Tady jsme doma

Tady jsme doma https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391015/bmid_tady-jsme-doma-6Pe-391015.jpg 5 58 14

Nádherná autorská knížka, kterou napsal autor během prvních dvou měsíců života svého syna, když ,,přemýšlel, co by tak měl do začátku vědět...." - Kniha nenápadně zato originálně a s humorem otvírá před dětskýma očima velká témata o tom, kam ve vesmíru patříme, jak se máme ke své planetě a k sobě navzájem chovat...Je to mimořádně vkusná, kreativní a silná kniha o toleranci, zodpovědnosti a pokoře.... celý text

Pohádky Pověsti Pro nejmenší
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Here We Are


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
14.09.2023 4 z 5

Nádherný počin, určitě se ke knize s dcerkou ještě vrátíme.

jitka_dankova
24.01.2022 5 z 5

Nádherná kniha pro malé děti i malé samostatné čtenáře, která nese krásné poselství. Nejprve ji malým dětem můžete číst vy rodiče, pozornost jim udrží krásné ilustrace se spoustou lidí, se zvířaty, i lodě a město. No a později je kniha ideální adept na čtení pro malé čtenáře. Syn ji četl v půlce druhé třídy (přecejen některá slova jsou tam složitější) a měl ji za chvilku přečtenou, textu je tam opravdu jen maličko. Tak akorát pro děti, které by stránka plná textu vyděsila. Zároveň ho bavilo číst i doprovodné texty psané psacím písmem i tiskacími velkými písmeny. U toho se krapet zadrhával, ale líbilo se mi, že se setkává i s jiným písmem a učí se číst i takové zápisy.
Autor dokázal opravdu elegantně zjednodušit takovou složitou věc, jako je život na naší planetě. Kniha vyznívá pozitivně, s nadějí, je krásná a nese poselství. Je to takový klenot v naší dětské knihovničce.


muchomurka
03.01.2022 5 z 5

Krásná knížka. Jednoduše vysvětlené i pro malé děti, ale ne na úkor srozumitelnosti. Textu úplně minimin, což je akorát. To všechno doplněno moc hezkými ilustracemi. Tuhle si pravděpodobně pořídíme do naší knihovničky.

broskev28
16.07.2020 5 z 5

Nádherná knížka!
A je skvělé, že tatínek Oliver Jeffers ji tímto způsobem "poslal dál", nám rodičům, kteří by rádi něco tak krásného pro své děti vytvořili, ale asi by to neuměli (mluvím za sebe). Moc se mi líbí barevné ladění všech ilustrací, třeba jen různorodost planetárních obrázků Země!
A neméně dokonalý je i doprovodný text. Je mi líto, že jsem tuhle knížku nemohla číst našim dětem, když byly malé. Ale určitě ji můžu doporučit všem rodičům, kteří se svou drobotinou zavítají do naší knihovny!

blackoutzuzi
14.05.2020 5 z 5

Naprosto boží dětská kniha s krásnými ilustracemi, nápadem a provedením :) Přečtete ho během chvilky a vyloženě se pokocháte. Navíc ten závěr knihy? Tak ten Vám vžene slzy do očí. Nádhera!

Coucouha
27.06.2019 5 z 5

Krásná kniha! Dítě sice zatím ještě nemám, ale tohle je přesně jedna z těch knih, na které se těším, že mu budu předčítat. Nebo ještě lépe by jí měl předčítat tatínek. Krása! ...pohladila po duši :)

Ann1307
21.06.2019 5 z 5

Krásná dětská kniha. Úžasně malovaná a s poselstvím. :)

bibi.r
17.05.2019 3 z 5

Velmi hezká svým zajímavým způsobem náhledu na náš svět a vše okolo.
Krásné ilustrace.

anetka.repova
21.04.2019 3 z 5

Kniha originálně a s humorem otvírá před dětskýma očima velká témata o tom, kam ve vesmíru patříme, jak se máme ke své planetě a k sobě navzájem chovat.

Jana_Z
16.04.2019 5 z 5

Útlá, ale pěkná a vtipná knížka. Moc mě baví.

raduz_
13.02.2019 4 z 5

Nemělo by uniknout fanouškům hitu Kde domov můj? a Mama I'm coming home.

Fantasysvet
03.02.2019 5 z 5

Druhá Jeffersova kniha nesie názov Tu sme (poznámky k životu na planéte Zem). Autor ju viac-menej vydal aj preto, aby svojmu synovi ukázal, kde bude od tejto chvíle bývať, s kým sa bude musieť podeliť o rôzne veci. Koľko iných jemu podobných detí a neskôr aj dospelých počas svojho života stretne a aj to, prečo sa planéta, na ktorej sa odrazu ocitol, volá Zem. Čo všetko ju tvorí a kde je jej miesto v sústave, ktorá nesie prívlastok slnečná. Tu sme (poznámky k životu na planéte Zem) je teda kniha, ktorá predstavuje ilustrovaného sprievodcu svetom po Zemi, ale aj praktický návod, ako tu žiť. Oproti prvej Jeffersovej rozprávke je oveľa viac komiksová, hĺbavá i živšia. Živšia v tom slova zmysle, že sa pohráva so širším farebným spektrom, obsiahlejšou témou, rôznou typológiou písma, kreatívnymi prepájaním obrazu s textom a úprimným zabávaním čitateľa na každej strane.

zaranda
31.01.2019 5 z 5

Moc pěkné zpracování.

aAp
29.01.2019 5 z 5

Nádherné ilustrace i celková myšlenka... Ta kniha mě naprosto uchvátila!

Autorovy knížky

2019  92%Tady jsme doma

Kniha Tady jsme doma je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce16x
Chystám se číst47x
Chci si koupit35x
dalších seznamech10x