Tak tohle nikdo nečekal

Tak tohle nikdo nečekal https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509791/bmid_tak-tohle-nikdo-necekal-uLE-509791.png 4 22 7

Na konci třetího ročníku střední školy pozve Sharlot Citraová svého přítele Bradleyho domů, aby s ním konečně prožila své poprvé. Situace ale nedopadne, jak si mladý pár plánoval. V kompromitující situaci jsou přistiženi Sharlotinou matkou. Sharlot musí opustit Los Angeles a odletět do matčiny rodné Indonésie, kde se má seznámit se svými kořeny a zbavit se „amerikánské rozvolněnosti mravů“. Přesně to totiž potřebuje – nebo si to její matka aspoň myslí. V nevhodném momentu je přistižen i mladý Indonésan George Clooney Tanuwijay (rodiče byli posedlí celebritami) a jeho otec se rozhodne vzít věci do svých rukou. Aby zajistili, že si jejich potomci najdou správného partnera, udělají Sharlotina matka a Georgeův otec to, co by udělal každý správný rodič – spojí se na sociálních sítích a vydávají se za své děti. Když se o tom Sharlot a George dozvědí, jsou sice znechuceni, tlak rodiny je ale donutí si vyjít na „rozhodně ne rande“. A ani výlet na jedno z nejromantičtějších míst na světě nemůže zařídit, aby se do sebe zamilovali. Jak se ale obranné vrstvy obou mladých lidí odlupují a odhaluje se pod nimi jejich skutečná osobnost, nikoli její obrázek ze sociálních sítí, skutečnost se komplikuje. Že by se jejich rodičům přece jen podařilo najít pro ně ten pravý protějšek?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

Well, That Was Unexpected , 2022


více info...

Přidat komentář

spiderlily
25.04.2024 4 z 5

Fajn oddechovka, i když některé dialogy mi přišli strojové. Pozitivum je pohled na Indonézii a Bali, což je zajímavá změna a rozhodně zaujme.

whiolet
21.10.2023 4 z 5

Svěží, vtipné a milé čtení nejen do sychravých dnů.
Nejsem milovníkem LGBT komunity, prostě a jednoduše mě ty knihy moc nebaví,tady se to sice netýkalo hlavních postav,ale přesto mě to trochu zaskočilo,na druhou stranu proč ne.
Prostředí celé knížky se odehrává v Javě a na Bali a to bylo opravdu super. Miluju cestování a poznávání nových zemí i prostřednictvím knížek.
Knížka mě mile překvapila a těším se i na další jiné příběhy od této autorky.


Wajny
29.09.2023 4 z 5

Kniha Tak tohle nikdo nečekal byla pro mě velkým překvapením. Škoda jen toho pomalejšího a nevýrazného začátku. Takže pokud se na knihu chystáte, rozhodně doporučuji překonat ty první kapitoly, protože zbytek je naprosto skvělý!

Příběh je velmi originální, nemusíte se bát žádné tuctové romantiky. Zapojení seznamky bylo perfektní - vtipné, ale zároveň i realistické vzhledem k jeho stinným stránkám. V knize nechybí vtipné ani srdceryvné momenty, řeší se zde závažná a důležitá témata, která by neměla být opomíjena. Autorčin styl psaní je jednoduchý, nechybí nadsázka a dokáže vás zaujmout.

Originální indonésko-čínské prostředí zaujme, protože spojuje prvky moderního světa Ameriky s konzervativní Indonésií a to vše šmrcnuté situacemi z filmu Šíleně bohatí Asiati #doporucuji Autorčin podrobný popis rozdílných výchov je velmi zajímavý především kontrast mezi benevolentní americkou a striktní indonéskou (asijskou). Nemusíte se bát, že by jste byli ochuzeni o poznávání a atmosféru dané země, hlavně Bali je skvěle zachyceno.

Hlavní postava Sharlot je symaptická a její energie mě bavila. George přináší do děje vtipné a nápadité momenty. Kapitoly z pohled obou postav jsou skvělou volbou, jen na mě byly dost dlouhé a často jsem se už těšila na kapitoly toho druhého.

Slow-burn romantická linka je hezky zpracovaná, již od samotného seznámí až po jejich vyvrcholení. Proces postupného poznávání a hledání cesty k sobě je realisticky zachycen, takže nemáte vůbec pochyby o jejich lásce. Velký důraz je kladen na rodinné a obecně mezilidské vztahy, což se mi líbilo.

Je opravdu velká škoda, že kniha má tak málo ohlasů, protože si rozhodně nezaslouží být zapomenuta. Takže jedno velké doporučení pro milovníky romantických komedií v netradičních prostředí.

Nikmakbooks

Local_Bunny
24.04.2023 4 z 5

Tak tohle nikdo nečekal pro mě byla další příjemná kniha z rom - com žánru. I když je pro mladší čtenáře, autorka zde řeší spoustu důležitých témat. Já osobně jsem ještě nečetla knihu, která by tak do hloubky zpracovávala asijskou kulturu a hlavně výchovu, i když nějakou představu jsem měla.
Hlavní hrdinové, Sharlot i George, mi byli příjemní a chovali se uvěřitelně ke svému věku. Kapitoly se střídají z jejich pohledů, díky čemuž má čtenář možnost sledovat jejich vývoj. Každý měl v mládí trošku rozdílnou výchovu, tudíž vidíme rozdíly v povaze, ale také stejné rysy jejich rodičů. Jejich vztah je relativně pomalý, vzájemně se poznávají a postupně si k tomu druhému hledají cestu a tvoří si tak pouto.
Kniha je vtipná a svižná, nicméně se zde hodně řeší například fake dating, sexismus či homofobie. Příběh se primárně odehrává v Indonésii a hlavní postavy často řeší, jaké kulturní rozdíly oproti USA zde panují. Stejně tak, jak se celkově svět chová rozdílně k mužům a ženám.
I když zápletka příliš nepřekvapí, na čtení mě bavila hlavně ta hromada věcí okolo. Příběh doporučuji hlavně těm, kteří mají rádi méně náročné čtení protknuté trošku těžšími tématy.
-
za knihu děkuji @nakladatelstvijota #spoluprace

Knižní střípky
18.04.2023 3 z 5

Autorčin specifický smysl pro humor a styl psaní je přítomný i v této knize. A musím říci, že mně sedl, baví mě, stejně jako u první knihy naprosto uznávám, že to je vyhnané mnohdy ad absurdum, ale já to prostě občas potřebuji.

Zároveň však musím uznat, že TETIČKY to nepředčilo. Ale myslím si, že pro cílovku to může být celkem zajímavý příběh, který je sice psán jednoduše a s nadsázkou, ale mezi řádky se ta vážná témata najdou. A navíc čtenáři nahlédnou pod pokličku života současných bohatých mladých Indonésanů, a to je velice zajímavé.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

mikika
21.03.2023 3 z 5

úsměvná teenagerovská romance z neobvyklého indonésko-čínského prostředí kombinuje moderní svět Ameriky s konzervativní Indonésií, plus trošku od Šíleně bohatých Asiatů. přiznám se, že předchozí autorčina kniha Čtyři tetičky byla mnohem lepší, byla trhá a plná černého humoru. tady to autorka myslí dost vážně. ale příběh je moc sympatický a vřelý.

Olča220
14.03.2023 3 z 5

Určitě nejsem cílovka, ale i tak se mi první polovina moc líbila a zasmála jsem se u ní.
Druhá půlka už byla trošku horší, ale to zase vynahradilo, že jsem se dozvěděla něco málo o Bali a Indonésii jako takové.