Poklad zlobrů

Poklad zlobrů https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492189/bmid_poklad-zlobru-HNa-492189.png 4 6 2

Ve vesnici Roog nastal poplach: Bolko je pryč! Tvůj bratranec vyrazil do temného Yorrockého hvozdu, aby tam na vlastní pěst pátral po bájném pokladu zlobřího knížete. Hvozd je přitom plný smrtelných nebezpečí – a možná tam dosud přebývají i zbytky lidožravých zlobrů. Bez otálení se vydáš na cestu, podaří se ti však tvého nerozvážného příbuzného najít včas a ve zdraví přivést zpět domů? Kniha nabízí interaktivní příběh: TY rozhoduješ, kterou cestou se budeš ubírat a kterým nepřátelům se postavíš. Ovšem pozor, ve zkouškách, které na tebe čekají, můžeš obstát jen s pořádnou porcí odvahy, vytrvalosti a také s trochou štěstí!... celý text

Literatura světová Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Mytago
Originální název:

The Treasure of the Ogres , 2010


více info...

Přidat komentář

Morbidus
28.12.2023 4 z 5

Ačkoli jsem vůči gamebookům z řady Svět tisíce dobrodružství nejprve pojal určitý despekt, po odehrání se ukázalo, že nebyl na místě. Jen od toho nesmíte čekat RPG prvky s výrazně propracovanými pravidly ani prázdný walkthrough, kde jen posíláte postavu na odkazy a ona si se sběrem věcí či celou akcí poradí sama. Tato a další knihy z této řady stojí někde mezi těmito dvěma přístupy. Hráč si zvolí jednu speciální dovednost a sám ve hře aktivně sbírá předměty či informace.
Právě informace jsou zde velmi důležité; pokud totiž nad svými herními kroky uvažujete logicky, neměli byste mít problém knihu dohrát. Minimálně já se dostal na první pokus až téměř nakonec; jelikož zde nemáte životy, platí se za chybná rozhodnutí těžce, včetně instantní smrti. Dobré, je že logická úvaha vás často varuje a pokud ne, zřejmě jste minuli nějaké důležité místo (pak je to trochu hop nebo trop). Laděním i úrovní obtížnosti bude určitě vyhovovat mladším čtenářům, kteří se nebojí výzev, přemýšlení a mají trochu trpělivosti - sami se pak mohou rozhodnout, jaké GB jim budou sedět v budoucnu. Jen do čerta... ta obálka je fakt děsná a odpovídá názvu knihy, ne knize samotné.
Těším se na další knihy z této série a doporučuji i nezkušeným hráčům!

Jajiinka
02.05.2022 4 z 5

Celkově knihu hodnotím dobře, příběh je zajímavý a nenudil. Je pravda, že je to jeden z těch lehčích příběhů, který vám nezabere až tolik času. Ale celkově příběh této knihy na mě působil velmi celistvě a zajímavě. Setkala jsem se s různými lidmi i tvory. Okusila jsem pár překážek a pastí.
__________ celou recenzi najdete v záložce Recenze / RÁDI ROZHODUJETE O OSUDU KNIŽNÍCH POSTAV? PŘEČTĚTE SI GAMEBOOK POKLAD ZLOBRŮ _________________