Sverre volá o pomoc

Sverre volá o pomoc https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144240/sverre-vola-o-pomoc-144240.jpg 4 4 2

Ve své napínavé knize sovětský spisovatel spojil tři na první pohled nijak nesouvisející příběhy: záhadnou historii poslední plavby norské lodi, události kolem padělání řady světových měn za druhé světové války, tj rozsáhlé penězokazecké akce, s jejíž pomocí chtěli hitlerovci ohrozit peněžní systémy v zemích protifašistické koalice a na které se nuceně podílely desítky vězňů v koncentračních táborech, a konečně neslavný závěr zkoušek jedné z posledních německých „tajných zbraní“, chemických torpéd, vyvíjených na vysokohorském polygonu v rakouských Alpách a na samém konci války instalovaných v několika málo německých ponorkách.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Sverre zovjot na pomošč , 1978


více info...

Přidat komentář

kokrokr
07.11.2020 2 z 5

Autor tu dosti násilně spojil známá fakta z druhé světové války o utopených bednách s tajnými dokumenty v Rakousku a o německém falšování liber. Navíc přidal ponorku a torpéda se smrtícím plynem. V tomto vyfabulovaném mišmaši dobrou literaturu nehledejte.

tenax
06.06.2017 4 z 5

K téhle knížce jsem přistupoval se značnou nedůvěrou. Přeci jenom kombinace sovětského autora a 2. světové války není nic, co by ve mně vzbuzovalo velké naděje. A čekalo mě příjemné překvapení. Napínavé čtení, téměř součkovská kombinace faktů a fikce, žádná ideologie, logické propojení zdánlivě nesouvisejících událostí. Celkově pohodové rekreační čtení, které zaujme, navíc velmi solidní překlad Libora Dvořáka.


Autorovy knížky

Nikolaj Vnukov
ruská, 1925 - 2011
1987  75%Sverre volá o pomoc

Kniha Sverre volá o pomoc je v

Přečtených6x
Knihotéce12x
Chci si koupit1x