Stopy v krvi

Stopy v krvi https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288068/bmid_stopy-v-krvi-ZFN-288068.jpg 4 353 119

Jefferson Tayte série

1. díl >

Před dvěma sty lety utekla loajalistická rodina před americkou válkou za nezávislost do Anglie, kde se po ní doslova slehla zem. Americký genealog Jefferson Tayte je pověřen, aby zjistil, co se s ní stalo. Tayte se celý život potýká s ironií toho, že navzdory profesi genealoga nedokázal nikdy odhalit vlastní původ, a proto si nemůže nevšimnout podobností mezi svou minulostí a detaily případu, na němž pracuje. Někdo si dal velmi záležet na tom, aby kompletně vymazal celou jednu pokrevní linii z historie, a Tayte se nevzdá, dokud nezjistí proč. Jeho pátrání se soustředí na tragický život mladé cornwallské dívky, psací skříňku a odkrytí temného tajemství. Někdo další však hledá stejné odpovědi a nezastaví se před ničím, aby je našel…... celý text

Literatura světová Thrillery Historické romány
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

In the Blood , 2011


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
15.04.2024 4 z 5

Super, jsem spokojená. Moc příjemné čtení, pro mě třetí kniha tohoto autora, mě nezklamala a ve čtení budu i pokračovat. Píše mile, zajímavě i napínavě. Doporučuji.

Galadwen
20.01.2023 3 z 5

Oddychovka, kterou jsem si vybrala, protože se sama genealogií zabývám. (Tohle je ovšem přesně ta kniha, jaká v lidech dokáže vzbudit očekávání daleko větších výsledků, než jim ve většině případů pátrání po rodokmenu může přinést.)
Čte se celkem dobře, začátek mě moc nechytl, příběh se ale rozjíždí postupně a v druhé polovině už jedna akci sleduje druhou. Jak je u thrillerů zvykem, občas je toho až moc: hrdina vyvázne z nebezpečí způsoby přímo zázračnými a prokáže schopnosti, jaké by jeden u obtloustlého genealoga ve středním věku opravdu nečekal. Líbily se mi i vsuvky z minulosti, kombinace několika časových rovin.
Upřímně, kniha není žádný zázrak, ale celkově mě bavila a myslím, že se časem přečtu i další díly.


kalache
03.01.2023 4 z 5

... akční úlet,ale četlo se to dobře ...

mamina2
01.09.2022 5 z 5

Úžasný příběh. Prolínání minulosti a přítomnosti je v poslední době oblíbeným tématem, ale vždy dokáže dát knize napětí. Je fajn, když není vše "promlčeno".

lexikon_tf
19.08.2022 5 z 5

Skvělý příběh plný napětí, odhalování dávného tajemství, prolínání současného hledání s příběhy z minulosti a sympatický genealog, který pátrá po stopách dávné cornwallské rodiny.
Sledujeme dvě dějové linie, jednu z roku 1783, druhou ze současnosti. Tehdy,
po americké válce za nezávislost, se rodina Fairbornových rozhodla vrátit zpět do Anglie. Po přistání u rodných břehů však všichni její členové beze stopy zmizí.
V současnosti je americký genealog Jefferson Tayte svým klientem pověřen, aby zjistil, co se kdysi s rodinou Fairbornových stalo. Jeho pátrání se zaměřuje na tehdejší tragický život mladé cornwallské dívky, její psací skříňku a odkrytí temného tajemství.
Kniha se mi četla moc hezky, hned mě vtáhla do děje a hltala jsem stránky příběhu, protože se neustále něco dělo. Obě dějové linky mě bavily, byla jsem napnutá jak to všechno dopadne. Doporučuji všem, kdo mají rádi oddechové, avšak napínavé čtení.

Ellissabeth
29.07.2022 4 z 5

Ještě že jsem ji nečetla jako první. Přišla nejak moc rozvleklá... ale jinak mam tyto příběhy moooc ráda.

moudivlacek
13.06.2022 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila u přátel a jsem ráda, že jsem se odhodlala si ji přečíst. Tak všeobecně člověk ví, co obnáší genealogie. Ale autor dokázal velmi nenásilně spojit historii, detektivku a touhu po poznání neznámého a překonávání sebe samého.
Jefferson mi byl od začátku sympatický, není to žádný namyšlený hlupák. Sice není krasavec, nezná svou vlastní minulost, ale je zcela oddán své práci a hodně si zakládá na své profesionální cti. Téměř celý děj se odehrává v Anglii. A motiv zmizení? Ten je jako lidstvo samo...
Tato kniha mě zaujala tak, že určitě vyhledám i další díly.

Staráknížka
12.06.2022 4 z 5

Ráda čtu knihy pana Robinsona a líbí se mi jeho, trochu nemotorný, hrdina. Ale tentokrát jsem si s knihou nějak napadla do noty. Ani nevím proč, ale nebylo to ono. Zajímavé prolínání doby minulé a současné.

Kyri
10.04.2022 5 z 5

Tentokrát se mi to líbilo daleko víc, než ostatním recenzentům. Líbilo se mi genealogické zaměření, to bylo docela originální. Vlastně jsem se vždycky na čtení těšila a kniha si udržela moji pozornost až do konce. Autor byl takový sympatický matlák a zároveň trochu hrdina. Jdu kouknout, co napsal dalšího.

Standa24
14.03.2022 4 z 5

Genealogie je mým koníčkem a proto jsem se se zvědavostí začetl do tohoto románu. Detektivní linka mi přijde trochu překombinovaná a hlavní hrdina zvládá věci, se kterými by měl co dělat i James Bond, ale celkově jsem byl spokojen. Knihu doporučuji brát spíše jako oddychové čtení. Určitě si přečtu další díly série.

alena3278
03.02.2022 5 z 5

Napínavé vyprávění, postupné odhalování tajemství, prolínání pátrání v současnosti s příhěhy z minulosti. Už se těším na další díl.

Kubajzz
29.11.2021 4 z 5

Tak to vypadá, že jsem objevil novou sérii. Knížka je zajímavá, má spád, napínavá, prostě chytne a nepustí. Rozhodně doporučuji a těším se na další díly.

Hanys_
10.11.2021 4 z 5

Jefferson Tayte. Genealog s úchylkou na sladké a jeho první příběh. Pro mě je celá tahle knižní série zárukou odpočinkového čtení, kdy baví obě dějové linky.

iLuciferie
27.10.2021 2 z 5

Mix Dana Browna (v žádném případě, jedinou podobnost, kterou jsem zaznamenala byly zmínky a nemožných hodinkách hlavního hrdiny..), Stiega Larssona (tady mě nenapadá vůbec nic) a A. C. Doylea (bohužel nemůžu posoudit, od něj jsem nic nečetla, ale velmi o tom pochybuji..)?! To bych tedy rozhodně netvrdila! A strhující ani extra originální mi to tedy také nepříšlo..
Za mě celkem průměrný příběh, který postupem času začíná být čím dál tím zdlouhavější, až se uplně utopí ve zbytečně nataženém konci.

Silencia
24.05.2021 4 z 5

Je to příjemné, milé, ale ne úplně strhující. Ráda si zase přečtu něco podobného, přesto na piedestal tento román neumístím. Zpočátku mi vadilo asi 8 dějových linek a množství jmen, ve kterých jsem se ztácela. V názvech míst jsem se nezorientovala nikdy. Jinak druhá polovina je rozhodně lepší. 3,5*

Allena24
18.05.2021 5 z 5

Dobrá oddechovka. Americký genealog Jefferson Tayte mi přišel reálný. Těším se na další díl.
I naše rodina má odnož v Americe a ta se velmi zajímá o svou minulost. Jsou hrdí, že mají příbuzné v Čechách, chlubí se tím. Na internetu si vedou strom života.

jennefer
04.03.2021 3 z 5

Při čtení jsem občas nevěřila, co všechno může genealoga při jeho práci potkat... Start se musí překousnout, nebyl úplně hladký, ale pěkně to graduje a docela to dává smysl. Oddechovka, s velkou pravděpodobností si přečtu i další díly.

Rita55
25.02.2021 3 z 5

Plusové body za zajímavý námět a poměrně adrenalinový závěr, ale mínusové za zpracování - děj a jednání postav (v současnosti i v minulosti) byl leckde dost přitažený za vlasy.

nai.ivka
30.01.2021 4 z 5

Skoro nesmrtelný genealog dobrodruh, chlapák, série, oddychovka ... nejsem tedy objektivní v hodnocení. Vůbec mi nevadí, že některé scény jsem asi někde četla nebo viděla. Za mě čtyři hvězdičky.

malýčtenář
13.01.2021 5 z 5

Po začátečním váhání, zda pokračovat ve čtení , jsem vydržela a nelitovala. S napětím jsem sledovala děj a nemohla se dočkat , až se opět budu moci začíst do knížky. Vřele doporučuji.