Tajemství umírání

Tajemství umírání https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34726/tajemstvi-umirani-34726.jpg 4 7 2

Další z knih německého autora se opět zabývá výzkumy smrti a umírání a popisuje zkušenosti nabyté v blízkosti smrti. Tentokrát je však větší část knihy věnována praktickým otázkám, které mohou využít jak blízcí příbuzní umírajících, tak ošetřující personál ve zdravotnických zařízeních. Autor popisuje, jakými fázemi vnímání, pocitů a chování umírající člověk prochází a radí doprovázejícím osobám, jak na takové chování reagovat. Neustále však zdůrazňuje, jak důležitý je pro umírajícího pocit láskyplné péče a fyzický kontakt s blízkou osobou, a to i v případě, kdy již zdánlivě nevnímá.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Geheimnis sterben , 2003


více info...

Přidat komentář

čef
24.11.2021 4 z 5

Tak trochu tato kniha navazuje na obdobnou knihu Moodyho Život po životě. Uvádí stejně dojemné případy vidění v kómatu apod. Propaguje řádné rozloučení s umírajícím a dává rady jak celou věc přijmout. Není to tedy příjemné, ale o to možná důležitější čtení pro každého.

Lucipher69
21.03.2014 4 z 5

Autor této knihy se zřejmě snažil o to aby se lidé přestali obávat smrti a lépe se smířili se ztrátou blízkých osob. Neustále se tam omílá boží láska a jak se všichni dostanou do nebe... což je pro mě dost otravné, protože na boha a nebíčko nevěřím . Nicméně přečtení této knihy nebyla vůbec ztráta času, moc se mi líbila a dokonce mi naskakovala husí kůže. Obsahuje také spoustu užitečných rad, jak se lépe vypořádat se ztrátou někoho blízkého (škoda, že jsem se k této knize nedostala dříve). Pokud vám nedávno odešel někdo blízký, nebo víte, že k tomu brzy dojde... pak mohu tuto knihu vřele doporučit.


Štítky knihy

smrt umírání

Autorovy další knížky

Bernard Jakoby
německá, 1957
2006  60%Kontakty se zemřelými
2008  95%Zprávy od zemřelých
2005  83%Tajemství umírání
2003  70%Život po smrti
2004  87%Žádná duše se neztratí