Tarzanovy šelmy

Tarzanovy šelmy https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21157/bmid_tarzanovy-selmy-XHz-21157.jpg 4 73 6

Pokračování Tarzanových dobrodružství.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Beasts of Tarzan , 1916


více info...

Přidat komentář

Ladys
09.02.2024 3 z 5

Takže.
Tento díl je tak plný neuvěřitelných náhod a tak naivní, až si říkáte že to není možné.
Ale.
Pořád voní dálkou, dobrodružstvím a bojem dobra proti zlu. A příběh má prostě Tarzana.
I přes naivní děj jsem to rád dočetl a s klidem, láskou a shovívavostí si dám další díl.

špulo
04.02.2022 5 z 5

Opäť hodnotím z pozície mňa čoby školopovinného žiačika túlajúceho sa vďaka týmto knihám po rôznych svetoch a vesmíroch zažívajúc tu veci nezažiteľné. Pre ten vek - a dobu bez internetu, mobilu a pod. - to boli knihy s veľkým K a nič na tom nezmení tok času, ani náš aktuálny stav. Vyčítať tomu všelijaké chyby je ako vyčítať trabantu, že bol z bakelitu. Jasné, že je tam kopec blbostí. Jak v príbehu, tak v remesle. Ale, sú to krásne blbiny patriace do našich životov. Presne ako rodinný výlet so známymi, ktorí si to za nami prdeli práve na tom trabante. Dokým im neodpadol výfuk... :)))


FilDaV
16.06.2019 3 z 5

Už je to celé takové nereálné, až moc podobné ostatním dílům a tato kniha nemá vlastní hlavu ani patu. E R. Burroughs už měl skoncovat s Tarzanem dříve, než tak učinil. Ale ilustrace Zdeňka Buriana vždy knihu vyzdvihnou aspoň o hvězdičku :)

Blue
07.05.2017 1 z 5

Seriózně je tato kniha nehodnotitelná. Příběhy o Tarzanovi obecně jsou, nalejme si čistého vína, literatura spíše podřadná. Literární kvalitu to nemá v podstatě žádnou a je to záležitost pouze pro nadšence, kterým to z různých důvodů nevadí. Já jsem jedním z nich a k Tarzanovi se pravidelně vracím. Přesto musím napsat, že díl Tarzanovy šelmy je taková slátanina, že bych chápal, kdyby jejím autorem byl nějaký dvanáctiletý nadšenec. Není. I přes tento příkrý odsudek nevylučuji, že se k této četbě zase někdy vrátím. Vysvětlit to neumím a hvězdičkově tyto knihy hodnotit nedokážu.

Pasadenka
10.12.2016

Tarzan a jeho tlupa zvířecích kamarádů. :) Zákeřný Rus, který Tarzanovi nedokáže odpustit domnělé příkoří snová podvratné plány, chtějíc mu, co možná nejvíce, ublížit. Jenomže, to by nebyl Tarzan, aby nenašel nové přátelé, a nezhatil úklady svého nepřítele. :)

Edward52
30.11.-0001

Třetí Kniha o Tarzanovi vyšla poprvé v roce 1914 u nás vyšla v tomto vydavatelství, tak jako následující díly, poprvé.

Kniha Tarzanovy šelmy je v

Přečtených128x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce97x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x