Taková byla 60. léta

Taková byla 60. léta https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450694/bmid_takova-byla-60-leta-Dvi-450694.png 5 1 1

Obrazy z let 1960 až 1969. Kamenný Stalin na Letné versus kapela Blue Effect v pražském New Clubu. Procesy s účastníky studentských majálesů, všudypřítomná StB, ale i zrození nové vlny československého filmu nebo stěžejních děl Milana Kundery, Bohumila Hrabala či Ladislava Fukse. Kniha dokumentuje éru, která započala tvrdou totalitou, pak přinesla velké naděje a nakonec o to větší zklamání.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
26.09.2020 5 z 5

Kdo šedesátá léta prožil na vlastní kůži,vybaví se mu nad knihou v paměti dávno zasuté události.Pro mladší čtenáře je to výlet do časů,v nichž se mimo jiné věřilo na"socialismus s lidskou tváří",místo toho přišel další"mráz z Kremlu".
Kniha Taková byla 60.léta(1960-1969)dokumentuje éru,která započala tvrdou totalitou,pak přinesla velké naděje a nakonec o to větší zklamání.Československé kriminály sice opustily tisíce politických vězňů,sotva se však rozkoukali na svobodě přijeli v srpnu 1968 tanky pěti armád.A další rok už demonstranty proti sovětské okupaci pacifikovali příslušníci domácích Lidových milicí,tedy vesměs"spořádaní"tatíci od rodin,kteří v Praze zákeřně zastřelili třeba osmnáctiletého Františka Kohouta.
Toto bych doporučoval přečíst všem mladým aby pochopily jak jsme se měli a jak se máme nyní.Je smutné,že minulá léla našeho státu se přestaly připomínat.Škoda.