Osudové proroctví

Osudové proroctví https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180361/tajemstvi-papezovy-knihovny-180361.jpg 3 12 12

Filozoficko-historický román s hlubokou analýzou historických kořenů křesťanství. Kniha je prvním dílem z volné třídílné trilogie Tajemství papežovy knihovny. Děj tohoto dílu se odehrává v průběhu tří let poloviny 15. století. Myšlenky prezentované v trilogii mohou zdánlivě narážet na katolická dogmata minulosti i současnosti, nicméně nejdou ani zdaleka za rámec hlavních závěrů II. vatikánského koncilu z poloviny šedesátých let dvacátého století a ani za rámec liberálních myšlenek prezentovaných i v raném díle současného papeže Jozefa Ratzingera Úvod do křesťanství, které Ratzinger vydal už několik let po II. vatikánském koncilu.... celý text

Přidat komentář

jarkamet
18.03.2019 2 z 5

Musím sám sebe pochválit za to, že jsem to dočetl až do konce. Vůbec to nechápu. Kniha hodně rozvláčná, taková fylozofická studie a výklad bible. Ale občas padla zajímavá myšlenka. Ale celkově mě kniha zklamala. Nemyslím, že se brzy pustím do dalších dvou dílů.

Finn123
21.01.2019 4 z 5

Na českého autora neobvyklá kniha. Zajímavá množstvím atraktivních témat, plynoucí v takovém hezkém přátelském duchu. Proto mě trochu vadil závěr, kdy se pátrání celkem akčně rozjelo a najednou střih, všechno hezké šlo do háje a na hlavního hrdinu zapomeňte. Ale špatná kniha to rozhodně není.
Uvidím, jaký bude druhý díl-Cínové ostrovy.


jana1976
27.02.2017 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Bádání od stolu mě nebavilo. Druhá polovina knihy se rozjela. Nakonec nebyla špatná, ale ani žádné bum se nekonalo. Nic méně časem sáhnu i po pokračování.

babicka_amalka
26.01.2017 2 z 5

těšila jsem se, ale zklamala mě; mám i další dvě pokračování, ale zatím se na ně nechystám - mám lepší knihy ke čtení a času málo ;-)

marve
15.01.2017 1 z 5

Pokus napodobit Dana Browna, překlad zcela katastrofální.

gad
04.07.2016 4 z 5

Tato kniha se mi velmi dobře četla. Mám rád tématiku týkající se náboženství a pátrání po zapomenutých pravdách. Na pozadí probíhá mocenský boj v církvi, která je na hony vzdálená prapůvodním myšlenkám. Některé mé dřívější závěry se mi potvrdily, jiné záležitosti mne naopak přiměly k zamyšlení. Nyní začínám číst druhé pokračování - Cínové ostrovy.

lenkaknel
20.10.2013 3 z 5

Celkem zajímavá knížka, avšak asi ne každého bude bavit. Pátrání probíhá především "od stolu" a teprve na posledních (+/-) sto stránkách se přesouvá do terénu. Rozhodně tedy nečekejte zběsilé honičky potemnělým městem (tak jako já). I přesto však nelituji, že jsem knihu četla. Doufám jen, že druhý díl bude o něco živější.