Tajný výlet za svatým Jakubem

Tajný výlet za svatým Jakubem https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97036/tajny-vylet-za-svatym-jakubem-97036.jpg 5 12 6

Kniha Tajný výlet za svatým Jakubem je pozoruhodným zpracováním neobyčejné cesty Ivana Burkerta z Hradce Králové do Santiaga de Compostela ve Španělsku. Jde o stále známější téma Svatojakubské poutní cesty, která je celoevropským fenoménem již od středověku. Patrně nikdo ji však dosud neabsolvoval na vysokém kole (velocipedu) a to přes nejvyšší alpské průsmyky, známé z těch "nejbrutálnějších" etap Tour de France. Kniha je kombinací autentického přepisu Ivanova "šťavnatého"cestovního deníku, který psal každý den v noci, po absolvování 100 - 170 km v sedle, a obrazové publikace s velkým množstvím překrásných fotek evropské krajiny a památek od Karlštejna přes Carcassonne, Avignon, Lurdy či Burgos až po Santiago de Compostela, nebo známý "Konec světa" na západním výběžku Pyrenejského poloostrova. Významná místa na trase jsou představena ve speciálních vložených kapitolách, čímž se kniha stává i průvodcem pro budoucí adepty této nelehké, ale krásné pouti napříč Evropou.... celý text

Přidat komentář

hnusák
10.01.2022 5 z 5

Musím ocenit styl vyprávění, který mne vyloženě sedl, krásné fotografie a hlavně neskutečnou vůli navzdory zranění dojet až do plánovaného cíle, na kostitřasu to je snad nemožné. Palec nahoru.

jana0338
08.01.2021 5 z 5

Skvěle napsáno, nádherné fotografie


Mufa
22.05.2020 5 z 5

Protože cestu také plánuji, hltám každou takovou knihu. Tahle má nádherné fotografie, čte se dobře a navíc je to naprosto neuvěřitelné, na čem že se to vlastně do toho Santiaga dá dojet. Smekám před autorem i jeho otcem, který se posunoval po kilometrech za ním.

klodnerovic
21.09.2017 5 z 5

Jak deníky z cest moc nečtu, tak po tomto jsem sáhla s chutí. O panu Burkertovi a jeho putování za svatým Jakubem jsem už něco málo věděla, ale v porovnání s tím, co vím teď, jsem nevěděla nic. Je pozoruhodné, že tuto cestu podnikl na velocipedu, ale pozoruhodnější a obdivuhodnější je, že se o to, co během ní zažil, s námi, čtenáři, dokázal takto podělit. Přeci jen deníky bývají značně osobní. Takže ..

popeluška
04.09.2016 5 z 5

Kniha se nádherně čte...má krásné fotografie....úžasný člověk....Kniha je luxusní a ráda se k ní někdy zase vrátím :-)

bara8686
08.03.2014 5 z 5

na normálním kole bych tuto cestu určitě zvládla líp než na to vysokém,klobouk dolů před panem Burkertem