Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí

Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483622/bmid_tajemstvi-sidla-bellefontaine-novy--8NX-483622.jpg 4 87 28

Amy si z touhy po novém životě koupí na francouzském venkově malý penzion opředený nepěknou pověstí. Po čase se začnou dít podivné věci. Nejprve je to mrtvý králík přede dveřmi, poté mrtvola ptáka na autě a další náznaky, že někdo tady Amy evidentně nechce. Když se jednoho dne probudí v lese celá zmatená a v roztrhané noční košili, pohár trpělivosti přeteče.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

A Spell in Provence , 2015


více info...

Přidat komentář

Oli1104
22.02.2024 4 z 5

Ale tak proc ne. Kniha ctiva, postavy zajimave. Sice to misty sklouzavalo do cervene knihovny, nerusilo to ale.Takze doporuceni dal a Marie Laval zkusim cist I priste.

PREBURDA
17.01.2024 5 z 5

Velmi, velmi krásná a čtivá kniha !! Je v ní naprosto všechno, co od knihy, která se čte opravdu sama, očekáváte. Byť obálka se podbízí "přeslazenou romantikou", není tomu tak. Do krásného a nečekaně rozvíjejícího se příběhu, pod rouškou temného závoje............ je tajemství, vraždy, historie, celkově lehoučký triller, ale hlavně láska a naděje. Krásná kniha a ráda doporučuji.


TeaPeter
13.01.2024 4 z 5

Už v první kapitole bylo jasné, kdo si koho vezme, takže pak člověk sledoval děj mnohem klidněji. Amy jako hlavní hrdinka byla na zabití. Kdyby tak zarputile nehledala pro každou věc takové vysvětlení, které bylo nejvíce přitažené za vlasy, a připustila si, že i divné věci mohou mít jednoduchou příčinu, tak by si ušetřila spoustu problémů (pravda, kniha by se pak smrskla na delší povídku...). Při tom samém bylo na pováženou, že nehleděla na svou bezpečnost, a odmítala rozumné nabídky na pomoc. Všechno kolem sekty bylo trochu bizarní - je ale pravda, že drogy a alkohol dokážou hlavy pořádně vypláchnout od rozumu.

Lavina
21.10.2023 5 z 5

Moc pěkné...zajímavá záhada starého sídla ve Francii ...pěkně popsané artefakty,fontány do toho láska hradního pána,záhadné tunely,zmizení ...no příště zajímavá zápletka na překrásném místě.

Kudík
18.09.2023 4 z 5

Čtivé? Ano, velice. Napínavé? Také celkem dost, jen mi vadilo, jak Amy dlouho neviděla to, co čtenář už dávno tušil. A nedělala od začátku žádná zásadní opatření. Osobně bych nejpozději, být mladší, po zážitku s autem zdrhla, ale aktuálně bych si pořídila min. 2 cvičené psy, fotopasti a kamery, světelná čidla, na provoz i záložní zdroje, nové zámky a petlice a hlavně zbraň pod polštář. :)
Hlavní strůjci neplech a členové sekty nebyli žádným překvapením, osobně bych do toho výčtu ještě min. jednu osobu přihodila. Co dokáže způsobit zatemnění mozku a chamtivost s pomocí alkoholu, drog, transu, orgií a víry, to vše zjistíte pod touto opravdu velmi povedenou obálkou.

Renike
23.07.2023 4 z 5

Nádherná obálka, levandule - pro mě znamená vůní a romantiku. Stejně jako Provence, kterou miluji, a ráda tam jezdím. Ale obsah knihy už mě až tak nenadchl. Na mě moc násilí, sekta a trošku chaotické rozuzlení konce.

petka.f
11.07.2023 5 z 5

Do knizky se mi malem ani nechtelo, ale nakonec jsem byla nadsena. Romantika spojena s thrillerem (obojiho je tam tak napul), napsana opravdu ctive. Ja se k ni urcite jeste nekdy vratim :)

Adney
23.04.2023 3 z 5

Vzhledem k vysokému hodnocení jsem se na knihu hodně těšila. Krásná obálka mě upoutala, začátek příjemný. Ale jsem tak trochu zklamaná. Příběh to byl hezký, očekávaný konec, to mi vůbec nevadilo.. Ale do čtení jsem se musela docela dost nutit, bylo tam plno "zbytečností", které jsem přeskakovala. Jen abych se dověděla ten konec - že to vážně je tak, jak si myslím. Za mě tedy 3/5.

Ivanule
06.01.2023 3 z 5

Na jednu stranu pěkně napsaný příběh z Francie, na druhou stranu to končilo až moc zavražděnými, záplatka dobrá, už na začátku bylo jasné, kdo s kým nakonec skončí, ale ona se sektou byla až moc podle mě zamotaná při vysvětlování. Na jedno přečtení kniha stačí:)

Szilvia1
01.01.2023 4 z 5

Tajemství domu a jeho okolí bylo dost předvítatelné,tak i možná láska mezi hlavními postavami,ale navzdory tomu byla knížka pěkná,dobře se četla.

nela3812
01.11.2022 3 z 5

Zpočátku jsem byla z příběhu nadšená, protože nás autorka téměř okamžitě vtáhne do mrazivé atmosféry. Bohužel se pak na nějakých 200 stran hodně zamotává do romantické linky mezi našimi hlavními hrdiny a měla jsem pocit, že záhada kolem domu byla trochu upozaděna. Ke konci se opět více začíná věnovat záhadě okolo domu, ale hodně tam překombinuje všechny zápletky a je z toho mírný chaos.

Navíc tu autorka zcela zbytečně vytvořila několik konfliktů, které k hlavním hrdinům vůbec neseděli. Oba jsou poměrně umírnění a rozumní, ale nedokáží spolu komunikovat? Já vám nevím, tyhle jejich nedorozumění bych tam úplně mít nemusela a raději bych se víc ponořila do záhady spojený s domem, která mě ohromně bavila.

Právě zápletku a záhadu spojenou s domem musím vyzvdihnout. Je promyšlená, má úžasnou tajemnou atmosféru a není tak lehko prokouknutelná. Hlavního pachatele pravděpodobně odhalíte téměř okamžitě, ale kdo další je do toho zapletený už je o něco větší záhada a odhalit je není tak lehké.

Nadšená nejsem, ale zklamaná také ne. Hodnotím 3/5

pip11
20.10.2022 4 z 5

Starý dům opředený spoustou divných historek o tajemném kultu… Amy hned od nastěhování začíná pociťovat, že se zde děje něco záhadného. Zvláštní příběh, čtivý a prodchnutý napětím.

Annyshga
05.09.2022 5 z 5

Kniha si mě naprosto získala svoji atmosférou. Krásná Francie, malý penzion a skvělá jídla...no prostě sen . Knihy, kde hlavní hrdinové začínají své nové začátky mám moc ráda. Tento příběh se ale od ostatních lišil. Nebyla to kniha jen o novém životě a lásce, ale i o záhadě starého sídla, starodávném kultu a pátrání po škůdcích Amyina života. Bylo to prostě skvělé! Dějově bylo vše krásně propojené, žádná hluchá místa, autorka nás drží ve střehu celou dobu a opravdu si lamete hlavu, kdo vlastně chce Amy z nového ráje vyhnat pryč. Přesto, že jsem ji obdivovala jak se dokáže se vším poprat, mi občas vadilo její chování a to hlavně ve vztahu k vévodovi. Její chci, nechci a pak zase chci to bylo jak telenovela na pokračování . Konec příběhu by v reálném světě nebyl asi moc pravděpodobný ale jako zakončení celé knihy se to skvěle hodilo.

veronika4937
28.08.2022 5 z 5

Knížka se mi četla moc dobře, příběh byl originální a autorka mě držela ve střehu, byla jsem zvědavá, jak nakonec všechno dopadne. Romantická linka byla předvídatelná, ale nijak mě to nerušilo. Obdivuju, že Amy nevzala nohy na ramena a všechny podivnosti si snažila racionálně vysvětlit, já bych asi tolik odvahy neměla . Doporučuji jako odpočinkové, lehce strašidelné čtení.

jahlina
23.08.2022 4 z 5

Knížka Tajemství sídla Bellefontaine mě příjemně překvapila. Levandulová obálka navozuje atmosféru francouzské Provence a evokuje spíše romantiku, anotace slibuje příběh laděný do thrilleru. Dostanete od každého kousek. Předvídatelná romantická linka je okořeněná tajemstvím, které je spojeno s místem, kde se děj tohoto románu odehrává.

Do knížky jsem se začetla snadno. Od začátku se pořád něco děje. Navíc jsem se nechala okouzlit popisem místa, které vysloveně zve k návštěvě. Události opředené tajemnem zase uspokojily moji lásku k napínavým a kapku strašidelným příběhům. Předvídatelnost mi nevadila.

mončičák42
08.08.2022 4 z 5

Obálka slibuje romantiku i napětí, obojího se vám dostane vrchovatě. Hlavní hrdinové mi byli velmi sympatičtí. Předvídatelnost mi nevadí, vždyť si stejně přeji právě takový konec, k jakému to spěje! Knížka jako stvořená pro letní odreagování.

mamina2
17.06.2022 5 z 5

Moc hezké čtení. Neobvyklá zápletka, láska, krásné prostředí. Co víc si k odpočinku přát.

intelektuálka
27.04.2022 4 z 5

Příjemné odpočinkové čtení na jedno odpoledne .... za slunečního svitu a vůně rozkvétajících květin ....

Kniha s mnoha pozitivními bonusy, jako je poutavá levandulová obálka, staré sídlo na jihu Francie a také láska ....

Je to jako moderní pohádka, s trochou latiny, tajemnou La Bonne Dame a mystikou francouzské Provence .... a v pohádkách dobro vítězí nad zlem ....

Pěkně jsem si u knihy odpočinula - a doporučím.

Kačka655
26.04.2022 5 z 5

Krásný příběh se skvělou atmosférou a supr postavami. Měl vše co sem čekala a špetku navíc

Knihomolka97
19.04.2022 5 z 5

Kniha ještě předčila má očekávání, bavila mě od úplného začátku až do konce. Jsem nadšená! Příběh byl sice vyprávěn v er-formě, což nemusím, ale četl se výborně, těžko jsem se odtrhávala.
Romantika byla pěkně vyvážena správnou dávkou napětí, odhalování temných tajemství, zajímavé historie, prokletí a také pohanské mytologie. Neustále jsem byla ve střehu a dočkala se i mírné erotiky.
Chemie mezi hlavními hrdiny byla patrná už od jejich prvního setkání. Že by osud? :)
Amy jsem držela palce, protože jí neustále někdo házel klacky pod nohy a vážně to neměla lehké..
Chválím také krásně popsané prostředí a atmosféru francouzského venkova - zvláštně sídla Bellefontaine a jeho blízkého okolí. Chvilkama mi šel mráz po zádech, jak to bylo strašidelné. :D
Předvídatelnost mi kupodivu nevadila, i když jsem v průběhu začala tušit, kdo je zloduch a podobně. Ovšem neuhádla jsem vše a ke konci jsem byla překvapená, co všechno vyšlo najevo. :O Vážně skvěle promyšlené do sebemenšího detailu!

Štítky knihy

pro ženy Provence tajemství romantika hotely

Autorovy další knížky

Marie Laval
francouzská
2022  84%Tajemství sídla Bellefontaine - nový začátek s vůní levandule a špetkou prokletí
2023  85%Bezpečný přístav