Stráže! Stráže! (komiks)

Stráže! Stráže! (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17176/straze-straze-komiks-17176.jpg 4 66 2

Komiksové ztvárnění osmého zeměplošského románu Stráže! Stráže! o drakovi, ohrožujícím město Ankh-Morpork, a Noční hlídce, pomalu se propíjející k zapomnění, v adaptaci Stephena Briggse a s ilustracemi Grahama Higginse vyšlo tentokráte v režii nakladatelství Netopejr s překladem Viktora Janiše.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Netopejr
Originální název:

Guards! Guards! , 2000


více info...

Přidat komentář

Hor89
18.03.2024 2 z 5

Komiksové zpracování jednoho z nejlepších Zeměplošských románů mě dost zklamalo. Děj je hodně prokrácen - komiks má lehce přes sto stran a původní kniha (dle vydání) okolo čtyř set... Kdybych nečetl původní knihu v ději bych se ztrácel. Spoustu vtipných míst zmizelo nebo nejsou ve zkrácené podobě tak povedené. Kresba až moc sklouzává ke karikatuře, a moc se mi nelíbí architektura a oblečení některých postav - působí až moc moderně.

jethro.tull
20.02.2016 2 z 5

Nepatřím k těm, kteří se už při slově Zeměplocha popadají smíchy za břicho, nicméně tenhle zeměplošský příběh patří podle mě k těm zdařilejším a vtipnějším. Když jsem se pustil do tohoto komiksu, mohlo mě napadnout, že vtipnost knihy Stráže, stráže! je z větší části založena na slovním humoru. A právě slov je v komiksech poněkud méně na úkor obrázků. Komiks mi tedy přišel méně vtipný než předloha. Děj se mi zdál v komiksu chaotičtější a, upřímně řečeno, kdybych neznal původní knihu, asi bych se v příběhu komiksu hůře orientoval. Kresba komiksu není úplně nezdařilá, je tu vidět snaha podpořit humornost knihy, ale působila na mě fádně, nezajímavě. Příznivcům Pratchetta doporučuji knihu s méně obrázky a příznivcům obrázků zase jiné komiksy. (Průměr 50 %)


Autoři knihy

Terry Pratchett
britská, 1948 - 2015