Stín Černého motýla

Stín Černého motýla
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124482/stin-cerneho-motyla-124482.jpg 5 12 12

Dobrodružný příběh klarinetisty Josefa Václava začíná svatební veselicí, jež je "překažena" zprávou o vyhlášení samostatného československého státu. Muzikant je brzo zatažen do událostí, kdy je nutné překazit něco doopravdy – plány podvratné organizace, která chce mladou republiku zničit v jejích počátcích. Dynamiku děje zvyšují honičky a přestřelky v pražských ulicích, v podzemí i ve vzduchu a boj se zločinci muž proti muži, jednu ženu nepočítaje.... celý text

Přidat komentář

aralka
12.05.2024 5 z 5

Tohle je taková knižní lahůdková jednohubka :-) já jsem byla nadšená, jezdila jsem tramwayemi, bloudila pražským podzemím, létala vzducholodí a navštívila Jedovou chýši ... vše jsem si náramně užila společně se studentem, hráčem na klarinet a milovníkem poezie Josefem Václavem a jeho tajemným společníkem Františkem...šmrnc tomu všemu dávaly úryvky z dobového tisku, jemné náznaky a nitky, které vše krásně pospojovaly a smazávaly hranice skutečnosti a fikce.... trochu v pohádkovém a dobrodružném vědecko-fantastickém stylu Julese Verna, trochu naivní, ale úsměvné a velmi osvěžující ... a identitu odvážného Františka jsem odhalila docela brzy :-) :-)

mirabl
11.05.2019 3 z 5

Vše podstatné o této ztřeštěné "detektivce" již prozrazuje anotace. Kniha je čtivá, ale mám takové podezření, že autor se až příliš nechal inspirovat příběhy agenta 007 a filmy Stevena Spielberga. Jako předloha pro komiks by to však byla pecka ... a nejen kvůli tomu Ceppelínu nad petřínskou Ajfelovkou :-).