Štěstí

Štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234920/bmid_stesti-1GY-234920.jpg 4 6 2

Knížka známého duchovního autora je uvedena otázkou: „Co opravdu je pro člověka štěstí? Radost? Potěšení? Pocit bezpečí? Zdraví? Bohatství? Toto všechno dohromady?“ Guy Gilbert ukazuje podmínky, v nichž může každý dospět k pocitu štěstí, sděluje, jak otevírat srdce, nepožadovat nemožné, pěstovat pozitivní myšlení, vytvářet pouta s ostatními, žít současným okamžikem a nacházet drobné radosti právě v něm, umět se radovat z darů i z dávání a třeba i z obyčejného prožitku samoty v klidu uprostřed přírody. Jeho slova míří ke všem generacím – lidem středního věku, seniorům i mladým... celý text

Přidat komentář

lidunka1
21.06.2019 5 z 5

Guy dokáže v jedné větě vystihnout podstatu. Na začátku knížky píše, že měl tak nádherné dětství, že se doslova koupal v lásky. to mi vytryskly slzy. Měla jsem hezké dětství, ale tohle bych říct nemohla. A napadlo mě, kolik lidí se pouze párkrát sprchovalo, někdo se myl v lavoru a někdo se nemyl vůbec.

Edith_17
04.06.2017

Opravdu krásná kniha, která je přehledně rozdělena do kapitol podle jednotlivých témat. Nedá se číst v kuse a já ji tak ani nečetla, ale to je právě to krásné...můžete si přečíst kapitolu a později zase další atd. V každé z nich totiž naleznete něco na zamyšlení, nechybí ani nápady a rady, jak žít život šťastně.