Tajemství krásy Korejek

Tajemství krásy Korejek https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419450/bmid_tajemstvi-krasy-korejek-LMG-419450.jpg 4 35 6

V Evropě o pleti mluvíme hlavně se slovem "problémy": řešíme vrásky a nedokonalosti, které je potřeba maskovat silnou vrstvou make-upu. Korejky ale odedávna vědí, že tenhle přístup nikam nevede. Jejich výjimečná metoda komplexní péče zaručuje fantastické výsledky. Charlotte Cho na příkladu sama sebe vyvrací mýtus, že ideální pleť Korejek je záležitost dobrých genů, a dokazuje, že rozhodující je správná péče. V knížce představuje několik snadných, přitom velmi účinných postupů, jak se jednou pro vždy rozloučit s nedokonalostmi a oslnit zářivou, bezchybnou pletí. Zapomeň na Francouzky, coby módní ikony, a dosáhni korejské dokonalosti! Čisti, slupuj, hydratuj, regeneruj a zař!... celý text

Přidat komentář

knihveru
16.02.2023 4 z 5

Váhám mezi 3 a 4 hvězdami, nakonec dávám vyšší. Jako člověk, který k pravidelné péči o pleť dosud netíhnul, si z knihy odnesu několik důležitých informací a rad. Pro mě to byl ucelený přehled péče o pleť, srozumitelný, i když je pravda, že ke konci, kdy tam autorka začala řešit i líčení, už toho bylo trochu moc. Ale aspoň to bylo komplexní. Korejské produkty a péči jsem chtěla už delší dobu vyzkoušet, teď mám nakoupeno a jdu do toho. Určitě to nebude všech 10 kroků, ale někde se začít musí!

ladyfromskye
10.03.2022 5 z 5

Už je to půl roku, co jsem si knížku přečetla, a musím říct: Jo, stálo to za to.
Mě osobně by nikdy nenapadlo po ní sáhnout, ale doporučila mi ji kamarádka s tím, že sice ne všechno využiju, ale zajímavé tipy a triky tam najdu. A měla pravdu. Během onoho půl roku, kdy jsem uváděla v realitu poznatky, které jsem z knihy načerpala, jsem dost věcí přehodnotila a/nebo změnila a výsledek opravdu stojí za to. Takže stejně jako moje kamarádka i já můžu Tajemství krásy Korejek vřele doporučit dál.


Marisol
06.01.2022 3 z 5

Ale tak jo... sice jsem se nic závratného v péči o pleť nedověděla, ale to je spíš problém jiný, neboť jsem už měla celkem dost informací o tom, jak pečovat o pleť v rámci korejského přístupu. Jak už tu někdo přede mnou psal, uvítala bych, kdyby byla péče o pleť rozdělena podle typů pleti. Jinak oceňuju, že je knížka psaná lehkou formou, nenásilně, nic nevnucuje a ještě se dozvíte pár zajímavostí ze života Korejců.

Jessie_K
14.04.2020 4 z 5

Kniha mě dokopala především k tomu, věnovat se víc své pleti a hlavně ji správně čistit. Nepoužívám korejskou kosmetiku - i když mě samozřejmě láká něco vyzkoušet. Zatím jsem ji nahradila alternativami, s kterými mám zkušenosti. Už několik dní používám olejový odličovač, potom pleť umyji mycím gelem, vyčistím tonikem, nanesu květinovou pleťovou vodu (místo těch jejich esencí), sérum a krém. To samé ráno, kdy už jen přidám podkladovou bází pod makeup se SPF, když je podle autorky tedy nutný...a moje pleť upřímně jen září. A to ji v dnešní době dává zabrat i nošení roušek..takže mohu říct, že mě knížka pozitivně inspirovala.

Indilwen
21.10.2019 4 z 5

Pěkně zpracovaná a stručná kniha. Uvítala bych více konkrétních informací pro různé typy pleti (př. zkušenosti jiných lidí než autorky), protože na tomto poli opravdu platí - co člověk, to jiná kůže.

Oněch klasických "10 korejských kroků ke krásné pleti" také nemusí vyhovovat každému. Mně osobně například používaní čistících olejů (první krok) hodně vadí a kůže se mi pak zhoršuje, takže ho odjakživa (intuitivně) vynechávám.

Pět hvězdiček za ilustrace od Gemmy :)

brizaaborovice
18.09.2019 5 z 5

Zábavné čtení. A alabastrové zpracování :)
Dozvěděla jsem se víc o plátýnkových maskách a hlemýždím mucinu a dalších korejských specialitkách.
Hlavně jsem se ale naučila i korejský postup na péči o pleť a dost mi to prospělo.
A až jednou pojedu do Soulu, vím, co si vzít s sebou za bedekr.