Svatí Cyril a Metoděj : Velehrad - symbol a úkol

Svatí Cyril a Metoděj : Velehrad - symbol a úkol https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98786/svati-cyril-a-metode-98786.jpg 4 9 9

Přidat komentář

Emik87
23.02.2024 4 z 5

Skvělá malá knížečka od P. Piťhy. Stojí za přečtení.

Jana512
08.07.2022 5 z 5

Svatí Cyril a Metoděj přinesli našemu národu nejen víru, ale také písmo a dali národu zákony, které je měly vést správnému a šťastnému způsobu života. Jak píše autor v této publikaci: "Konstantin založil naši svébytnost kulturní a Metoděj naši samostatnost státní." Měli velký význam pro jednotu křesťanů a proto se zde dozvídáme o jejich vlivu na pozdější vznik unionistických sjezdů, které se na Velehradě konaly a kde byla snaha sblížit křesťanské Slovany. Našim úkolem je nést dál, co nám přinesli Cyril a Metoděj. Každý pracovat nejdříve na sobě, pak ve své rodině a okolí a při každé příležitosti. V posledních slovech publikace nás autor vyzývá: "Shromážděme se kolem Velehradu a jděme do misií ve svých bydlištích. Nesme lidem zdravý rozum a radostnou zvěst Evangelia."


zdisule
31.10.2013 5 z 5

V této útlé knížečce Petr Piťha přináší mnoho nových zajímavostí ze života sv. cyrila a Metoděje a o úloze Velehradu. Kniha se mi četla velmi dobře, zaujala a přinela nové poznatky.