Štrúdl svaté Anežky

nehodnoceno
Štrúdl svaté Anežky
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110728/strudl-svate-anezky-110728.jpg 0 0 0

Štrúdl svaté Anežky je soubor jedenácti zamyšlení, inspirovaných životním příběhem české světice, která autorka u příležitosti 800. výročí od jejího narození nabízí všem k prohloubení osobního duchovního života. Královská dcera Anežka svými osudy připomíná figurku na politické šachovnici, o jejím životě rozhodovali většinou jiní. Byla úžasná v tom, jak dokázala své situace přijímat, dovolila jim, aby v nich dozrála, aby právě skrze ně dozrálo rozhodnutí pro Boha. Odevzdala svůj život. Ale i nám se každá naše situace může stát školou ke svobodě, ke svobodně přijatému odpovědnému rozhodnutí, jak se zachovám, co získám, k čemu dozraji… ... celý text

Přidat komentář

cmelda87
16.05.2020

TÍMTO JEN DOPLŇUJI ANOTACI BROŽŮRKY TAK, JAK JE UVEDENO NA JEJÍ ZADNÍ STRANĚ:
Umění dobře žít, stejně jako umění udělat opravdu dobrý štrúdl není v dnešní době, tolik holdující polotovarům různého druhu, vůbec samozřejmé. Je k tomu zapotřebítaké čas, odhodlání, úsilí, zkušenost i nápaditost ... Anežka Přemyslovna se nikdy nepyšnila vlastnictvím šéfkuchařských hvězdiček, zato kolem její hlavy bychom dnes jistě nějaké napočítali.
Inspirovat se jejím životním příkladem k ochucení nebo dochucení našich vlastních životů, to je výzva pro všechny, kterým polotovary prostě nestačí.

Autorovy knížky

2011  0%Štrúdl svaté Anežky