Světoví Češi - Příběhy průkopníků, osobností, které proslavily naši zem

Světoví Češi - Příběhy průkopníků, osobností, které proslavily naši zem https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237441/bmid_svetovi-cesi-pribehy-prukopniku-oso-DGb-237441.jpg 5 19 6

Prostřednictvím textu a komiksu dává kniha nahlédnout do lidských osudů výjimečných osobností, které vynikly ve svém oboru, případně otevřely novou cestu vývoje. Nalezneme zde 27 příběhů pozoruhodných lidí – umělců, vynálezců, vědců i podnikatelů. Někteří za celý svůj život naši zemi neopustili, jiní odjeli do cizích měst bádat či tvořit, další se vydali na druhý konec světa poznávat cizí národy. Jak plynuly jejich životy? Šlo jim vše hladce, nebo se potýkali s potížemi, závistí či nepřízní osudu? Usilovali o svůj cíl již od mládí, nebo k němu došli „náhodou“? Jejich životní cesty byly různé, někteří se proslavili již za svého života, mnozí však byli zapomenuti a znovu objeveni až později. Ale všichni jsou to lidé, na které bychom měli být hrdí.... celý text

Přidat komentář

bigbabe
12.04.2023 4 z 5

Další dětská kniha, vracím se do dětských let. Ale tato je opravdu moc krásná, stručné, ale poučné. Velice oceňuji, žádná učebnice, ale zábavně i s obrázky seznámí se slavnými českými osobnostmi. Obsahuje vše, co bych si od takové knihy představovala.

ivca84
28.12.2022 5 z 5

kniha je stručna a hodne zajimava


vojta888
02.01.2021 4 z 5

super kniha

Pavlína79
08.11.2020 5 z 5

jasně, stručně, zajímavě

trudoš
10.03.2018 4 z 5

Uvítal bych trošku víc informací o osudech slavných, přestože forma i rozsah jasně poukazují, že tohle je kniha primárně pro děti. A v téhle rovině funguje naprosto dokonale - kdykoliv jsem po ní sáhl večer na předčítání, děti neprotestovaly a na druhý den si dokonce i pamatovaly, o kom že se mluvilo.
Technicky je publikace provedená skvěle, jednotlivé kapitoly se zabývají devětadvaceti osobnostmi napříč obory a významem. Za trochu nešťastný považuji jen ilustrační doprovod, který je výtvarně zvládnutý perfektně, ale jako komiks nefunguje. Občas jsem měl dokonce pocit, že v některých momentech ani netuší, co má na stránce dělat.
Vyzdvihnout ovšem musím jednu maličkost, která bude asi většině lidí připadat absurdní, ale já kvůli ní autory prostě miluji. Vyprávějí totiž o lidech, kteří skutečně něčeho dosáhli a nestali se populárními díky blbinkám na YouTube, Facebooku či Instagramu. A povídání si s dětmi o jejich odvaze, šikovnosti a odhodlání mě těch několik večerů neskutečně naplňovalo.

TUAKS
02.02.2018 5 z 5

Kniha je moc zajímavá .Dozvěděl jsem se kdo vynalezlkostkový cukr a bleskosvod (hromosvod).

Štítky knihy

medailony osobností české osobnosti

Autoři knihy

Jana Jůzlová
česká, 1974
Jiří Černý
česká, 1940 - 2019
Jiří Fixl
česká, 1950

Kniha Světoví Češi - Příběhy průkopníků, osobností, které proslavily naši zem je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x