Tajemství posledního nacisty

Tajemství posledního nacisty https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276085/bmid_tajemstvi-posledniho-nacisty-00i-276085.jpg 4 44 13

Provokativní špionážní thriller. Píše se rok 2015, ale vlády bývalých válečných spojenců přesto dostávají zvláštní demarši podle dávno nepoužívaného protokolu z Jaltské konference v roce 1945. Ruské ministerstvo zahraničí chce vyšetřit podezřelou smrt bývalého významného nacisty, kapitána SS Wernera Stolze. Je sestaven mezinárodní tým, jehož hlavním hráčem se rychle stává výstřední, ale mimořádně schopný britský vojenský historik Myles Munro. Čtyřčlenná skupina doplněná mladou německou tlumočnicí se pouští do rutinního vyšetřování, ale záhy zjišťuje, že Stolz nebyl jen vysoce postavený člen nacistické hierarchie, ale především ochránce dost možná nejvýznamnějšího tajemství Třetí říše, které by v nesprávných rukou mohlo jednou provždy změnit celý svět. Cesta k jeho odhalení ale nebude snadná. Na scéně se objevuje tajemný vrah a skupina přichází o prvního člena, který je zavražděn způsobem nápadně připomínajícím nacistické praktiky. Začíná závod s časem. Skupina se vydává na dobrodružnou cestu Evropou a stále víc si uvědomuje, že kromě nebezpečí, které na ni skoro na každém kroku číhá, musí vzdorovat mocným silám v pozadí. Dokáže překonat všechny nástrahy a také vnitřní rozpory a uchránit Stolzovo tajemství? Tajemství posledního nacisty je napínavý špionážní thriller s prvky akčního žánru, který nadchne všechny milovníky záhad a tajemství. Zaujme svižným a čtivým příběhem, přirozeně plynoucími dialogy, množstvím zajímavých, pro mnohé neznámých historických informací a širokým záběrem do starobylé, ale stále neprobádané oblasti astrologie. Pokud patříte k lidem, kteří dávají před odpověďmi přednost otázkám, Tajemství posledního nacisty byste si rozhodně neměli nechat ujít.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

Secrets of the Last Nazi , 2015


více info...

Přidat komentář

Eicherik
13.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha ve stylu Dana Browna. Sejde se Brit, Američan, Francouz, Ruska a Němka a dobrodružství, na jehož počátku je smrt kapitána SS Wernera Stolze, a v kterém hraje důležitou roli astrologie, může začít. Nejedná se o nijak zásadní román, ale jako thriller na dny dovolené je to čtení vhodné.

derminator
22.07.2021 2 z 5

Srovnání s Danem Brownem? Děláte si srandu? V žádném případě mu nesahá autor ani po kotníky. Kniha málo uvěřitelna. Autor asi čerpal z nulovych poznatků. Kniha mě nepřesvědčila, kladný hrdina úplný loser. Kniha si nezaslouží více jak 40%.


Ladinek
22.01.2021 2 z 5

První půlka slušná variace na Dana Browna, druhá půlka naprosto zabitá. Hlavně ta představa té dámy manipulující současně s dvacetikilovým kulometem a lahví se sarinem je směšná.

LutherKing
10.12.2020 3 z 5

Zvláště pak na konci knihy, stojí za to uvažovat, jestli to takhle opravdu může fungovat.

Janík511
11.12.2018

Kniha mě překvapila, četla se celkem dobře. Dějově mohla být lépe propracovaná. Naivita členů vyšetřovacího týmu mi přišla až hloupá. Kladně hodnotím alespoň zápletku. Nijak neurazí, ale ani nenadchne.

Maria95
05.08.2018 4 z 5

Kniha ve stylu Dana Browna, která měla značný náboj..nechybělo zabíjení, záhady a napětí

genie
24.12.2017 3 z 5

O špionážním thrilleru mám trochu jiné představy, ale uznávám, že se to celkem dobře četlo - hlavně první půlka. Druhá polovina knihy mi občas nedávala smysl a logika skřípala ...

trudoš
13.08.2017 3 z 5

Tajemství posledního nacisty není špatné, ale přiznám se, že mě poměrně brzy začalo udit. Napsané je to dobře, ale jako by Iain King neměl příliš promyšlenou synopsi, takže ač se průběžně snaží zaujmout málo známými fakty, základní dějová linka postupně ztrácí logiku. Nehledě na to, že příběhu chybí sympatický hrdina. Téhle role se sice zpočátku zhostí Myles Munro se svými netradičními názory na válečné konflikty, jenže rychle se ukáže, že ničím výjimečný vlastně není. O to spíš, že je záhy začleněn do čtyřčlenného týmu, takže jeho osobitost bere definitivně za své a hrdinou se stává celý kolektiv, přičemž ten to se sympatiemi už nevyhrál vůbec. Samotné pátrání po mocné nacistické zbrani je pak jen další obdobou románů Dana Browna, se záměrem projet se po Evropě a sdělit čtenáři pár zajímavostí o nacistickém Německu a koncích 1. i 2. světové války. Bohužel, ústřední motiv se nakonec rozpadne pro účelový nesmysl a konspirační závěr celé vyprávění hodí do roviny absurdní pohádky.

vojtech6486
10.02.2017 5 z 5

napínavá knížka, která se velmi dobře čte

babicka_amalka
26.01.2017 4 z 5

dobře napsané, zajímavé téma;

ThomasRuhe
13.08.2016 3 z 5

Námět této knihy mě zlákal k přečtení. Špionážní detektivka s historickým podtextem, pátrání po nacistických tajemstvích spojených s astrologií a předpovídáním budoucnosti.
To znělo dobře. A taky první třetina je bezva, příběh šlape, stále se něco děje, a já mám stálou chuť pokračovat ve čtení, abych už věděl co bude dál.
Nevím proč, ale v druhé polovině mé nadšení trochu chladne.Přitom autor udržuje příběh nadále v kondici....že by to bylo trochu dlouhé?
Přesto je mé konečné hodnocení knihy kladné.Příběh mě bavil a milovníkům tohoto žánru ji mohu doporučit.

hannah2000
09.01.2016 4 z 5

Na stránkách Iaina Kinga jsem četla informaci, že chystá další knihu s hlavní postavou Mylesem. Takže už se těším a jsem zvědavá, jestli se autor zlepší a děj trochu víc "zamotá".

hannah2000
09.01.2016 4 z 5

Tahle kniha mě zaujala svým popisem - Akční thriller na pozadí skutečných historických událostí. Hodně mi to připomnělo mé oblíbené knihy od Dana Browna, takže jsem neodolala a pustila se do ní.
A zhodnocení? Kniha se velmi dobře čte. Děj příjemně plyne, hlavní postava Myles je sympaťák, zápletka zajímavá a napínavá. Také informace o historických událostech na pozadí zaujmou. Jen mi v tom ději trochu chyběly výraznější zvraty a větší propracovanost. Tady děj běží přímo dopředu a ke konci už tušíte "kdo je vrah" :-) Doporučuji všem, kdo mají rádi napínavé příběhy s kriminální zápletkou a propletením na skutečné historické události, které smyšlený děj zajímavě oživují.