Strašidelný krámek a ztracené zuby

Strašidelný krámek a ztracené zuby https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439310/bmid_strasidelny-kramek-a-ztracene-zuby-0RA-439310.jpg 4 20 5

Strašidelný krámek série

< 2. díl

Nina už má zase starostí až nad hlavu! Ve zmrzlinářství Irmy Kaufbegové se zjeví upír! Naštěstí se ukáže, že je neškodný – ztratil totiž zuby! Kam se jen poděly? Nina se rozhodne nešťastnému upíru Lukášovi pomoct a vydá se do strašidelného krámku hledat za zuby slušnou náhradu. Jenže se ukazuje, že z obchůdku zmizelo daleko víc věcí… Kdo to jen může mít na svědomí? Kniha je určena dětem od 5 let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Painajaispuoti: Hampaat hukassa , 2019


více info...

Přidat komentář

IVANA0123
03.07.2023 4 z 5

Krásné ilustrace jsou základem celé knížky. Povedl se hlavně průřez strašidelným domem. Vlastní příběh o upírovi, kterému se ztratí zuby, se nakonec změní v pátrání po zloději ve strašidelném krámku. Příběh je úsměvný a menším dětem by se mohl líbit. Věkově tak 4 až 8 let. Vyšší hodnocení dávám hlavně kvůli ilustracím. 4.5*
(7/23)

broskev28
01.04.2023 4 z 5

Jelikož se nám do knihovny vrátil druhý díl, hned jsem si ho zabrala pro sebe a bavila jsem se přenáramně: pracovní povinnost "zapíchat špendlíky do panenek vúdú" si mě okamžitě získala, podobně jako strašidelné lebkoviny! Troufnu si tvrdit, že obzvláště slabší nebo začínající čtenáři budou určitě nadšení.
Jenže mě osobně nepotěšila zadní předsádka plná zubních rčení podle upíra Lukáše; naše děti mají velký problém vysvětlit a chápat mnohá ustálená rčení, takže tohle jim nepřidá. Ale zase na druhou stranu - třeba by se paní učitelka taky dobře pobavila, a možná i poučila:
"Brousit si na někoho zuby. Někteří lidé mají velmi tlustou a houževnatou kůži. V takovém případě by si měl upír dát před kousnutím zuby pořádně nabrousit. Jinak hrozí, že se nejen neprokousne ke krvi, ale může taky přijít k úrazu."


harena
01.11.2021 5 z 5

Na druhý díl se děti těšily a líbil se jim snad ještě víc, než první. Samy si knihu vyzvedly v knihovně a hned při příchodu hlásily, že je tam moc hodný upírek Lukášek. Tak jsme se dali společně do čtení, (já, 1. a 2. třída). Děti četly samy hlavně text v bublinách. Zase jsme se moc nasmáli a čtení si užili . Ilustrace také nemají chybu. Budu teď pátrat po podobné knize, aby se děti na čtení těšily, pak můžu doufat, že jim láska ke knihám zůstane i do dospělosti.

Podlavicí
13.12.2020 4 z 5

Co by se stalo, kdyby upír přišel o zuby? Že jste nad tím nikdy nepřemýšleli? Já taky ne! Proto jsem se začetla do nového příběhu s názvem Strašidelný krámek a ztracené zuby. Pokud vám název Strašidelný krámek něco říká, máte pravdu. Jedná se totiž o druhý příběh s Ninou a jejími přáteli.
Je to krátký příběh, který je určen pro děti od pěti let. Jelikož je knížka tenoučká a hodně doplněna ilustracemi, doporučení věku odpovídá. Až mě mrzí, že jsem ji přečetla tak rychle, protože je děj zajímavý a dost jsem se u něj nasmála.

pista53
18.10.2020 2 z 5

Ani druhý díl Strašidelného krámku nezklamal a dcerce se líbil. Možná byl o něco lépe rozvyprávěný, než díl první, který mi přišel tak nějak "na rozjezd". Jen je to taková jednohubka, velmi jednoduché čtení, škoda, že se spisovatelka víc nerozepíše. Potenciál by příběh určitě měl.

Štítky knihy

upíři pro děti finská literatura

Autorovy další knížky

Magdalena Hai
finská, 1978
2020  81%Strašidelný krámek a příšerný lechtiprášek
2021  68%Podivuhodný dům slečny Zvířené
2020  82%Strašidelný krámek a ztracené zuby

Kniha Strašidelný krámek a ztracené zuby je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x