Stala jsem se moderní otrokyní

Stala jsem se moderní otrokyní https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480540/bmid_stala-jsem-se-moderni-otrokyni-wFx-480540.jpg 4 6 3

Příběh odvážné ženy, která neváhala postavit se čelem k změněným a v mnoha směrech novým podmínkám doma i ve Spojených státech amerických, kde se kupodivu setkala s moderním otroctvím. Tato kniha čtivě a pravdivě vypráví příběh obyčejné české ženy, která vždy chtěla žít poctivě a podle pravidel v komunistickém režimu a samozřejmě i po revoluci, ve změněných podmínkách jako podnikatelka. Když její vzkvétající obchod zlikvidovaly velké obchodní řetězce, rozhodla se zkusit štěstí ve Walmartu v americkém New Orleans jako obyčejná uklízečka. Zajímavý byl její let do USA –poprvé totiž letěla sama, i když anglicky uměla mimo pozdravu jen „yes“ a „how are you“. Nikdo tomu asi nebude věřit, ale v Americe se cítila jako v moderním otroctví. Avšak dostat se zpět z otrockých podmínek a od nebezpečných českých „vajzrů“ bylo téměř nemožné. Když se jí nakonec útěk podařil, zabloudila a dostala se do divoké americké přírody, kde šlo skutečně o život. Hlavní hrdinku Martu zlé vzpomínky dodnes občas budí z klidného spánku. Proto by na toto období nejraději zapomněla.... celý text

Přidat komentář

j287
30.03.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetla za jeden víkend, pořád mě zajímalo, co bude dál a takové napětí mám ráda. Nesoudím teď rozhodnutí hlavní hrdinky, ale atraktivnost pro čtenáře a jedná se opravdu o čtivý příběh ze života. Doporučila bych všem, co rádi cestují a tíhnou k napínavým dějům podle skutečné události.

Sophia551
31.01.2022

Kniha je docela dobře čtivě napsaná.Myslím, že je to příběh života samotné autorky,navíc,takové věci ,se dějí i dnes,pokud není človek dost opatrný a má zkreslené a naivní představy o realitě života v jiné zemi, ať už se stěhujete za prací,studiem, nebo z osobních důvodů, dobrá příprava a informace vám začátek a start v jiné zemi podstatně usnadní .Myslim,i z mé vlastní zkušenosti, že hlavně, je potřeba dávat pozor spíše na nepoctivé Čechy, ktery již v cizí zemi žijí,orientují a ví,jak to v cizí zemi chodí a jak se tam žije a mohou vás lehce zneužít ke svému prospěchu.Opravdu mi z mé zkušenosti skoro vždy při řešení problému,více pomohli cizinci,než Češi.


cornetka
16.12.2021 4 z 5

Příběh je to zajímavý, ale fascinovala mě Martina naivita,když jela do Amerika, aniž by si zjistila něco víc. Možná to bylo tou dobou, ale i tak mě to spíš štvalo. Kniha by mohla dobře fungovat jako odstrašující případ, co se může stát.

Autorovy další knížky

2016  60%Byl jednou jeden život
2019  77%Svatba s milionářem
2019  45%Startky bez filtru a pivo do džbánku
2021  73%Stala jsem se moderní otrokyní

Kniha Stala jsem se moderní otrokyní je v

Právě čtených1x
Přečtených8x
Knihotéce1x
Chystám se číst12x
Chci si koupit8x