Tanec života

Tanec života https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90654/tanec-zivota-90654.jpg 4 10 10

Záznam dvou přednášek při Menningerově nadaci (1970) a v nemocnici Spring Grove (1972). Obě přednášky vznikly po dlouhém pobytu v Indii a autor jimi ovlivnil vědomí nekolika generací Američanů.

Duchovní literatura New Age
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Doing Your Own Being (VB) a The One Dance (USA) , 1974


více info...

Přidat komentář

amenta
08.02.2016 4 z 5

První, kterou jsem od něj četla. Ostatní jsou možná lepší, ale tahle mi otevřela dveře. :-)

vesirena
10.02.2012 4 z 5

Velmi na mě zapůsobila část, kdy popisuje svůj návrat z Indie (po smrti matky) a nachází doma opuštěného a témeř k smrti unaveného otce...vypráví, jak spolu začali dělat malinový džem a otec se stále vracel k tomu co bylo a byl velice starý a smutný. Začal se s ním bavit o tom, jak to má teď udělat, máme ty sklenice dost čisté, co ty bublinky, mám je tam nechat a otec se pomalu dostal ze stavu minulého do TADY A TEĎ...po skončení práce byl otec mladší, usměvavý a šťastný...končí slovy trávíme spolu stále víc a víc čau a i když jsem pryč, tak mu volám: "jak je, co děláš?" z toho starce je dnes mladík, který začal psát básně a skládat písničky.

Krásná ukázka jak a hlavně proč žít v přítomnosti. Minulost nezměníme a budoucnost se teprve píše...celá kniha je dobrá, ale přiznám se, že na první čtení jsem ji zcela nechápala...