Stíny minulosti

Stíny minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42751/stiny-minulosti-42751.jpg 4 187 26

John Medina série

1. díl >

Karen se ještě nestačila smířit se smrtí své matky, když dostane balíček od otce, kterého neviděla dlouhých dvacet let. Aniž zásilku otevře, odloží ji a pustí z hlavy. Vzápětí se ale dozví, že otec byl před několika dny zavražděn. Detektiv Mark považuje tuto vraždu za běžné násilí vůči bezdomovci a Karen jeho stanovisko zpočátku přijímá. Pak jí ovšem kdosi obrátí byt vzhůru nohama a Karen se stává obětí nevysvětlitelných náhod. Uvědomí si, že vrah jejího otce usiluje o život i jí. Jediné, co ji s otcem spojuje je záhadná zásilka. Na stránkách starého deníku zjištuje řadu děsivých skutečností a společně s detektivem Markem postupně odhaluje znepokojující pozadí otcova pohnutého života. A zatímco jejich vztah začíná nevyhnutelně přerůstat v lásku, musejí společně hledat odpovědi na několik otázek.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Kill and Tell , 1998


více info...

Přidat komentář

Lofda
09.04.2024 4 z 5

Mám tyhle autorčiny detektivky pro holky ráda, takže ano, čtení jsem si užila. Trochu jsem se na začátku ztrácela v tom kdo s kým a proti komu, ale jak to vlastně tenkrát bylo a onu záhadu "zapomenutého deníčku" jsem neodhalila, i když ťuknout mi to tedy mohlo ;-).. Takže ano, hodnotím vysoko a brzy se pustím do dalšího dílu.

PS: opět děkuji Google mapám, že jsem si mohla spolu s hlavními hrdiny užít další virtuální výlet, New Orleans musí být úžasné..

Kudík
10.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Autorku mám ráda, protože umí skvěle popsat krizové situace tak, jako že se vlastně nic moc hrozného neděje. Takže opakované pokusy o vraždu jsou za mě ok, jen mi trošku nesedí, že si je někdo tak moc jistý vztahem a po týdnu se vrhá do manželství. Ale proč to postavám jako jsou Karen a Mark nedopřát. Trošku mě překvapil a lehce zklamal John, a to, že nezasáhl dříve. Chápu, že se chtěl dozvědět, co se stalo, ale málem za cenu života hl. postav.


Hatshepsut
28.10.2021 4 z 5

(SPOILER) Tak u této knihy jsem se rozhodně nenudila. Je zvláštní, že je zde uvedený žánr pro ženy, což nerozporuji, ale není zde vůbec uvedeno, že se jedná o krimi či detektivku. A to se nebojím říci, že zde, narozdíl od knihy bludný kruh, je určitě více napínavých prvků detektivek. Příběh měl rychlý spád a ve chvíli, kdy byla hlavní hrdinka Karen přepadena ve svém bytě a bránila se nájemnému vrahovi, jsem vůbec nedokázala odtrhnout oči od knihy. Snad jen trochu naivní představa, kdy se hlavní hrdina zamiluje natolik, že si je do týdne jistý, že si partnerku musí vzít. Ale nakonec proč ne!

Zlatinka.Emilly
19.09.2021 5 z 5

Kniha je moc pěkná, četla se hezky už od prvních stránek. Jediný, kdo mě rozčiloval, byl Mark Chastian, vše muselo být podle něj, takový dirigent. Ale protože to byla kladná postava příběhu, budiž mu odpuštěno.

WaN635
06.07.2021 5 z 5

Četlo se mi to moc dobře, kniha byla oddechová. Hlavní hrdinové sympaťáci

Luciska13
20.11.2020 4 z 5

Hezký příběh, ale z celé trilogie mě asi oslovil nejméně. Místy jsem se taky ztrácela ve jménech, některá jsem si ujasnila až v dalších dílech.

jinbr
24.05.2020 5 z 5

Příběh plný překvapení, má spád, a také přeci jen zajímavé rozuzlení na konci. Vypovídá i o tom, že veteráni válek velmi často trpí stresem, který ostatní asi přeci jen nemohou pochopit, když ho nezažili. Mě se kniha líbila, užila jsem si ji a těším se na další ze série.

laura
27.12.2019 1 z 5

Tahle kniha mi moc nesedla. A to ani poprvé, ani podruhé, kdy jsem ji četla kvůli pokračování v sérii znovu. Za mě nejslabší díl, připadala mi příliš předvídatelná, téměř nudná, nedokázala mě zaujmout. Ačkoli jinak mám knihy od této autorky ráda, tahle moje srdce nezískala...

petraj30
11.11.2019 5 z 5

Velmi pěkný příběh. Obě hlavní postavy mi byli hodně sympatické - Karen jsem velmi obdivovala, jak se dokázala popasovat se životem, i když jí osud do cesty nastražil takové překážky a Marka jsem si opět ihned zamilovala. Škoda, že po světě neběhá víc takových chlapů :-).
Jedinou drobnou výtku mám k většímu množství postav, ale po vyšším počtu stránek jsem se začala lépe orientovat. Ještě bych klidně dopsala ještě jednu kapitolku. Moc pěkně strávené odpoledne:-)

bekule
24.06.2019 5 z 5

Zase trošku jiná a opět skvělá Linda Howard ,píše téměř vždy skvěle, u ní bych vítala více stránek. Jak už je u ní zvykem kapitoly jsou střídavě psané z několika pohledů, oběti, zločince, dalších záporáku a hlavně ústřední dvojice, která je tentokrát mimořádně sympatická. Mark je jedna z nejlepších mužských postav LH. Líbili se mi New Orleanské reálie, baví mě když jsou uváděny existující místa - tady hotel Mariott a několik ulic které jsem si mohla vyhledat a díky street view představovat jak asi vypadá Markův dům.

boeink
17.08.2017 4 z 5

Půjčila jsem si ji na dovolené v hotelové knihovničce, čtená trochu narychlo...Moc nejsem na líčení milostných a romantických scén, takže ty jsem přehopsala, ale celkově dobrá kniha na dovolenou.

jluky
03.09.2016 4 z 5

2 v 1 /romantika aj detektívka-taká nenáročná pre ženy/, v každom prípade príjemná jednorazovka. Páčila sa mi.

moudivlacek
19.08.2016 4 z 5

Je to sice hezká kniha, ale trošku jsem čekala více, pomalý rozběh děje.
Na druhou stranu pěkně vylíčené charaktery a pocity hlavních hrdinů, a v samotném závěru opravdu překvapení v rozluštění jisté záležitosti.
Rozhodně si chci přečíst další díl.

Petronela106
03.03.2016 3 z 5

Zařadila bych tuto knížku jako průměrnou.
Zápletka ...v pohodě .
Akorát když Mark po pár dnech seznámení s hlavní hrdinkou je odhodlaný si ji vzít, mi přijde přitažené za vlasy.

cukrovka
30.09.2015 4 z 5

Sympatická hlavní hrdinka, která nepanikaří a dokáže si poradit. Příjemné čtení.

proton
02.02.2015 4 z 5

Pěkná detektivka.

Makyt
19.01.2015 5 z 5

Detektivka, jak se patří... hlavní hrdinka skutečně hrdinko, i v té nejméně vhodné chvíli vymyslí, jak se bránit ;-)

Samira
21.08.2014 5 z 5

Dobře propracovaná knížka od Lindy se silnou zápletkou. Bylo tam hodně postav, ale nevadilo mi to. Napětí, akce a sympatická ústřední dvojice. Základ je u Lindy stejný, ale prostředí je vždy jiné a originální, obdivuju ji, do jaké míry do něj dokáže proniknout a skvěle ho popsat.

dubakm
07.07.2014 4 z 5

Další hezká kniha od p.Howard s přesnou dávkou napětí a romantiky. A ten tanec předehry na balkóně uprostřed French Quarter byl opravdu úžasný :-)))

locin
24.03.2014 4 z 5

Kombinace romantiky s detektivkou. Prostě super :)

Kniha Stíny minulosti je v

Právě čtených1x
Přečtených305x
Doporučených9x
Knihotéce143x
Chystám se číst37x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x