Osud

Osud https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24993/osud-24993.jpg 5 15 15

Symfonie věků série

< 3. díl >

Třetí kniha série Symfonie věků. Věštba jasnovidky Achmedovi a Rapsodii prozradí, že na kontinentě žije devět potomků zlého démona F'dora. Achmed chce tyto děti zabít, Rapsodie je však touží zachránit. Mezitím démon zotročuje vojáky Sorboldu a je čím dál silnější. Zdá se, že celý svět bude pohlcen válkou. Napínavý děj je protkán řadou dalších příběhů, z nichž k nejkrásnějším patří Legenda o studně Entudenině, Zimní karneval v Navarne, Vzpomínky schované v perle, Příběhy o bolgských Hledačích, gladiátorské hry v Sorboldu, Llauronova touha po proměně, Diadém v Tomingorllu, tradice cymrianského rohu a Mísy.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Destiny: Child of the Sky , 2002


více info...

Přidat komentář

alekis
08.09.2021 5 z 5

Je vidět, že tato série je dílem ženy, muž by ji asi pojal jinak. Třetí část je poměrně dlouhá a oproti předešlým dvěma ne tak čtivá. Jako kdyby se autorka vyčerpala. Nejde tu o ztrátu energie, naopak, textu je až až. Jako kdyby pro ni tentokrát vycpávání bylo snadnější než přemýšlení, zda opravdu všechen popsaný děj a sáhodlouhé rozhovory do knihy patří, zda ji povýší... nebo jí spíš ublíží.
Je tu taková malá ztráta soudnosti. Méně je opravdu někdy více. Příliš mnoho vykecávání, čímž se vás nechci dotknout, nejdražší tvůrkyně úžasných postav a úžasného světa!
Rapsodie je, zdá se, vskutku super žena se vzácným charakterem, navíc je velmi, velmi krásná a všichni ji milují... Ale kdyby byla hlavní hrdinkou babice bezzubá s bradavicí na nose, zlá, až by byla černá, tak kolik asi řádek by bylo třeba k napsání jejího příběhu?
Dosti již kritik! Přesto, že to... a přesto že ono... a dalo by se vytýkat do aleluja... tak je to skvělá fantasy a pro mě zase za 5*!
:-)

cziss
20.11.2018 2 z 5

První a druhý díl (i když ten s výhradami) byly super. Bohužel u tohoto třetího dílů, kdy jsem zhruba za půlkou mě to začíná nudit (nudí mě to už do první třetiny...). Rapsodie je zřejmě super žena se "superschizofrenií" a autorka evidentně už neví, jestli píše fantasy nebo červenou knihovnu. Taky by bylo fajn nedat do knihy všechen text co napíšu, ale občas popřemýšlet nad tím, jestli by nebylo lepší některé pasáže vyhodit... Mám dojem, že kniha je opět o něco delší, ale dobrých pasáží je mnohem méně.


Autorovy další knížky

Elizabeth Haydon
americká, 1965
2002  89%Rapsodie
2005  94%Proroctví
2007  92%Osud
2008  91%Requiem pro slunce