Světlo temnot

Světlo temnot https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73107/svetlo-temnot-73107.jpg 3 9 2

Světlo stínů série

< 2. díl

Zrada prý chutná žlučí a přináší smrt. Někdy je však dobré zamyslet se nad tím komu. Intriky vládců konečně přinesly plody a nelidská Šedá horda už není nejstrašlivějším nepřítelem hrdého Arslanearienu. Zrádci se spojili s nekromantkou Armintou a země krvácí pod okovanýma botama žoldáckých armád. Tisíce mrtvých však prospívají jen tloustnoucím krkavcům. Válkou zpustošenou zemí prchá dívka Jasná hvězda a elfí bard Riandael, v jehož krásných očích se skrývá podivný chlad. Arslan Černý lev se pro záchranu své říše spojí s temnotou a ani drak Gwyzztlixkraech netuší, jak spletitý osud je všechny čeká. Druhý díl Světla stínů je temnější a krvavější, stejně jako svět, v němž se odehrává. Baladická fantasy zdrsní realitou bitev i utrpením postav z nichž skoro žádná není tím, čím se zdála být. A až na samém konci se ukáže pravda…... celý text

Přidat komentář

ZuzanaMrh
11.12.2019 4 z 5

Tak já to měla obráceně. První díl mě neskutečně nudil, minimálně do poloviny. Pak už to sice bylo lepší, ale i tak jsem knihu dočetla jen s vypětím sil. Zato druhý díl se mi zdál o něco zajímavější, lépe se mi četl. Pravda, stále tam bylo dost zbytečného marastu.

Svářeč
02.01.2018 odpad!

Ne. Sorry, ale to se fakt nedá. Po slušném prvním díle z toho mohla být zajímavá - a dobrá - epická fantasy, vzniklá situace se přímo nabízela. Ale Lenka hnízdilová řekla ne! Namísto toho udělala z knihy svoji osobní duševní masturbaci, celý děj utopila v k uzoufání nudných citových výlevech postav a pro mě, jako čtenáře, co má rád odsýpající děj a pokud možno i nějakou akci, z knihy udělala nečitelnou záležitost. Nedokázal jsem to dočíst... Opravdu velmi špatná záležitost. Škoda.


Autorovy další knížky

2003  69%Světlo jasu
2003  62%Světlo temnot