je v úžasné harmonii a autor mě nepředvídatelně dovedl až do konce....ten byl plný překvapivých odpovědí.....už teď vím, že se k Engele budu vracet ..zavřu oči a poslechnu si co jí hraje ve sluchátkách...už mám zase husí kůži..... Musím uznat, že tenhle příběh má grády, další autorova kniha, která mě donutí se v ulicích Plzně otáčet, zda se někdo neplíží za mnou......

Kniha Tatarák slečny Engely je v

Přečtených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x