Tajemný svět včel

Tajemný svět včel https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178207/tajemny-svet-vcel-178207.png 3 2 1

Kniha je určena především zájemcům o přírodu,popř.začínajícím včelařům,není to ale včelařská příručka.První část knihy se zabývá vývojem včel,organizací včelích spo- lečenstev,biologickými zvláštnostmi včel a jejich úlohou v přírodě.Připojeny jsou i informace a zajímavosti o dalších druzích blanokřídlého hmyzu - čmelácích,vo- sách,sršních a mravencích.Druhá část knihy je věnována medu a dalším včelím pro- duktům - jejich využití v lékařství,kosmetice a potravinářství.(Doplněno recepty.) Třetí část se formou kalendáře včelařských prací věnuje včelařské praxi a popisu naší flóry jako zdroje včelí pastvy.... celý text

Přidat komentář

valda
01.07.2014 3 z 5

Útlá knížka, která popisuje různé zajímavosti, nějakým způsobem blízké včelám, ze všech možných úhlů pohledu. Líbilo se mi, že autor nezacházel do zbytečných podrobností, i když by se do knížky hodilo přidat pár názorných schémat a ilustrací. Ze začátku jsem byl knížkou celkem nadšený, protože v ní bylo spoustu informací, o kterých si rád přečte i zkušený včelař. Kniha rozhodně není příručka pro chování včel, nebo snad vědecká studie, ale typická populárně naučná literatura.
V druhé části se ale kniha zabývá recepty a včelařským rokem, což jsou podle mě témata, která by se hodila do úplně jiné samostatné knihy, a v rozsahu, který je v této knížce jsou prakticky nepoužitelné. Měl jsem z nich spíš pocit, že jsou tam jenom, aby v knize bylo více stran.