Stěhovaví ptáci

Stěhovaví ptáci https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86603/bmid_stehovavi-ptaci-8ME-86603.png 4 29 3

Děj knížky se odehrává na vsi blízko Prahy, kde po družinářce, která dokonale zprotivila všem starším dětem družinu zanedbáváním všech jejich mimoškolních zájmů, nastupuje trochu potrhlá mladá nadšenkyně, jíž se z rodinných důvodů nesplnil sen být učitelkou. Místo toho je v kanceláři, což ji nebaví, a přitom hraje závodně házenou, což naopak provozuje s nadšením a vášní. Když se rozhodne být alespoň vychovatelkou, nemůže-li už být učitelkou, ohrozí tím nejen svou sportovní kariéru, ale i počínající citový vztah ke kapitánovi chlapeckého družstva. Svými nekantorskými postoji, smyslem pro uličnictví a nápady, které jsou blízké klukovským výmyslům, si postupně získává děti tak, že ony pak zase dokážou získat zpět ji, když se znechucená různými maléry rozhoduje z družiny odejít. 13-723-86... celý text

Přidat komentář

Marika Vanova
30.06.2023

Tuhle knihu jsem dostala jednou v létě o prázdninách od tety, bylo mi asi dvanáct, měla jsem zrovna angínu a musela jsem ležet. Pamatuji si, že mě hodně bavila a někde ji mám ještě teď z nostalgie schovanou.

Niraj
06.06.2018 5 z 5

Rozhodl jsem se přečíst si nějakou knížku, kterou jsem si oblíbil v dětství. A vzpomněl si na Stěhovavé ptáky, kteroužto jsem za prospěch dostal kdysívá ve 4.třídě a byla jednou z mých nejoblíbenějších, opakovaně čtených. Navíc knížku ilustroval Jaroslav Malák, jehož kresby mám moc rád. Takže jsem se do ní pustil s očekáváním, jak na mě po těch desítkách let zapůsobí. A bylo to super, úplně mi to navodilo tu atmosféru, když jsem knížku čítával tenkrát a vžíval se do rolí oněch dětí. Knížka je to velmi čtivá, prošpikovaná vtipnými hláškami. Náramně jsem si to užil. Je to tam sice samá soudružka a soudruh učitel, příslušník SNB, KNV, ... atd... ale tak to holt bylo a na skvělém pocitu z četby mi to nic neubralo.


maryzka
13.05.2012 3 z 5

pěkná, humorná kniha , tak jaký byl dětský svět bez mobilů. počítačů.