Stála som pri bráne neba a pekla

Stála som pri bráne neba a pekla https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44876/bmid_stala-som-pri-brane-neba-a-pekla-zIQ-44876.jpg 4 29 8

Udalosti opísané v knihe Stála som pri bráne neba a pekla sa odohrali 5. mája 1995 v kolumbijskej Bogote. Posolstvo tejto knihy už takmer 20 rokov brázdi celý svet. V čom je táto nenápadná kniha výnimočná? V prvom rade v tom, že je v nej opísaná skutočná udalosť života jednej ženy. Života, ktorý prešiel radikálnou zmenou. Paradoxne v chvíli poslednej. Gloria Polo hovorí o tom, ako v to osudné popoludnie po zasiahnutí bleskom zomrela (udržiavaná len na prístrojoch), stretla sa s Bohom, bola podrobená osobnému súdu a vrátila sa na zem. Jej návrat do života je o to viac šokujúci, že prežila absolútne uzdravenie a obnovenie svojho tela. Po nehode bola totiž celá spálená: a to zvnútra aj zvonku. Jej svaly, vnútorné orgány ako pečeň, ľadviny, pľúca, i jeden z vaječníkov boli zuhoľnatené. Preto už len ona sama je chodiacim zázrakom, pred ktorým stojí v nemom úžase každá logika. Ježiš Kristus Gloriu na zem odprevadil slovami: „Pôjdeš späť na zem. Ale nebudeš to, čo si prežila, rozprávať len tisíckrát, ale tisíc tisíckrát. A pritom budú existovať ľudia, ktorí sa nezmenia, aj keď budú počuť tvoj príbeh. A takéto osoby budú potom súdené podľa ešte prísnejších meradiel.“ (autorka anotácie: Zuzana Ring)... celý text

Přidat komentář

Emik87
19.02.2024 4 z 5

Kniha může být pravdivá a nemusí. Může se nám líbit, ale nemusí. Jestli se to opravdu stalo, to ví jen Bůh a autorka sama. Rozhodně si ale čtenář odnese zážitek, který by asi zažít nechtěl. Mě se to četlo dobře.

KITT
04.03.2023 3 z 5

Moc nevím, jak tuto knihu hodnotit. Když jsem ji četl, nešlo tomu moc věřit. I když některé pasáže jsou vykresleny zajímavě, dalo by se říct až věrohodně. Ale celkový dojem z knihy není moc dobrý. Ta kniha je tak zvláštně psaná. A hlavně mi přijde, že není ani nijak ukončená. Mohla tam napsat nějaké shrnutí, co si z toho člověk může odnést. Já prostě této knize nemůžu dát více jak tři hvězdičky. A ani tak nevím, zda jsem jí nepřidal. Knihu určitě doporučuji k přečtení, ale mě moc neoslovila.


karamelka57
19.11.2021 4 z 5

Fascinujúce, no zároveň desivé. Ak bude každý naozaj takto súdený za každú myšlienku, tak potom Pánboh s nami...

painthers
14.01.2020 2 z 5

Krátká kniha popisující autorky zážitky z dob klinické smrti po zasažení bleskem. Prochází tam deset křesťanských přikázání, ve kterých vidí, že i jako poměrně slušná žena všechna porušila a chovala se v životě pyšně, necitlivě, zle atd.
Nevím, jaký si na to vytvořit názor. Před lety jsem se zabývala "NDEs", tedy prožitky blízkosti smrti, a snad jsem nikdy nenarazila na takto komplexní, ač je pravda, že čas i prožitek může být relativní.

Ferry9
26.04.2019 5 z 5

Zajímavá kniha, při níž až běhá mráz po zádech.

PabloFuentes
13.08.2018 1 z 5

Paní Gloria Polo si odporovala v tolika věcech, až to bylo smutné. Nejdříve píše, jak chodila pravidelně do kostela, aby vzápětí napsala, že tam vlastně vůbec nechodila, pak popisuje, jak ji otec mlátil, abychom se dozvěděli, že ji vlastně neskutečně miloval apod. To ji asi mlátil z lásky. Těch případů bylo spousty. Autorka by si měla prvně ujasnit, co vlastně chce říct. Věřím, že po smrti něco je, ale takhle ne.

lada5992
25.10.2014

Tuto knihu jsem přečetl jedním dechem děkuji autorce že se rozhodla napsat svoje svědectví vše co zde píše věřím že je pravda o Bohu o pekle protože nebe i peklo jsou a byli a každý který zde na zemi vydá svůj život Pánu Ježíši bude spasen neboli zachráněn a přejde ze smrti do života a věčnost stráví v nebi v Boží přítomnosti vážení kdo čtete tuto knihu přemýšlejte o svém životě S pozdravem Láďa

Sayuri
29.05.2013 3 z 5

Tak, co říct? Tahle kniha mi darovala pár bezesných nocí, nemohla jsem po ní usnout a dostávala jsem strach. Možná je to dobře. Nevím jestli ji mám doporučit, já osobně jsem ráda, že jsem ji nakonec přečetla, ale některé věci jsou podle mě mimo lidské chápání (nebo možná jen mimo mé). Paní Gloria je určitě úžasná žena, ale některé věci mi nahánějí takový strach, že jsem se jim rozhodla snad i nevěřit a tím ukřivdit autorce. Ovšem jedno mě naučila, nebrat všechny věci na lehkou váhu, ale zamýšlet se nad vším co udělám, že vše má na konci svůj soud a ať už to bude jakkoliv já věřím ve spásu.