Stíhači z Adumaru

Stíhači z Adumaru https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217690/bmid_stihaci-z-adumaru-IMh-217690.jpg 4 38 6

Star Wars - X-Wing série

< 9. díl

Neutrální svět Adumar se rozhodne vybrat si ve válce o vládu nad galaxií jednu z bojujících stran. Místní vláda proto pozve na planetu delegace Nové republiky i Impéria k diplomatickým jednáním. Věc má však jeden háček: protože Adumařané si cení vojenského umění nade vše ostatní, trvají na tom, aby se delegace skládaly výhradně ze stíhacích pilotů. Wedgovi Antillesovi a jeho spolubojovníkům nezbývá než vstoupit na neznámou půdu, kde je čeká mnoho nečekaných překvapení. Nedlouho po příletu jsou vyzváni na souboj divokými adumarskými válečníky a musejí se chránit před atentátníky ve službách Impéria. Všechny hrozby však blednou ve srovnání s bezohledným agentem Republiky, který je odhodlán získat spojenectví Adumaru jednou provždy – třeba i za cenu životů pilotů X-wingů. 1. vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Starfighters of Adumar , 1999


více info...

Přidat komentář

Jara.v
16.10.2022 5 z 5

Tak tohle bylo skvělé zakončen celé série a je škoda, že to nepokračuje. Kniha opět nabitá skvělou akcí a také vtipem pilotů. Takřka dokonale popsané bitvy, až jsem měla pocit, že jsem v bitvách taky. Ukázka, jak může jeden člověk měnit hodnoty druhých, když použije vlastní instinkt. Wedgi jsi frajer a bude se mi stýskat.

daniel6725
23.06.2022 3 z 5

Stíhači z Adumaru patří mezi slabší ze ságy X-Wing, ale to, co máme rádi, zůstává. Jde zejména o nepřekonatelný humor novorepublikových pilotů a vesmírné přestřelky. Body strhávám za pomalý začátek naplněný uspěchanými dialogy, které v které rychle uzavírají hned několik dějových linií. Další hvězda jde dolů za to, jak si autor poradil se "světovou" válkou, která trvala jen několik hodin a byla velmi prapodivně škálovaná.


Zak66
27.02.2022 5 z 5

Devátá kniha ze série X-wing, Stíhači z Adumaru, je parádním zakončením celé úžasné série. Máme tu vše jako obvykle: skvělé postavy a dialogy, plno akce, zvraty atd. Co obzvlášť musím vyzdvihnout je humor. Ten je tu nejlepší z celé série. Taky se mi moc líbí vztah Wedge a Ielly. Letecké souboje byly zvládnuty na jedničku a Adumar je opravdu originální svět se zajímavými zvyklostmi a tradicemi. Celou sérii X-wing jsem si nesmírně užil a už se těším, až si ji přečtu znovu.

Thrawn
07.11.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších z celé série, místy jsem se i dost zasmál :) každopádně slušný závěr skvělé série..

Palorizek85
18.07.2016 5 z 5

Výborná poslední kniha s napínavým příběhem, nečekaným zvratem a soubojovým závěrem. Doporučuji.

Katana
15.07.2016 5 z 5

Poslední díl X-Wing mě mile překvapil