Stane se zázrak

Stane se zázrak https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503942/bmid_stane-se-zazrak-wwF-503942.jpg 4 50 50

Poetická pohádka s ilustracemi od tvůrce milované velryby Gerdy. Človíček má každý den tolik práce! Staví hrady, stará se o zvířátka a občas si vymýšlí úplně nová, dosud nepoznaná stvoření nebo země. Když se ale jednou ráno chce vrátit ke své práci, zjistí, že všechny hrady už jsou hotové a všechna zvířátka nakrmená. Najednou má pocit, že se zastavil čas. Co teď bude dělat? Posadí se do trávy a přemýšlí. A najednou to přijde… stane se zázrak.... celý text

Přidat komentář

Natique
13.01.2024 2 z 5

Spíše než poetickou pohádkou bych knihu nazvala poetickým zamyšlením nad uměním chvilku postát a vychutnat si krásu okamžiku, kterou příroda skutečně umí nabídnout. Avšak malí čtenáři mohou u téhle knihy postrádat děj, za mě zde zcela chybí příběh. Obsahově pro nás kniha byla velkým zklamáním. Děti čtení nudilo a nebýt nádherných ilustrací, litovali bychom, že jsme knihu koupili.

Víí
13.01.2024 1 z 5

Mě nebavilo jo a já si myslím, že se tam žádný zázrak nestal .


Josh
27.12.2023 5 z 5

Příběh je určen pro nejmenší děti, ale ty budou vnímat spíše krásné obrázky, človíčka než jeho poslání. Je to však příležitost pro pra/rodiče, kteří mohou s dětmi nejen číst, ale také si s nimi povídat a zamyslet se nad zázrakem. Doba Vánoc je pro to úplně na míru :o))

Akvabela
23.11.2023 3 z 5

Nepřijde mi to pro děti. Spíš pro mě. Já o tom zázraku vím, jen si na něj nějak v tom shonu neumím udělat čas. Děti (5 a 8 let) si po té co jsem přečetla asi 3 stránky odběhly hrát. Neudržely je u knihy ani ilustrace. A to se opravdu jinak nestává.

potesenicist
29.08.2023 3 z 5

Sdělení, že je třeba se zastavit a všímat si krás kolem oceňuji. Bylo to spíše poučení pro mě než pro dcery. Jako krátké čtení před spaním ideální.

bibi.r
16.06.2023 3 z 5

Zajímavé :D.

Určitě pro děti spíše starší 6-7 let.

Krásné ilustrace a fakt docela zvláštní příběh o tom, že zastavit se, dát si pauzu a jen vnímat své okolí je strašně super... Tak možná to ani není pro děti, ale spíš pro dospělé. Vždyť to my dospělí pořád někam spěcháme. Děti se umí zastavit a mají dost času na vše, ale my dospělí je učíme špatným návykům tou naší uspěchaností.

Díky :)

veruptackova
09.03.2023 4 z 5

Poetický! To je slovo, které naprosto vystihuje Človíčkův příběh. Útlá knížka toho v dnešní uspěchané době asi více předá starším čtenářům, které možná taky donutí se zastavit.

Co je však nutné na této knize vyzdvihnout jsou ilustrace, které naprosto dokonale zachycují Človíčkům příběh. O tom, že je Adrián Macho skvělý ilustrátor, asi nepochybuje nikdo, komu se do ruky dostala jeho překrásná Gerda. A pokud snad velrybu Gerdu neznáte, rychle to napravte.

Kniha je doporučována pro děti od 6 let. Nicméně toto doporučení je dle mě kvůli pochopení poselství příběhu. Příběh je krátký a rozvržen na stranách tak, že bych knihu doporučila na předčítání i mladším dětem. Zaujme je totiž překrásnými ilustracemi a svou délkou u příběhu udrží pozornost i mnohem mladší děti. Alespoň v případě mé dvouleté dcery to platí. A pokud ještě dítě není dost velké, abych chápalo alespoň základní myšlenku příběhu, rozhodně s ním můžete rozvíjet slovní zásobu a prohlížet ilustrace, díky kterým tato kniha zaujme na první pohled malé i velké.

Šebestová3
10.02.2023 5 z 5

Kouzelný příběh s důležitým poselstvím, ilustrace jsou třešnička na dortu navíc.

jasminecka
06.01.2023 5 z 5

U detskych knih se vetsinou nezdrzuji ctenim tiraze, takze jsem vlastne nemela zadne ocekavani. Tahle kniha me zaujala ilustracemi a uz na prvni strance me vtahla do sveho klidu. Je to vlastne pohadkova ucebnice mindfulness, cohle bych chtela predat i detem a sama sobe casteji pripominat.

jadwiga
28.11.2022 4 z 5

Krásná knížka nejen pro děti, která vás pohltí nádhernými ilustracemi. Učí čtenáře na chvíli se zastavit a jen vnímat ...

blackoutzuzi
04.11.2022 4 z 5

Poetická pohádka s ilustracemi od tvůrce milované velryby Gerdy.

Človíček má každý den tolik práce! Když se ale jednou ráno chce vrátit ke své práci, zjistí, že všechno už je hotové. Najednou má pocit, že se zastavil čas. Co teď bude dělat? Posadí se do trávy a přemýšlí. A najednou to přijde… stane se zázrak.

Tahle knížka je taková nádhernost! :) Kouzelné ilustrace, příběh, který pohladí po duši..Must have pro všechny malé i velké čtenáře. Ale Gerda je u mě pořád číslo jedna :)

Magdalenkačte
19.10.2022 4 z 5

Poprvé recenze knihy pro děti!
Tuto nádhernou knihu od Zuzany Štelbaské jsem si vybrala pro to, že i já se chci občas zastavit a najít zázrak.
Příběh je o človíčkovi, který hodně pracuje a stará se o zvířátka.
Jednoho dne má všechno hotové a najednou se to stane….Stane se zázrak.
Příběh se mi líbil a ty ilustrace celou atmosféru knihy krásně doplňují.
Tato kniha muže být krásným pro vaše děti pod a věřte, že chytne za srdce i vás ️.
Děkuji za úžasný návrat do dětství

Autoři knihy

Adrián Macho
slovenská