Ta druhá paní Millerová

Ta druhá paní Millerová https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431796/bmid_ta-druha-pani-millerova-cXd-431796.jpg 3 64 27

Co je peklo? Sousedi! Napínavý, ryze ženský thriller z amerického předměstí. Phoebe Millerová, kdysi lvice chicagských salonů, se dobře vdala, je teď ženuškou v domácnosti a nudí se tak, že jí z toho začíná přeskakovat. Téměř nevychází, pocucává bílé víno a cpe se zmrzlinou. Jednoho dne si všimne orezavělého modrého auta před domem a jindy je tam vůz znova. Co když ji někdo sleduje? Ještě se přes ulici nastěhovali noví sousedé, Ron a Vicki Napierovi a jejich pohledný syn Jake, který se chystá na vysokou. Až moc pohledný! Phoebe se s novými sousedy spřátelí… taky až moc, hlavně s Jakem. Netrvá dlouho, než se ozve anonymní vyděrač…... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Other Mrs. Miller , 2019


více info...

Přidat komentář

Blanka_cte
19.02.2023 2 z 5

(SPOILER) Tak tohle byl podfuk na čtenáře! Podle začátku to vypadá na oddechové čtení, ke konci první části začíná přitvrzovat a na začátku druhé části – velký zvrat (který příjemně překvapí)! Čtenář je napjatý, jak to bude pokračovat, postavy ho za tu dobu začaly zajímat, chce vědět, jak to dopadle a... autorka začne vršit jeden nesmysl za druhým!

Nedává to smysl. Ani trochu. Postavy se chovají nelogicky a velké odhalení na konci proběhne klasicky vyprávěním u stolu. Na to, že všem tečou nervy a na stole leží zbraň, mají všichni účastníci zamotaní do kauzy dlouhé promluvy, nikdo je nepřerušuje a nechá je odvyprávět příběh na celou stránku... Druhá část knihy byla prostě zklamáním. A finální opětovný zvrat, který opět nedával smysl, na poslední stránce knihy, byl už jen takovou třešničkou na dortu...

Makůvka
06.12.2022 3 z 5

Nebylo to špatný. Taková pohodová, oddechová knížka, pro mě, s nudnějším začátkem a hodně nepravděpodobným příběhem, ale plná zvratů a mě fakt zajímalo, jak to autorka celé pojme a jak celý ten neuvěřitelný příběh ukončí.


Alienn
09.04.2022 3 z 5

Tak tohle byl opravdu divný příběh. Tedy četlo se to dobře to ano, ale tolik nepravděpodobných situací, místy je to hodně slabé, vlastně jsem při hodnocení velmi rozpačitá. Přečetla jsem, dojem ve mně asi dlouhodobě nezanechá.

Ketrin.TR
01.02.2022 4 z 5

A mě se to líbilo! Chvilku trvalo než se člověk do znuděného života bohaté paničky zakousnul, ale pak už to frčelo. Nějak jsem netušila kterým směrem se příběh bude ubírat, proto jsem byla krásně překvapená jak to autorka navlíkla. Pravda, v reálném životě si nedovedu představit jak by to fungovalo, ale proč ne? Za mě fajn, lehko-thrillerové čtení. Co vy, komu vlastně patří váš život?

Lenka.Vílka
13.10.2021 3 z 5

Tohle jsem fakt nečekala! Vážně jsem myslela, že to bude blbost a že v knize půjde o něco trochu jiného. Že druhá paní Millerová bude někdo jiný a stane se jí to jinak. Ale postupně...

Kniha je rozdělena na dvě části. Paní Millerová a Ta druhá paní Millerová. Obě části mají zhruba stejný počet stran, ale jsou teda rozhodně jinačejší.

Phoebe je klasická znuděná manželka, která sedí věčně doma a nudí se. A když je manžel v práci, může aspoň v klidu chlastat. Přeci jen, ona je ta, která má peníze. A kdyby se jí něco stalo...

No, a potom uvidí Jakea. Ten jí zaujme tak moc, že udělá něco, co neudělala už hodně dlouho. Vyleze z domu a seznamí se s novými sousedy a stane se novou nejlepší kamarádku matky toho rošťáka. Ale v pohodě, před pár dny mu už bylo osmnáct  ;)

A tam končí anotace. Skoro u poloviny knihy, kde začíná druhá část. A já musím říct, že jsem to tak trochu čekala. Jenom jsem nečekala, jak tu prekérku pan Miller vyřeší. Nebo dovolí, aby byla vyřešena. A nesmíme zapomenout na vyděrače!

Co se dělo v druhé části bylo...trochu zvláštní. Nedovedu si představit, jak by to fungovalo v praxi, ale oceňuji originalitu a zápal postav do toho jít. Nechci psát spoilery, ale tohle vůbec není jako Žena v okně, absolutně vůbec nic z toho, spíš jsem si během čtení vzpomněla na knihu Přiveď mě zpátky.

Jenom bacha. Neni to psychologickej román. Ani psychologickej thriller. Což jsem myslela, že budu číst. Takže tam není takový to napětí a tápání, který od toho očekáváte. Sice ve vzduchu visí to tajemno ohledně toho, kdo je ten vyděrač, ale to je všechno. Ta druhá paní Millerová je taková lehčí detektivka. Kde si v hlavě dáte několik scénářů a ty jsou od začátku dané a na konci se uvidí, co z toho byla pravda. Nestalo se mi, že bych v hlavě vytvářela jeden víc absurdnější scenář, než ten předchozí, a stavěla je na sebe. Tolik napínavé to nebylo. Jenom jsem chtěla rozluštit záhadu "kdo, proč a kdy" a kdo je vyděrač a ono "proč". A ti další taky, no... :D

Ve výsledku jsem četla dobrou knihu, u které jsem ráda za existenci knihoven. Na jedno přečtení dobré. Ale že bych toužila znovu se začíst? To fakt ne. Je to takový milý průměr, ale kvůli tomu, co mě překvapilo milý nadprůměr.

Pokud vám jde o lehký čtení před spaním nebo na odpoledne k čaji, rozhodně ale doporučuji. Autorka příjemně překvapila  :)

Škoda jenom, že vyšlo v klasickém "Argo style". Kniha má 300 stran. A vypadá na mnohem víc. Klidně to mohlo vyjít jako paperback, protože knihu přečtete někam cestou ve vlaku a zpátky dáte zbytek. Ale chápu, že to někdo vzdá před tím, že se něco začne dít. Ale to bývá u podobných knih většinou v polovině knihy. Tady to vážně nečekejte jinak ;)

JaKa1974
06.09.2021 5 z 5

Asi půjdu proti proudu všech komentářů zde, ale mně se kniha četla velice dobře, nechybělo napětí, jak vše dopadne, které mám ráda a co mně nutí vzít knihu do ruky v každé volné chvilce. Za mně super.

Izu
12.08.2021 odpad!

Největší peklo bylo to dočíst.

Leona333
16.01.2021 3 z 5

Knihu jsem četla s nadhledem a občas i s úsměvem ve tváři. Vlastně to není žádný thriller, ale takový příběh, román pro ženy. Znuděná panička a mladý, o dost mladší muž - hoch... Nic převratného, co bych už někdy nečetla, nebo neviděla v nějakém seriálu, či filmu. Ale jako odreagování od mnohem drsnějších a psychicky náročnějších knih to beru.

Aknel26
28.09.2020

Knížka, která stála na počátku mé letní čtecí krize. Začátek mě nebavil, ale stále jsem si říkala, že jí dám ještě šanci, takže když byl čas na čtení, sáhla jsem po paní Millerové, místo abych vzala jinou knížku, která by mě zaujala víc. Nakonec jsem stejně nedočetla. Pokud by se našla dobrá duše, která by mi ve zprávě vyzradila, co se dělo v druhé části, budu ráda :-)

Ivetinka
27.08.2020 2 z 5

To ale byla kravina...taková rádoby “pohádka” nebo co... Mělo to začínat koncem, možná pak by to bylo zajímavější.

oolinkaa
23.08.2020 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila, ač to bylo celkem dost nereálné a autorka má hodně bujnou fantazii :) každopádně žánrově bych to přiřadila ke knihám jako poslední paní parrishova apod. . A nemůžu si pomoct, pokaždé když vidím obálku , vidím v té dámě herečku Petru Hřebíčkovou

ennlady
20.08.2020 3 z 5

První část - načervenalá knihovna.
Příběh znuděné a ne zrovna šťastné milionářky (možná miliardářky?), která se zaplete s mladičkým sousedem. Vztah nabývá na intenzitě a ona přemýšlí, jak to celé vyřešit.
Druhá část - no toto!
Události naberou zcela jiný směr a je to napínavější a zajímavější, ovšem.... v základě naprosto neuvěřitelné, tedy pro mě určitě. Pokud toto pomineme, tak závěr byl nejlepší.
Celkově nenáročný, ale hodně čtivý příběh, ale žádná velká hitparáda.

Marcela52
17.08.2020 5 z 5

Výborně napsaný "ženský thriller", který vás překvapí, pobaví a také trochu zaskočí neuvěřitelnými zvraty. Autorka ale má vše pod kontrolou a tak i konec tohoto velmi spletitého příběhu je logický. Rozhodně doporučuji jako letní oddechovou četbu, která není zdaleka tak "lehká", jak se zpočátku zdá...

Jajusenka
03.06.2020 1 z 5

První polovina se mi celkem líbila a začetla jsem se rychle. Od druhé poloviny jsem měla pocit, že se autorka knihy buď zbláznila, nebo si snad dělá ze čtenářů legraci. Šílený a těžko uvěřitelný příběh, naprosto nelogické jednání postav... Byla jsem ráda, když jsem knihu dočetla.

Gabetka
19.05.2020 4 z 5

Tohle pro mě bylo příjemným překvapením. To si tak čtete typický ženský román o eskapádách znuděné a vystresované paničky z předměstí, říkáte si, že je to příjemně čtivé, a vyhlížíte vyhrocení tušené zápletky. A vtom bum. Tohle jste nečekali, ale konečně začne dávat smysl název knihy. Pak už si jen lámete hlavu kdo, kdy, jak a hlavně proč. A až do téměř úplného konce jste na pochybách. A v samém závěru vás autorka ještě dokáže překvapit. Kniha byla plná neuvěřitelných charakterů, náhod a situací, ale pro oddechovou četbu je to rozhodně to pravé.

L.Helena
16.05.2020 4 z 5

První část mě nedokázala pořádně vtáhnout, navíc mě Phoebe štvala svým znuděným přístupem k životu. Do druhé části jsem se už začetla víc, ale zase to bylo tak strašně absurdní, že jsem za celou dobu vůbec nepochopila, zda to autorka myslí opravdu, nebo se jedná o černou komedii. Ale když pominu to, že vlastně nevím, o jaký žánr se jedná, tak celkově jsem se poměrně pobavila.

koki.veru
13.05.2020 4 z 5

Velice čtivá knížka, i když těžko uvěřitelná. První část je taková pohodovější, "nudnější", ale od druhé části se to začne pořádně rozjíždět. Rozuzlení všeho je velice překvapivé.

Magdyla.8
03.05.2020 2 z 5

Jedno se knize musí nechat, je velmi čtivá. Ale chování osob je trochu nereálné a tolik náhod na lidi v jedné ulici me taky zaráží. No ke konci jsem se už nevyznala ve vraždách. Oddechovka dobrá, ale brát to trochu s rezervou.

ber
02.05.2020 5 z 5

Začátek jak z červené knihovny....unuděná panička s kolouškem..., ale pak se to pěkně rozjelo. Podle hodnocení jsem od toho moc nečekala, ale o to jsem byla víc překvapena. Za mě čtivá, svižná kniha a za čas budu vědět o čem.

karol.cadex
01.05.2020 4 z 5

Pokud budete číst knihu s hodně velkou nadsázkou, tak nebudete zklamáni. Ba naopak já se docela bavila. Za sebe bych toto neoznačila jako thriller, ale spíš jako divokou tragikomedii. Opravdu!
Phoebe je asociální zbohatlice, která jen chlastá a válí se u bazénu a narostla jí prdel. Manžel z ní chce továrnu na děti, což ona odmítá. Vztah jim neklape, tak si začne s osmnáctiletým synem sousedů, kteří se kdovíproč přistěhují s finančními problémy a pronajmou si velký dům naproti. Do toho všeho má Phoebe stihomam, že jí sleduje osoba v autě přes ulici. No a ejhle, ono se to všechno zamotá do sebe, pak si tam pár lidí umře, Ferrari za tři mega dolarů čeká v garáži, jestli ho někdo projede nebo co se s ním stane, pár lidí se tam navzájem vydírá, přijede i nedůvěřivý detektiv, bum a je konec, který je překvapivě z celé knihy nejpropracovanější a i docela chytře vymyšlený. Tradá, jak málo stačí.

Štítky knihy

americká literatura thrillery pro ženy

Autorovy knížky

2020  67%Ta druhá paní Millerová

Kniha Ta druhá paní Millerová je v

Přečtených80x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce126x
Chystám se číst71x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x