Svět šamanů

Svět šamanů https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58648/svet-samanu-58648.jpg 4 18 5

Bohatě ilustrovaný průvodce světovým šamanismem. Uznávaný antropolog zasvěcuje čtenáře do světa šamanů, postihuje minulost i živou přítomnost tohoto významného a kulturního a náboženského fenoménu.

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Knižní klub , Práh
Originální název:

The Shaman


více info...

Přidat komentář

Filomena1961
13.01.2023 5 z 5

Kniha, která zaujme. Existují síly mezi nebem a zemí, které ovládají někteří lidé - šamani. Mají své postupy, rituály a dokážou druhým prostřednictvím těchto metod pomoci.. Šamanovo vystoupení spojuje vnitřní svět s vnějším a pomáhá lidem. Knihu ani nejde v krátkosti komentovat, musí se přečíst. Je to jedna z mála knih, která u nás vyšla na takové úrovni. Krásná kniha, ale vadily mi písmenka na barevném podkladu, po nějaké době z toho bolí oči.

DarthSoren
27.12.2022 2 z 5

Šamanizmus nikdy nepatril medzi moje záujmové oblasti a nikdy som ani neveril na duchov, energie či rôzne rituály. Knihe "Svet šamanov" som však dal šancu kvôli rešeršnej činnosti môjho výskumu (ktorý sa šamanov dotýka len veľmi okrajovo). Navnadilo ma to, že úvod je spracovaný vcelku príjemne a kapitolka "Náboženstvá doby kamennej" mi dala odpovede, ktoré som potreboval. Pozitívne ma prekvapilo, že autor odkazuje aj na M. Eliadeho, čo je odborník na slovo vzatý. Bohužiaľ, čím ďalej som sa dostával, tým viac to šlo dolu vodou a môj nezáujem prehlbovalo aj to, že P. Vitebsky štrukturoval text spôsobom, že všetko čo sa týka šamanizmu je skutočné a máme tomu veriť. U mňa to bohužiaľ nefungovalo. Navyše ak autor chce použiť odkazy napríklad k Star Wars (Hviezdym vojnám) a neurobí si ani tú domácu úlohu, že by si zistil ako sa píšu mená postáv z tejto ságy, tak prepáčte, ale nedokážem ho brať vážne.


Pepa9
06.03.2021 5 z 5

Jedna z mála knih, která přináší informace o původním, tradičním šamanství. Žádný balast neošamanismu, žádný nános new age. Je v ní hodně vizuálu s doprovodným textem.

kannibal28
29.11.2015 3 z 5

celkom zaujimavé čitanie až na tie malé pismenká

Pablo Kral
03.10.2015 5 z 5

Na poprvé jsem si knihu půjčil. Byl jsem okouzlen. Umínil jsem si, že až si ji jednou pořídím do své knihovny a přečtu podruhé, tak ji okomentuju. Tu první i druhou část dohody jsem si splnil, před tou třetí teď ale stojím docela bezmocně. Čím to? Obtížně se mi komentuje dílo, které považuji za (téměř) dokonalé. Téměř proto, že autor se v přístupu k věci snaží o co nejširší záběr, a to může být někdy spíše na škodu. Takže když pominu pár kosmetických chybiček zejména v poslední kapitole (Jak rozumět šamanům), leží přede mnou pozoruhodné dílo: Úžasná grafika - přímo záplava nádherných ilustrací a fotografií a tajuplně znějící texty. Ani jednu hvězdičku tentokrát nestrhávám. 5*

Štítky knihy

kulturní antropologie šamanismus šamani

Autorovy další knížky

1996  83%Svět šamanů
2009  97%Sobí lidé
1998  50%Posvátné stavby

Kniha Svět šamanů je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Doporučených2x
Knihotéce14x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x