Tajnosti hradu Tollenštejna / Geheimnisse der Burg Tollenstein

Tajnosti hradu Tollenštejna / Geheimnisse der Burg Tollenstein
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433212/mid_tajnosti-hradu-tollenstejna-5DQ-433212.jpg 3 2 2

Josef Váchal píše v "Krvavém románu", že ještě lepší jsou Nevšímalovy "Tajnosti hradu Tollenšteina". – Slyšte! Slyšte! – A skutečně jsou dobrodružství, jež prožívají statečný rytíř Achmed della Černý Kostelec, vůdce loupežníků Barbono Sombarro, zamilovaný voják Orso Tuberculoso a krásná Camelie téměř nepřekonatelná. Tento velezajímavý román, který takořka předjímá moderní multižánrovou prózu, byl zveřejněn v časopise „Paleček“ 1876. Nyní vychází poprvé knižně, a medle dvojjazyčně i s německým překladem, jejž pořídil bestsellerový autor Wynfried Schecke zu Gülitz!... celý text

Romány Literatura česká
Vydáno: , Kétos
Originální název:

Tajnosti hradu Tollenštejna


více info...

Přidat komentář

los
07.06.2020 odpad!

edičně zprasený text a plno chyb a nepřesností okolo, zrcadlový překlad do němčiny naprosto zbytečný (jasně: grantová podpora z "bezedných" německých zdrojů + nutno nastavit počet stran publikace)

nejde o jedná se o (gotický / frenetický / hrůzostrašný) román, nýbrž o parodii na daný žánr a ještě více na praktiky domácích nakladatelů, který vyšel v humoristickém časopisu Paleček v roce 1875 (nikoli 1876, jak se píše v doslovu)

takových textů z dané doby jsou stovky, jejich funkce, smysl a význam byly úplně jiné, než jak je současný editor a překladatel představuje (nebo pochopil?)

Štítky knihy

dvojjazyčná vydání

Autorovy další knížky

August Vojtěch Nevšímal
česká, 1847 - 1916
2020  50%Tajnosti hradu Tollenštejna / Geheimnisse der Burg Tollenstein
1910  0%Humor z rodného kraje