Štěně k Vánocům

Štěně k Vánocům https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128087/stene-k-vanocum.jpg 4 64 20

Když Megan a Ian zjistili, že nemohou mít děti, rozhodli se věnovat čas i úsilí výchově asistenčních psů. A tak se u nich jednoho dne objevila Emma a potom Freddy, roztomilé chlupaté uzlíčky, které bylo potřeba naučit nejrůznějším dovednostem. Práce i štěňata přinášely Megan a Ianovi jen radost, ale horší to bylo, když se s nimi měli loučit a odevzdat je někomu jinému. A potom, jednou o Vánocích, se objevila malá Traffy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Puppy That Came for Christmas , 2010


více info...

Přidat komentář

_Michelle_
18.04.2021 5 z 5

V rámci daného žánru se jedná o velice povedenou knihu. Naprosto splnila má očekávání. Čtení bylo příjemné. Nenudila jsem se a jako bonus vím pár dalších informací o průběhu výcviku asistenčních psů. Knížku mohu doporučit všem milovníkům huňatých čtyřnohých štěkavých kámošů.

KatyM.
05.01.2021 4 z 5

Krásný příběh nejen pro pejskaře.


essene
23.05.2020 4 z 5

Přečteno na jeden zátah.Moc pěkná kniha o slastech i strastech výcviku asistenčních psů a jakou umí udělat radost

Olous1
22.06.2019 5 z 5

Krásné počteníčko o pejskovi. Já tyto knihy mám moc ráda, hlavně když jsou tam pejskové. Milá o ddechovka...doporučuji všem.

inkatenysek
24.02.2019 4 z 5

Kniha Štěně k Vánocům je dojemným příběhem nejen o plánování rodičovství v pokročilejším věku, ale také o spoluúčasti na výchově budoucích asistenčních psů....

Celkově se mi tento titul velmi líbil. Nejen, že jsem si osvěžila paměť o tom, co obnáší život se štěňátkem a co nás tedy za nedlouho opět čeká, ale dozvěděla jsem se i dost informací ohledně plánování miminka, těžkostech s otěhotněním nebo případné pěstounské péče.

Všechny dočasné štěněčí vychovatele obdivuju za to, že jsou schopni se pejsků vzdát a předat je k dalšímu výcviku. Vím, že je postižení lidé potřebují a že jim jsou pejsci dobrými a užitečnými parťáky, ale neumím si představit, že bych se s pejskem sžila a pak ho poslala pryč...

Štěně k Vánocům si určitě nenechte ujít, pokud jste milovníky pejsků, zajímá vás výcvik asistenčních psů nebo máte rádi příběhy ze života.

helenkan
09.10.2018 4 z 5

Hezké čtení. Jen mi bylo líto,že nemohli mít vlastní miminko. Nedivím se,že si chtěli nechat štěňátko pro sebe. Zvyknout si na něj,vycvičit a pak ho vrátit,to musí být těžký. Ti co tohle zvládají mají můj obdiv.

alnahu
12.10.2017 5 z 5

Velmi milý dojemný příběh pro milovníky pejsků. Příběh Megan a Iana, kteří velmi touží po miminku ale to se jim nedaří ,proto se zaměří na výchovu asistenčních pejsků. Nakonec během jednoho roku měli miminka tři i když byli psí a to poslední Traffy u nich zůstalo. Traffy získali náhodou ,když ji na poslední chvíli někdo odřekl a tak se k nim dostala právě pře Vánoci. Konečně měla Megan a Ian něco pro co stojí žít a již od života nechtěli nic jiného. Krásný předvánoční příběh.

Haňula_
20.04.2017 3 z 5

Čekala jsem, že v knize bude ve větší míře uvedené, co všechno a jak se učí štěně, které má být vycvičeno na asistenčního psa. Ovšem častěji jsem narazila na popis osobního života hlavní hrdinky. V tom mě kniha zklamala.
Rozhodně bych neodsuzovala nikoho, kdo nemůže mít vlastní děti, nebo je sám, a touží svou lásku někam směřovat. Věřím, že se pro takové lidi může jiný živý tvor stát vším.
Knížku jsem si vybrala zcela náhodně v knihovně a chtěla ji zařadit do čtenářské výzvy.

dancadragneel
08.03.2017 5 z 5

Překrásné pohodové čtení, které pobaví každého milovníka psů. Svým způsobem smutné kvůli Megan, která nemohla mít dítě, ale zase proč to nenahradit psíčkem... Rozhodně doporučuji.

Půca4
19.10.2016 4 z 5

Rozhodně zajímavé počtení co se týče práce nebo výcviku asistenčních psů. Sama nevím, jestli bych takovou práci mohla dělat. Tím myslím umět se rozloučit se štěnětem, o které jste se ve dne v noci půl roku starali. Rozhodně se mi ale knížka líbila a s radostí se do podobných pustím znovu.

ledaver
27.12.2015 5 z 5

Já jakožto milovník psů a knižní maniak jsem neuvěřitelně nadšená. Skloubení těchto dvou věcí - fantastická věc. Příběh je čtivý a to, že se Megan rozhodla pro psa, když nemohla mít dítě... rozhodla bych se stejně. Mě děj podporovala i ta skutečnost, že je pravdivý. Jinak příběh je hodně rozsáhlý po citové stránce a málo v které kapitole hlavní hrdinka nebrečí, jak štěstím, tak i smutkem. Za sebe doporučuji!

tisha8409
03.08.2015 5 z 5

Moc krásná knížka.
Nějak nechápu proč se tu holky, kterým je 17 a 20 let rozčilují nad tím, že si někdo dovolil psa povýšit nad děcko.
Pes znamená rodinu mnohdy víc než jedno děcko a proto mne toto neuráží, spíš naopak - líbí se mi, že jsou ženy, které umí mít v životě i něco jiného než plenky a dudel.
Až budeš Rusalko sama jednou manželkou a matkou, sama uvidíš, jak klesneš v očích hlavně sama sobě.

rusalka123
27.12.2014 3 z 5

Za mě zajímavý námět, ale zpracování už méně povedené... Co mě rozčilovalo, byl autorčin styl - na můj vkus dost afektovaný a někdy poněkud "dětský". Ale dobře, psa nemám, abych tolik rozuměla těm pocitům - i když jedna věc jsou pocity (ty chápu) a druhá vyjádření.... ale to jen tak stranou - a možná jsem to měla číst o dva tři roky dřív. Nejvíc mi ale vadilo to věčné nahrazování dětí psem. Chápu, že když někdo nemůže mít děti, hledá jiný způsob, jak smysluplně využít čas a přijde například na tuhle možnost. A třeba ho to i nějakým způsobem naplňuje a dělá mu to radost. Ale proč se to nemůže oddělit, proč to srovnávání? Jakmile se začne ve vztahu manželé-pes používat termín "rodina" a je to podáváno stylem "nemám dítě, ale zato mám psa", tak mě to až uráží a dost v mých očích klesá hlavní manželský pár.
Jinak je to příjemně čtivá oddechovka, která zajímavě přibližuje způsob výchovy asistenčních psů. Jenom škoda, že tyto kroky nebyly víc rozepsané - třeba na úkor toho vzdychání nad odchodem psů.

Marcipán
27.10.2014

Tuto knížku jsem si musela pořídit už jenom kvůli té obálce a anotaci. Vypadá to velmi zajímavě, snad se k ní brzy dostanu.

Alisce
14.10.2014 4 z 5

Další skvělý úlovek z Levných knih. Moc milá kniha, ale jaká kniha jinak může být, když je o psech? :-) Poutavě napsáno, pěkné oddechové čtení pro všechny milovníky psů. I když byla občas hlavní hrdinka až přehnaně starostlivá, viděla jsem v ní sebe, protože mám taky svoje první nezbedné štěně a je to pro mě ten nejlepší pes na světě. Takový pocit má totiž asi většina pejskařů a nevidím na tom nic zlého.

Hanyuu-hime
13.09.2014 3 z 5

Štěně k Vánocům je takovou knihou ze života o různých radostech a strastech, které pořádně okoření přítomnost několika psích chlupáčů. Čte se vcelku lehce a jak je jistě zřejmé už jen z toho, o čem kniha je, dá se považovat za jakousi "holčičí" knížku pro dlouhé chvíle nebo pro zpříjemnění zimních večerů.

Ovšem, je docela na pováženou, jestli se o zpříjemňování opravdu dá mluvit, jelikož já první polovinu knihy proskřípala zuby. Hlavní postava, žena po čtyřicítce jménem Megan, je totiž klasickou ukázkou ženské, která má v životě úplně prvního psa, a to jako náhradu za dítě. Nemám nic proti starání se o mazlíčky jako o vlastní děti a v tomto ohledu bych neřekla jediné slovo. Problém je ale v tom, že je vůči Emmě neuvěřitelně hysterická a vše strašně přehání.
Emma totiž byla nejkrásnější, nejchytřejší, nejnadanější a výjimečná.(Což je na jednu stranu v pořádku, všichni naši zvířecí drahoušci takoví z našeho pohledu prostě jsou... Jenže tady to bylo podané způsobem, který mi byl z nějakého důvodu nepříjemný.) Přitom byla úplně normální štěně, jakých jsou stovky, akorát Megan zkrátka neměla srovnání, protože jiné nikdy předtím nevlastnila. Pokud se ale čtenář dokáže přenést přes to, že majitelka se chová jako blázen pouze z toho důvodu, že se snaží, co může a jen nechce udělat nic špatně, zároveň své štěně navíc vidí možná o trochu lepší, než ve skutečnosti je... Jestliže dokážete překousnout toto, kniha se opravdu může stát odpočinkovou a příjemnou. Ta druhá polovina totiž taková už skutečně je a nikdo už nejspíš nebude mít nutkání hlavní aktérku přiškrtit a zadupat do země.

Janie1989
04.10.2013

kniha se mi moc líbila, ale jako zkušenému pejskaři se mi moc nelíbili některé praktiky, kterými cvičili štěně. :) ale to je tak bokem. kniha je krásně napsaná a doporučuji všem, co mají psa doma, konkrétně tuto rasu :)

Kurka
19.08.2013 5 z 5

Pokud čekáte od této knihy příjemnou a čtivou oddychovku o psech a jejich "radosti a zlobení svých pánů", pak se přesně tohoto dočkáte.

kkaca
05.04.2013 5 z 5

mě se také líbila, lahčí, odpočinková četba pro všechny milovníky psů

bovinka
13.02.2013 5 z 5

Náhodou jsem narazila na tuto knihu při mých toulkách po knížkách o psech. Anotace mě zaujala a knížka nezklamala. Všem pejskomilům či zvířátkomilům doporučuji

Štítky knihy

psi Vánoce příběhy o psech

Autorovy další knížky

Megan Rix
britská, 1962
2012  85%Štěně k Vánocům
2020  91%Domov U Huňatých tlapek
2022  90%Záhada zmizelých štěňátek