Stříbrný oheň

Stříbrný oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15412/bmid_stribrny-ohen-s8L-15412.jpg 4 27 27

1594 Survillier, Francie Selská dcerka Féline je ochotná přistoupit na nepříjemný návrh markýze de Andelys jen proto, aby se zachránila i se svou sestrou před smrtí hladem. Na dvoře Jindřicha VI., jehož umírající choti je nápadně podobná, se nechá vtáhnout do nebezpečné dvojí hry. Na vrcholku triumfu poznává, že důležitější než pomsta a nenávist je láska.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Silbernes Feuer


více info...

Přidat komentář

vcielka
20.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Slabý príbeh. Ach to vážne? Z hlavnej hrdinky sa vyliahla šľachtičná? Aké nečakané. Prevraciam oči nad tým do neba volajúcim klišé. Áno, ja viem, že je to červená knižnica a klišé k nej neodmysliteľne patrí, ale mám rada trochu inteligentnejšie podané klišé. Kedy neexistuje len čierna a biela strana, kde tí zlí sú naozaj hlúpi, chamtiví, úskoční a nakoniec ich stretne len ten najhorší osud a zmenia sa v škaredé ropuchy. Nerada prikladám vystupovanie človeka genetike. Neverím, že dieťa šľachtica, ktoré sa narodí do chalupy, bude mať vystupovanie šľachtica, alebo mluvu urodzených len preto, že chodila za nejakým kňazom učiť sa písať a niečo málo čítať. Verím, že je to o výchove a nie o skutočnom pôvode. A to, že v jednu chvíľu sa markíz pohoršuje, že nikdy by nemohol mať nič viac ako len pomer s dedinskou nickou a v druhej chvíli už nemá problém sa s ňou oženiť... chýbalo mi tam viac opisu tejto jeho premeny.

renefer
18.01.2018 2 z 5

Dost nepřesvědčivé. Schizofrenní hlavní postava, která je dost odvážná na to, aby se postavila králi, ale sokyni vybreptá absolutně všechno. A takové ukončení příběhu? To už snad ani není pohádka, jen blábol...


Nibiru
10.08.2016 3 z 5

Příběh svým námětem není špatný, ale chyběla mi tam hloubka propracování a styl psaní autorky byl taky takový plytký.
Oba hlavní hrdinové mi nepřirostli k srdci tak, jako tomu bylo v jiných románech, a když přemýšlím, čím to může být, tak možná tím, že popis jejich vnitřních pocitů, jejich charakterových vlastností i celkový vývoj jejich vztahu postrádal tu skutečnou jiskru a propracovanost, která člověka vtáhne do děje. Ale i zde byly některé scény dojemné, že jsem byla naměkko, takže celkově hodnotím na tři hvězdy.

maryzka
27.04.2013 3 z 5

Nejlepší romantický příběh , který jsem od M.C.četla.Hlavní hrdinka nakonec zjistí pomocí biblické knihy, že je dcerou šlechtice, má nebo spíš měla sestru, která zemřela, nakonec se provdala za šlechtice, který byl manželem její sestry a zároven zetěm jejího otce.

milunka
12.11.2010 5 z 5

krasny!!!!