Druhá strana

Druhá strana https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396874/bmid_druha-strana-u00-396874.jpg 3 126 30

Stranger Things (komiks) série

1. díl >

Veleúspěšný komiksový seriál přichází v komiksové podobě! Děj komiksové minisérie se odehrává během první sezóny… a popisuje děsivé věci, se kterými se musel Will Beyer střetnout a překonat je, když se ocitl v zrádném světě Vzhůru nohama, temné imitaci jeho vlastního světa!

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Other Side , 2018


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
20.12.2023 4 z 5

Pěkná kresba, doplňuje to příběh seriálu. Celkem dobrý komiks. 7/10

E_Lan
25.09.2023 3 z 5

Po strašně dlouhé době jsem se znovu dostal ke komiksu a bylo to kvůli zájmu mé dcery o Stranger Things (který mám sám moc rád jako seriál na Netflixu). Nu, nakreslené je to pěkně a podmanivě, příběh je ale už o mnoho slabší. Na druhou stranu ale proč ne, je to odpočinkové čtení a prohlížení.


zuzi1162
19.09.2023 3 z 5

To prolinani s Dracim doupetem by bylo asi fajn ve filmove verzi, ale takhle to bylo ponekud divne.

Ronnie68
28.08.2023 4 z 5

Rychle přelouskáno ... příběh Willa ve druhém světě, který dokresluje příběh v seriálu... líbilo se ....

iampatrik
30.12.2022 3 z 5

Řekněme si to upřímně, prakticky jednohubková zbytečnost, která existuje jen z důvodu, co možná největšího vyždímání (finančního zisku) ze značky Stranger Things. Obsahem prázdné, byť nápad dobrý. Na druhou stranu to má tu správnou atmosféru, správnou "strangerskou" ilustraci a jako fanoušek této značky nejsem uražen. Každopádně peníze doporučuji utratit za něco jiného :)

zandu
22.12.2022 4 z 5

Super vidět události z pohledu Willa.

Majrek
04.09.2022 3 z 5

Pro "neznaboha" seriálu, jakým jsem například já, je komiks poněkud nepřehledný - poté, co mi dcera vysvětlila, o co šlo v seriálu, jsem už neměl problém se trochu zorientovat, přesto bych čekal trochu víc. Nemám vůbec nic proti stylu kresby, jen děj mi přijde trochu slabší a zápletka málo originální. Demogorgon je parádní monstrum, o to víc však bije do očí, když se ním v příběhu pracuje tak málo...

Denny456
28.06.2022 3 z 5

Jedná se komiks spíše pro děti než pro dospělé. Takže od scénáře toho mnoho nečekejte. Stejně jako od kresby. Jde o klasický americký pohled na komiksovou spotřebu. Takže přečtete a zítra už nevíte o čem to moc bylo. Pro děti to ujde na začátek.

BrooksWasHere
14.04.2022 4 z 5

Komiks sa mi celkom páčil, ako už bolo spomenuté, bol rozprávaný z iného uhlu pohľadu, čo sa mi v tomto prípade zdalo ako benefit. Nesúhlasím s aktuálnym hodnotením 65 %.
Očakával som od neho, že to bude naozaj iba kreslená verzia seriálu a teší ma, že som sa mýlil :)
Taktiež ma potešilo prepojenie na stranách 84 - 85, kde Mike s Willom čítajú knihu "Pištoľník" od Stephena Kinga...

Za mňa 85 %

SamanthaCook
14.04.2022 4 z 5

Páčilo sa mi na komikse že ho spravili z iného uhlu ako v seriáli, dobrá napínavá atmosféra a pekné kresby. Ale na mňa celkom krátke. A pomaly sa to rozbiehalo, najviac ma to bavilo až keď tam bol demogorgon. Za mňa ale veľmi dobré spracovanie seriálu.
90%

vojtech3743
03.01.2022 4 z 5

Nejsem fanda tradičnějších komiksů s propracovanou, bohatou kresbou, vždycky mě v rámci média bavily spíš jednodušší styly à la komiksové stripy, takže ne klasické superhrdinské, ale tady jsem nebyl vizuálně zahlcen a zpracování se mi líbilo.
Líbí se mi, že zatímco v první řadě seriálu Stranger Things vypadal Will jako velmi pasivní zachraňovaný, zvlášť ve srovnání se zbytkem "družinky" dětských hrdinů, toto dílko mu však dodává agentivnost a dělá z něj bezmála největšího, přesto neviditelného a skromného hrdinu z donucení.
Zároveň komiks obsahuje dostatek "styčných ploch" se seriálem, abychom v něm my fanoušci našli i něco již známého.

lily_maleckova
26.11.2021 4 z 5

Fanoušci Stranger Things si tento komiks určitě užijí:) do jisté míry jde o převyprávění děje první série seriálu, ale jsou zde i části, které v seriálu nebyly, takže za mě fajn a další díly této série si přečtu

monushka
08.05.2021 3 z 5

Komiksy nečtu, ale v případě Stranger Things, je to jiná. Do seriálu jsem se zbláznila i přesto, že nejsem cílová skupina, a tak teď hltám vše, co mi zkrátí čekání na čtvrtou seriálovou řadu. Takový komiks o ničem, když člověk viděl první sérii, ale ilustrace jsou zdařilé.

dr.horrible
31.03.2021 3 z 5

Obrázkový doplnok k prvej sérií. A ani ťuk navyše. 2,5*

klaraj093
19.08.2020 4 z 5

Určitě prima doplnění ke knihám a seriálu.

blackoutzuzi
22.06.2020 4 z 5

Komiks, který doporučuji všem fanouškům seriálu Stranger Things, ve kterém se dozvídáme, co se odehrávalo v Upside Down s Willem. Neuvěřitelně zajímavé čtení, ve kterém jsem se zase dozvěděla něco nového :)

MinaHawke
28.03.2020 4 z 5

Zajímavý pohled z Willovi strany. A bylo dobré si díky komiksu připomenout první řadu seriálu.

KubaHanzelin
01.03.2020 odpad!

Marketing k seriálu, nic víc, slabé a v podstatě o ničem..

fvalek
30.01.2020 3 z 5

Nemůžu se zbavit pocitu, že tenhle komiks je tak trošku úplně o ničem. Také to je poměrně dobře propracovaný obchodní tah. Seriál je slavný, tak proč nevyrobit komiksovou verzi o něčem, co všichni znají, všichni si to dokáží představit, ale ještě to neudělal nikdo jiný. Kresby jsou skutečně hezké, inspirované seriálem, což ale jen ukazuje, že potřebují co nejvíc propojit seriál a komiks, aby se prodával, protože cílovka je dost omezená lidmi, co na to koukají. Lidé, co seriál neznají, jsou v háji, ale upřímně, kdo si kupuje neznámý komiks o tom, co nezná? A pokud ano, tak na to pak třeba mrkne - problém vyřešen. Nicméně komiks je vážně kraťoučký a na malém prostoru půlhodinového čtení se smrskávají jen nejzákladnější okamžiky celého osmihodinového seriálu.
Jsou věci, co se mi líbily, třeba narážka na Barb, ale rád bych i viděl víc. Taky jsou zajímavé příběhy a vzpomínky Willa na dračí doupě, ukazuje to, proč je na něm později tak závislý...
Jsou věci, co se mi nelíbily... Třeba jak Will bliká žárovičkami silou mysli - nevím, jestli je komiks nějak oficiálně licencován a třeba ho četli tvůrci seriálu a schválili, ale v seriálu by se mi moc nelíbilo, že to dělá takhle a nesedí mi to úplně do celkového konceptu, je to pak najednou až moc magické. Stejně tak objevení El v upside down, přitom v seriálu tohle její "hledání lidí" vypadalo úplně jinak, takže tady propojení chřadne.

Nicméně, já seriál vážně miluji, takže proč si nepořídit takovýhle jednohubkový doplněk. Jsem za něj rád, líbil se mi, i když Will není úplně má top postava, ale přečtení nelituji, jen se tímhle hodnocením snažím nezaprodat fandomu a prostě musím trošku zkritizovat tak trošku useless účel komiksu. :D

jarynek
26.01.2020 3 z 5

Kdo není fanoušek seriálu, tak asi ne vše z knihy pro něj bude pochopitelné. No a pro fanouška seriálu to nude osvěžení první řady, ale nedozví se nic moc jiného, než už věděl - spíše se podívá na některé scény z jiného úhlu pohledu, což mi však přišlo málo. Vykreslení druhé strany bylo fajn, to bylo na celém tomto "díle" zřejmě to nejlepší.